Alla inlägg under februari 2009

Av Anita - 20 februari 2009 17:23

Man tänker ofta på vad man saknar, men sällan på vad man har. Så sant Så sant. Känner med mig själv att visst är det så. Ser alla män omkring mig som har massor med grejor. 4-hjulsdrivna bilar, snöslungor, snöskotrar, 4-hjulingar, sprortstugor, vedkapar. traktorer, dyra gevär och dessutom råd att åka utomlands.

Kvinnor som byter möbler och kläder stup i ett och då undrar man. Hur har dom råd????


Så det löjliga påstående att pengar inte har någon betydelse. Dom som säger det vet inte hur det är att vara utan pengar. För pengar kan man köpa sig frihet.

Frihet det är något väldigt eftertraktansvärt för mig. Om jag hade en snöslunga tex skulle det inte vara så jobbigt. Om jag hade råd med att ha elementen på skulle jag inte behöva frysa. Om jag hade pengar skulle jag inte behöva jobba. Ja ni ser. Kom inte att snacka om att pengar inte har någon betydelse. Jag skulle i alla fall vara betydligt lyckligare om jag hade pengar. Men.


Jag ska inte klaga. Det finns tider i mitt liv då jag knappt hade till mat och fick vara utan mat några dagar för att få ihop till en dansbiljett.

Så då får man kanske fokusera på det som man har i alla fall.

Jag har ett hus, visserligen kallt men ändå ett hus. Jag har en fin trädgård med massor av blommor. Jag har en strand med strandstuga, bastu och en långgrund sandstrand. En liten båt har jag ju också.

Så har jag en bil som går jättebra jämfört med alla gamla vrak som jag hade förut. Som ni ser har jag en dator och en tv har jag också. En tvättmaskin och en tumlare och en toalett som visserligen lever sitt eget liv och spolar när den själv tycker det. Ett badkar och en ängel i taket och flera hundra grisar.

Inte nog med det Jag har en katt och framför allt många snälla och glada vänner som gör att jag orkar med den här förfärliga gräsliga vintern. Skapligt frisk är jag även om det blir sämre och sämre.  Hoppas att jag kommer att leva så länge så jag hinner vara fri ett tag. Så jag har väl vad jag behöver men ska jag vara helt ärlig ville jag ha en massa saker för att göra livet lite lättare.  


Jag har ju i alla fall lyckats skaffa mig två lyxiga saker. En egen vedeldad bastu och ett par mockabyxor.

Ett helt liv av arbete varje dag sedan jag var 16 år och det är vad jag har lyckats skaffa mig.


Nåja idag är i alla fall en glädjens dag. Från att vara 28 grader kallt igår kväll har det slagit om och är bara 5 grader kallt. Två lediga dagar. "Lets dance" på tv-n ikväll och imorgon ska jag fortsätta att måla jämtlandsskåpet. Nu är det dags för blombuketterna med rosetter på dörrarna och det ska bli så kul.


Så kära vänner Trevlig helg och var snälla mot er själva för det är inte säkert att någon annan är det.     

ANNONS
Av Anita - 19 februari 2009 11:36

Dags att återgå till den hårda vintern nu. Helst vill jag fortsätta drömma mig bort till sommaren men man ska ju leva i nuet (fy faaan).

Kastar in en bild av björnspår. Det är från ifjol vår. Det går för det mesta förbi någon björn både vår och höst. Nu sover nog nalle sin ljuva sömn och jag hoppas att han slipper bli väckt.

Jag har blivit utmanad av Widenskan att berätta 7 sanningar om mig själv så här kommer några:

1 Jag ritar alltid blommor,fjärilar och människor när jag pratar i telefon, eller sitter på kurs. Mina block är fulla av teckningar och mina skrivbordsunderlägg också. När folk skäller på mig ritar jag små elaka gubbar med horn. Gissa om mitt skrivbordsunderlägg på jobbet ser ut som helvete.


2 Jag älskar ITALIEN! Maten. Musiken. Männen


3 Jag har god kontakt med naturväsen, djur,barn och blommor.


4 Jag är dörädd för lastbilar och för att köra bil. Jag har ormskräck men är inte rädd för björnar och andra vilda djur.


5 Jag älskar att dansa och dansar och spelar hög musik när jag städar vilket inte sker så ofta.


6 Jag hatar snö och kyla och att hålla på med ved. Inte ens när jag var liten gillade jag att leka i snö. Åka ländskidor är det värsta jag vet.


Så till sist:

7 Friheten är det viktigaste för mig. Jag vill inte att någon ska bestämma över mig. Det är därför jag lever ensam. Nog många män har försökt bestämma och förändra mig. Nu får det vara nog. 8 timmar om dygnet är jag slav under andras vilja (jobbet).

 Det kostar på att leva ensam ibland. Nog skulle det vara bra att ha någon som hjälpt till med snö, ved och ekonomi men som sagt: Jag vill bestämma själv och göra vad jag vill. Åka vart jag vill när jag vill. Träffa vem jag vill. Ha det som jag vill hemma. Katten Oskar är ett bra sällskap och han kräver inte så väldigt mycket underhåll som en man.  Leve FRIHETEN


Jag ska skicka vidare den här utmaningen men jag måste fundera lite först vilka som ska bli utvalda.

Jag tror att den här bloggen kommer att bli bra att skriva i. Känns redan rätt bekant.

Dagens ord: Bättre ensam än i dåligt sällskap.

ANNONS
Av Anita - 18 februari 2009 12:32

Nu snöar det igen och det är bara 15 grader kallt. Då är det snöskottning som gäller igen just när mina axlar blivit lite bättre.

 Längtar till härliga sommardagar, till nattliga bad i sjön när man kommer från dansen. efter lommens rop ute på sjön. Längtar efter att få lukta på mina blommor och låta fjärilarna landa på mina armar. Längtar efter surret av humlor i min kryddgård och barnen glada skratt nere vid sjön. Längtar efter rökt abborre på spisbrödmacka. Längtar efter att få dansa på sommardansbanor och träffa mina glada dansvänner. Längtar efter att få gå i skogen och leta efter guckusko. Längtar efter att få tvätta håret i sjövatten och bada i min bastu. Längtar efter att få torka håret genom att snurra runt runt på sommarängen så håret står rakt ut. Sitta tillsammans med brorsan ute på altanen på morgonen och dricka nykokt kaffe. Ligga ute i båten och låta den driva och läsa bok och känna solen strålar värma kroppen. Sitta på någon klippa och äta melon och skinka tillsammans med någon trevlig vän. Vada efter sjöstranden och se fiskarna simma runt fötterna. Se gardinen i sovrummet fladdra lite lätt i sommarvinden och somna till dansmusiken från ön och fåglarna kvitter. Längtan! Så mycket jag längtar till. Om man ska leva i nuet finns det inte mycket att le åt. Därför lever jag i framtiden och det förflutna. Leva i nuet (skiiiiit).

Av Anita - 17 februari 2009 14:28

Försök är det stup i ett nu för att se hur det fungerar. Blommorna finns under snön någonstans och väntar på att få komma upp i ljuset. Precis så känner jag mig. Tyngd av kyla och snö väntar jag på att få blomma ännu en sommar.

Av Anita - 17 februari 2009 11:57

Blommor finns under snön

Av Anita - 17 februari 2009 09:56

Det här är ett litet nytt försök att byta blogg. Har varit på blogdog ett helt år nu men den börjar ju krångla så väldigt så nu känns det som om jag ska försöka byta och se hur det blir.

Jag kanske ska göra en liten kort sammanfattning av vem jag är. Jag är alltså kvinnan som bor tillsammans med min kattvän Oskar i en pyttby i skogen som heter Fisksjön. För gammal är jag också och för tråkigt jobb har jag. Mitt liv är himmel och helvete. Jag hatar snö och kyla och det är över 20 grader nu i en hel månad. Jag skottar och skottar hela tiden, bär ved och eldar och lider pin. Så kommer sommaren och våren och då bor jag i paradiset vid min lilla sjö med sandstrand och båt och bastu. Alla mina vänner och släktingar kommer och vi grillar och myser och badar och har en härligt tid. Dessutom blir det sommardanser och vi är ett gäng som far runt och dansar och skrattar och har kul. Tyvärr jobbar jag fortfarande och det är väl det som förstör det mesta. Nio timmar om dagen bortkastad tid känns det som. Jag har så mycket att uträtta och göra och så lite tid. Välkommen att följa med mig på min livsresa på gott och ont, med skratt och tårar.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<<
Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se