Direktlänk till inlägg 16 mars 2009

BETANIA

Av Anita - 16 mars 2009 17:02

Man ska göra lite olika saker. Ena kvällen bugg och den andra Betania. O yes,

Fyra gamla tanter(en del över 90 år) driver en liten församling i ett gulligt litet kapell. Trots att jag bott här hela mitt liv har jag aldrig varit in där förrän i lördags kväll. En positiv upplevelse. Som att komma tillbaka till 50-talet.

(Jag har aldrig gått i söndagsskola och kristendomsundervisningen gick mig spårlöst förbi tack vare en kristendomslärare som var präst och spottade när han pratade. Satt man längst fram  så hade man fullt upp med att ducka. )

Ja det var ju en förklaring till min okristliga sida.

I betelkapellet var det hemtrevlig och mysigt och det sjöngs gamla salmer och läsarsånger som jag trodde att jag inte hört. Till Datafias och min förvåning så kunde vi dom och sjöng med hur det nu gick till. A-S och mister P uppträdde. Sjöng, spelade cittra och berättade saker ur livet. Vi fick fika med hembakat bröd och tårta och de gamla tanterna utstrålade sådan värme och glädje.

Beundrandsvärt. Jag beundrar människor som brinner för det dom gör oavsett vad dom håller på med.


Igår var en sådan dag som man kan säga att livet var lätt att leva. Sol från en klarblå himmel. Inte en vindfläkt och dropp från taken. Pappersbeda med familj kom och vi satt nere vid sjön och grillade korv och fikade  och kände solen tränga in i vintertrötta ögon.


 Sedan slog Pappersbeda och jag ihop våra kloka huvuden och tittade på www.minipension.se. Där kan man se vad man får i pension och med ledning av den sorgliga läsningen så förstår jag att jag måste plåga på ett år till för att på något sätt klara  min ekonomi. Det är ett år till men ett år går ju rätt fort i alla fall. Det är bara att hålla tummarna för att jag överlever till dess.


 Eftersom bastun nu är framskottad blev det ett bastubad frampå kvällen.Tyvärr mådde jag inte så bra igår. Lite illamående och hängig så kvällen tillbringade jag under några filtar på soffan framför tv.n och gjorde inte ett skvatt orkade inte ens blogga.


Eftersom jag inte törs sluta jobba än kommer dagens ord väl till pass.

Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.


 
 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

16 mars 2009 18:40

Hmm, vad kan de gulliga tanterna ha sötat det hembakta med tro?
Det kallas inte feghet att inte sluta jobba i förtid!
Det kallas självbevarelsedrift...

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

16 mars 2009 19:25

Det var otäckt sanna dagens ord. Förövrigt har jag 31 år kvar till pensionen. Men sådant kan man inte tänka på om man vill behålla förståndet

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

16 mars 2009 20:34

"Jag beundrar människor som brinner för det dom gör oavsett vad dom håller på med."

Det gör jag också... och det är lätt att göra. Deras energi smittar ju också, tycker jag. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Boppan

16 mars 2009 22:32

Jasså Ronja-snuvan... du sviker blogdog. Men det kanske är det enda rätta? Jag skulle kunna gå i passion imorgon... Tänk sååååvmorgon, hinna / orka läsa, resa städa osv. osv.
SUCK!!!

 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2009 22:49

Tänk vad frikyrkliga kapell det fanns överallt förr. Bara här i Klintehamn fanns det Missionförbundet, Baptisterna, Metodisterna och Pingstvännerna. Sen hade vi en livaktig grupp med Jehovas vittnen som hemsökte oss med jämna mellanrum och försökte frälsa oss.

Alla de här kapellen står tomma, eller används till annat idag och likadant är det på landsbygden. Men vi har ju 93 kyrkor på den här lilla ön, så den som vill söka sig till kyrkan har aldrig långt dit.
Hoppas att du piggnat till och mått bättre idag.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Ann

Ann

17 mars 2009 07:27

Mamma och pappa har varit där och spela...de pratade också om de gulliga tanterna som "håller í´t"!
Jag är fortfarande övertygad omatt du kan fixa en minst lika bra ekonomi även när Du slutar jobba...det finns alternativ som känns mycket friare...eller hur?! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Anette

17 mars 2009 08:17

Hej Anita!solen skiner i ett mycket blåsigt Helsingborg. Skulle gärna sluta jobba nu på en gång, gå hem, packa o meddela adressändringen att vi byter adress till Fisksjön!Det kommer att bli, ska bara vänta på en bättre arbetsmarknad o att sonen blir några år äldre, SEN KOMMER VI! Kram Anette

 
Staffan H

Staffan H

17 mars 2009 11:53

Det är inte bättre ställt med det kyrkliga hos mig heller, men jag vet att det kan vara både vackert och fint. Har besökt en bekants kyrka vid några tillfällen och imponerats av allt det vackra. Blasfemisk som jag är, har jag ibland funderat på om inte ett f d kapell eller liknande skulle kunna bli en utmärkt fotostudio. Man är väl lätt insnöad.

Om du överväger att gå i pension om ett år så använd det här året till att förbereda dig. Du har så många talanger som du kanske vill göra något av. Jag har ju nyligen fått se ett smakprov på ditt kunnande i dekorationsmåleri och jag vet att du har fler strängar på din lyra.

En titt bland utrymmena där du bor, ställa i ordning ett lämpligt sådant så du kan jobba med sådant utan att få kattassar i halvtorr färg och slippa färglukt i bostaden kan vara ett bra sätt att använda året på, liksom att kolla vad skattmasen säger om extraknäck.

Sålunda förberedd kan du starta din tid som "friherrinna" på ett bra sätt. Känner jag dig rätt tror jag inte att du kommer att ligga på sofflocket dagarna i ända.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Ewan

17 mars 2009 16:50

Mina tankar går osökt tillbaka,till tiden då jag växte upp.Min familj var inte religiösa,men det fanns flertalet små Missionshus,runt samhället och det blev helt naturligt,att vi barn gick dit.

 
storabh

storabh

17 mars 2009 18:23

Du har visst råd att sluta löneslava! Jobba lite svart för fan!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

Nellina

17 mars 2009 19:14

Gär ligt med bastun...men den står väl kvar tills det att du mår bättre??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards