Direktlänk till inlägg 26 februari 2009

FNITTERTIPPER

Av Anita - 26 februari 2009 17:38

Medan snön som vanligt vräkte ner satt vi och åt lunch på hotellet. Det var Pappersbeda, misterP, glada Lena och den unga tjejen som liknar en älva och har en stark och lysande aura runt sig.

Tre av oss jobbade tillsammans på den tiden då det var kul på jobbet. Vi hade hand om taxiväxel, växel. försäljning och en massa annan. Det klapprade av skor i korridorerna och skrattades och vi hade kul. Det berättades historier  och det var skratt och glam. Nu är det minsann inte muntert, till och med hos tandläkaren är stämningen mer skämtsam.

Så kom vi in på prat om snygga karlar och konstaterade att det inte fanns några sådan på den här byn och om det kom någon skulle vi göra stora ögon. Då mot all odds ramlade det in minst 20 st och naturligtvis blev det jättekul och tjejerna undrade om jag inte såg någon jag ville ha.Eftersom det bara är jag som är singel tittade jag men ingen fick hjärtat att dunka. Suck Å andra sidan var det ingen som tittade på mig heller. Ni vet Kvinnor över 50 är osynliga. Man kanske skulle slå sig på att bli ficktjuv. Ingen skulle ju ändå se en. Kanske ett uppslag till ett nytt jobb. Äsch nu kom jag av mig. Det var i alla fall en väldigt trevlig och fnittrig lunch och det är härligt att umgås med glada människor en liten stund och sitta och skoja och fnittra tillsammans.


Tillbaka till jobbet. Två sysslor idag som bröt av mot vardagens gloende in i dataskiten. Rengöra perkulatorn och mala papper. Visst låter mitt liv spännande?

Mala papper är ett dammigt göra. Gamle Anders kom in och frågade om jag inte skulle ha en sopsäck i malmaskinen. Den hade ramlat lös och allt pappersnafs låg bakom maskinen. Inte blev jag mindre dammig av att ta reda på den skiten.


Vad mer. Jo jag var in på bilmacken och vi började resonera om lite av varje.

Hörde Karl-Jan på radion prata om nåt vin med en jordton och underton av lavendel och persika. Är det bara nåt blaj eller kan han verkligen känna så mycket smaker? Nån sa, ja visst: Brukar du inte känna den lilla undertonen av fotsvett av dom som trampat druvorna eller på norrlänskt vis: Kan du inte känna den lilla kärva mesktonen i ljummet hemgjort brännvin. Småfnitter igen. Jag har fnittrat rätt mycket idag faktiskt. Men ärligt talar. Sitta och skumpa runt vin i munnen och spotta ut. Usch så omanligt. Ungefär lika fånigt som att fiska och slänga tillbaka fisken istället för att äta upp den.


Vad mer en snöig februaridag: Snöskottning förstås. Nu är det blötsnö och tungt men man behöver inte frysa i alla fall. Däremot kladdar snön fast på snölassen och vad gör man åt det?

Olja nej, kletar fast. Stearin var en ide jag fick av Mimio. Hon använde det på plastpulkor och det borde väl fungera. Men då kom jag på det; Bilvax. Sagt och gjort. Funkar jättefint. Ibland är jag ett geni!!!!! Snön bara gled av som greppet på en såpad gris.

Nu är jag hungrig. Ska tända i spisen och steka mig en kolbulle. Inte världens mest kalorifattiga men vad då? Jag har ju skottat snö i snart två timmar så några kalorier har väl gått åt.

På tal om tjejfnitter kommer dagens ord:

Glada skratt förlänger livet.     


 
ANNONS
 
Mrp

Mrp

26 februari 2009 18:54

Kvinnor över femtio hur är det med män över femtio, finns inga snygga killar i byn??? du kanske får åka till Braås. Ser fram emot lärdomar med telefon o kameran,skall fotografera laxarna i Örken.

http://viggosblogg

 
Soldansare

Soldansare

26 februari 2009 19:10

Själv skulle jag gärna bara glo in i dataskiten om jag slapp telefonjäveln, men men...Är trött på att var trött efter jobbet och inte orka ngt kul. Annars har jag druckit vin som luktat viol. Men spotta ut det skulle jag aldrig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
storabh

storabh

26 februari 2009 20:05

Apropå vin, italiensk kommentar vid matbordet en måndagskväll:
- Mmm, så här fylligt vin har jag inte druckit sedan vintramparna hade sittstrejk för fem år sen!

http://storabh.wordpress.com

 
Ann

Ann

27 februari 2009 07:24

På tal om att mala papper, en kul historia så här på fredan:
Den nyanställde mannen stod framför dokumentförstöraren och såg lite villrådig ut när en kvinnlig kollega gick förbi:
- "Vill Du hjälp med nåt"? frågade hon glatt.
-"Ja, vart lägger man papperet?"
-"Här!" sa hon, tog papperet från mannen och snabbt stoppade i maskinen.
_Jaha! Sa mannen, men var kommer kopian ut???
Ha en bra helg! Själv drar jag på tjejfest till Sundsvall lördag-söndag. Återträff med tjejer som jag umgicks mycket med på 80-talet, numera väldigt sporadiskt....Ska bli så kul!
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Sundinska

Sundinska

27 februari 2009 07:52

Nu har jag läst din nya blogg sedan den startade, och kom på mig själv att jag inte skrivit någon kommentar eller feedback.
Det är en jättefin blogg, och hit kommer man ju direkt om man klickar på länken vid favoriter.
Jag har ju kvar hundarnas bloggar på blogdog.se, men nu håller vi på och planerar en hemsida med en massa roligt istället. :)
Ringen är fortfarande inte återfunnen... :(
Och apropå vin, så finns det ett vitt vin där det i beskrivningen på Systemet står att det har en bi-ton av kattpiss... Kommer jag på vad det heter så säger jag till, för visst blir du lite sugen? ;)

http://solagast.blogspot.com

 
kokosnoet

kokosnoet

27 februari 2009 13:50

Bilvax på snölassen, ja det var inte illa.. det var ett bra tips att läsa.
Carl-Jan, den härliga pricken.. det får mig att fundera är det möjligt att han är kvar i Lets Dance.. ja det är det nog.. men hur? Vin dricker man, där slösas inget.. ; ) så vinprovning utan att kalla det förfest kommer inte på tal.. "fnitter"
Hoppas helgen blir bra med mycket värme och inre harmoni.. kramar kokosnoet

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingrid

Ingrid

27 februari 2009 16:22

Jag hörde Carl-Jan igår på radion och vi måste visst skynda oss till bolaget om vi vill ha vin. Importörerna har nämnligen inte råd att köpa in några viner längre. Priserna är satta och svenska kronan har sjunkit i värde så de avvaktar. Det lär komma att gapa tomma hyllor på systemet. Skynda dig om du ska få någon flaska/bos Inycom!!
Ikväll blir det spännande att se om Carl-Jan blir utröstad eller inte. Det är mellan honom och Elisabeth Höglund det står nu tror jag.

/Ingrid

http://dagbok.stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

27 februari 2009 21:02

Du ääär ett geni... på många områden. Har jag förstått för länge se´n. Och oooh vad jag saknar såna där fnitterorgier. Det var ett tag se´n... Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se