Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

TRÖTT, SLITEN OCH STÄNDIGT FÖRBANNAD

Av Anita - 25 februari 2009 19:24

I morse när jag kom ut på gården såg jat att solens första strålar färgade dom översta topparna på bergen i fjärran. Bara fem grader kallt. Det kom att bli en solig och fin dag för dom som fick vara ute och njuta av vädret. Ägde man friheten skulle det vara lage för en sparktur och få in lite sol i hjärnan.


Läste i tidningen en annons: Trött, sliten och ständigt förbannad? Det där var väl jag??? Ja ständigt förbannad är jag väl inte bara när jag jobbar, bär ved och skottar snö . De vedervärdiga sysslorna tar ju mesta delen av min tillvaro. Ja, vad ska man göra åt det då? Det finns rehabilitering för sånt tydligen. Gick in och tittade om det fanns något enkelt trick men tydligen gick det ut på att rida häst. Jaha ja, faan trot. Fast jag är dotter till en riktig hästkarl har jag inte mycket till övers för hästar så jag får väl fortsätta vara trött sliten och förbannad.


Jag beundrar människor som brinner för det dom gör och har energi. Runt mig finns det några sådana. DansAnn till exempel som tar sig för att ordna fester och buggkursen och jag vet inte allt. Skatan som oförtröttligt far land och rike runt. Man vet aldrig om hon är i Thailand  eller i Borlänge.

Jag kan känna mig som en liten pyrande glödhög ibland när jag pysslar med mina blommor utomhus eller målar skåp eller dansar men jag är för trött och känner mig snarare som en hög utbrunnen aska för det mesta.


Den här vinter har varit en pina och djuren runt huset är försvunna. Ugglan har jag varken hört eller sett på länge. Av de 8 ekorrana är det nu bara 5. Räven som brukar komma varje morgon syns inte ett spår av. Har dom dött i kylan?  Det är naturligtvis svårt att hitta mat under en meter snö. Rådjuren måste ha det väldigt besvärligt med sina korta ben. Nu lovas det snö igen!

Om ni inte sett det lilla huset på bilden förut kan jag tala om att det är min lilla vedeldade bastu. Tyvärr har jag inte badat på länge nu. Gruvar mig för att skotta mig fram dit i djupsnön. Ack ja.


Det var lönedag idag och det första jag firar med är att gå till tandläkaren och laga ett litet hål i en tand. Nästan 1100 kr som flög iväg. Inte vann jag något på kenoraden heller.

nåja det blir nog bättre i morgon eller?


Dagens ord: Alla dessa kalla vinterdagar är det dom som är livet?

Ps nåt har hänt med min fina bastubild men jag byter till en bild på min björk visserligen från ett år då det var normalt med snö och inte som iår en hel meter.

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

25 februari 2009 20:23

Ja hur orkar alla! Alla dessa som är så engagerade och får så mycket gjort. Efter jobbet känns det övermäktigt att gå och handla till och med. Gymmet har jag bara orkat med varannan vecka på sistone och det vet jag inte om det är något vidare bra upplägg

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Nellina

25 februari 2009 21:07

Ja man måste prioritera vad pengarna ska gå till, men det lät lite dyrt??? Klart det finns väl ingen konkurrens??
Trevlig Kväll

 
Skatan

Skatan

25 februari 2009 22:26

Du vet... jag uppfattar inte dig, har aldrig gjort, som trött. Och ständigt förbannad. Bara ibland. Men tänk vad du gör och har gjort förutom allt tråkgöra med jobb, vedhuggning, skottning, mörker och snö. Du ser ju på allt med humor också. Den bästa av egenskaper...Rulla tillbaka, gå in på din gamla blogdog-blogg och läs...så får du se. Att just jag flaxar land och rike runt är ju inget friskhetstecken direkt... lite stressat om jag får säga det själv... Du skall se att allt blir bättre bara du slipper den här snön, kylan, mörkret och ... jobbet (hmm...blir svårare förstås). Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

25 februari 2009 22:52

Så där känner vi oss nog lite till mans i varierande grad så här på upploppet. Lite trist att djuren runt huset försvunnit, för jag tyckte det var roligt att läsa om ugglan, räven med flera. Ovanligt för mig som bor i en närförort till Stockholm, även om vi har flera rådjur (djävla trädgårdsvandaler!) här som inte tycks vara rädda för människor.

Förresten så tycker jag verkligen om din nya blogg. Den är mycket, mycket bättre än Blogdog!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

26 februari 2009 16:48

Skottår i år minsann ; ) tungt med all snö och inte blir den lättare lager på lager. Åsså tandläkaren uppå allt.. Huvva!! Gu va dyrt det har blivit.. Det är tacken det för att man går dit och ger dem jobb.. Men pengarna ska väl hamna någonstans och alltid finns det väl "hål" att stoppa dem i.
Måste bara få säga att vilken otroligt fin vedeldad bastu ni har..
Vi funderar på att göra om lekstugan till en bastu, men det är en anna historia det..
Trots en massa massa gammal och nyfallen snö så grönskar snart gräset och blommorna blommar, solen värmer oth tinar upp..
Må så gott!! Kram kokosnoet

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se