Alla inlägg under mars 2009

Av Anita - 8 mars 2009 13:26

Hej katten Oskar här. Som du ser så har jag bland annat ägnat mig åt min favoritsysselsättning. Ligga och få tårna och skinnet mellan trampdynorna masserade. Härligt.

Sista veckan har börjat likna något. Jag ÄR ju en utekatt och jag har varit ute hela veckan under dagarna. Haft koll på ekorrar, fåglar och möss. Kvällarna har jag varit trött och det har varit skönt att värma sig framför brasan och i honans knä.


Lite drama har det varit. Det töar och rasar av taken. En hel meter snö och isbitar som kommer farande när man minst anar det. Dundrar och smäller som åskan och jag är dörädd att få alltihopa på mig. Fick mest sitta och kura under förstukvisten i fredags.


Annars känns jag rätt trött. Honan tog sparken och for på byn igår och jag följde efter. Springa fick jag göra och skrika jättemycket innan hon hörde mig och det är jättelångt ner till byn. Jag har inte varit där nere sedan dom tog bort ballarna på mig. Jag skäms för att visa mig för alla snygga honor nu när det blev som det blev. Bäst att hålla sig hemma i Fisksjön. Jo men jag fick åka spark tillbaka som tur var.


Nu har jag hört honan prata om att det kommer folk till Påsk. Den där söta tjejen E som brukar ge mig kattgodis och leka med mig......men man kan aldrig vara glad jämt. Hon har ju skaffat en liten fjantig hund som inte är större än en katt men fasligt efterhängsen och skällig. Inte fattar hon att jag inte gillar henne heller dum som hon är. Ja vi får väl se hur det blir med det.


Nu snöar det och vräker ner snö. Jag ska gå och sätta mig i knät på lekkamraten och kura en stund. Honan har glömt att köpa grädde till mig och därför är hon inte så populär just nu. Glömma en sådan viktig sak. Fy fy.


En lärdom om oss katter: Om du blinkar åt en katt och hon blinkar tillbaka gillar hon dig. Stirrar hon bara så är du inte populär.  

ANNONS
Av Anita - 6 mars 2009 16:48

Nu har det hänt igen. För nya bloggläsare kanske jag ska börja från början.

Jag har inte problem med att sova utan med att vakna. Fyra väckarklockor hjälper inte mycket. Ibland somnar jag om på sängkanten när jag satt mig upp och ramlar i golvet. Upp Upp Upp! Går som i en dvala ner för trappen (konstigt att jag inte ramlat fler gånger än jag gjort). När jag står och borstar tänderna får jag vara glad för mitt sinne för humor. Vem glor tillbaka i spegeln? Kan det där vara jag? Ser ju precis ut som min mamma? Puuuh.

På med kläderna och iväg. När jag kommit på jobbet (jag vet egentligen inte hur går till men min bil är som en gammal häst. Han hittar själv)) börjar jag vakna till lite smått.


Känner att det inte känns bra. Nej, det känns inte alls bra. Det stramar i rumpan. Känns konstigt runt midjan (ok, magen då om det ska vara så noga). Vid en liten kontroll visar det sig att trosorna är aviga, Jag har midjan där ena benet ska vara. Det som ska vara fram sitter bak i rumpan. Allt precis allt är fel. Undra på att det inte känns bra.

Det värsta är att det är långt ifrån första gången det har hänt. Kanske jag måste skaffa en betjänt som kan hjälpa mig på med kläderna som de gamla hovdamerna hade.


Nu när vi pratar om kroppen så såg jag ett program på tv som fick mig att rysa och jag är i vanliga fall inte så kinkig. Skönhetsoperation där en kvinna skulle taq bort fläsket på magen och man skar loss ett stort blodigt stycke fläsk och lade det i en fin glasskål och visade henne när hon vaknade. Tänk att vakna och det första man ser är en del av ens mage. Gud så äckligt. Ligga där och kolla på det. Jag blir spyfärdig. Nej mina fläskbitar får nog sitta kvar där dom är.


Annars är det äntligen fredag. I morgon sovmorgon för en trött. sliten och energilös kärring som jag.


Mister P hade funderingar om ålder i sin blogg. Om man fyllt 50 och man har klarat av en stor del av sitt liv då är det dags att uppfylla sina drömmar om man ska hinna med.

;Men om man inte har orken då? Om allt kroppen orkar är att klara sig igenom vardagslivet och allt man måste? Om man inte kan sluta jobba för att man inte har råd? Pensionskuvertet kom idag men jag ska inte öppna det och förstöra fredagskvällen med det.


Nåja, inget att gräma sig för. Kanske man kan uppflylla sina drömmar i  nästa liv.


Eller kanske det blir som med knoppen på bilden. Förr eller senare slår den lilla håriga saken ut och blir den vackraste vallmo man kan tänka sig och får stå i en fin trädgård och bli kysst av solen eller någon vacker italienare. Vad vet man. Livet är trots allt ett mysterium.


Nu ska jag fokusera på att ljuset är tillbaka. På att det inte är så kallt längre. Bättre tider är på gång.


Så alla ni som är över 50 år.

 Ett råd från mig: Bara le och rör er snabbt så hinner ingen se rynkorna och bilringarna.

Trevlig helg.

ANNONS
Av Anita - 4 mars 2009 17:09

Jag har hittat en ny blogg som jag rakt inte skulle tittat på. Han heter "slottsträdgårdsmästaren" och har besökt trädgårdar och parker både här i  Sverige och utomlands och tagit fantastiska bilder och berättat om trädgårdarna. Där fastnade jag förstås och har kunnat sitta här och drömma över vackra trädgårdar i flera dygn. Jag får väl behärska mig och titta lite då och då och ta en trädgård i taget.


Nu blev jag ju så inspirerad så istället för att kasta mig över stöket hemma så blev jag ju sittandes här. Drömmande och med minne av en sommar som hade ovanligt mycket blommor. Önskade att jag fick gräva i jorden med skitiga händer och plantera och gå runt och sköta om. När och om jag någonsin blir en fri människa ska jag göra en jättefin trädgård och jag ska odla och odla.


Mitt i skogen ska jag ha en jättefin trädgård med massor med blommor. Där ska jag sitta bland mina fjärilar, fåglar, och lukta på blommorna som tjuren Ferdinand. Kan inte låta bli att lägga in några sommarblommor.


 Hos Ingrid på Gottland blommade vintergäcken och i Skåne har i alla fall snödropparna börjat komma. Jaha...... suck......här får man väl inte se den första tusslilagon förrän i mitten på maj.


Nej här gäller det att inte fastna i drömmar och fantasier. Jag får nog hämta lite ved och tända en brasa. Det är inte så kallt ute men inne är det i alla fall kallt. Skulle som sagt städat och stökat och en hel massa annat. Ibland ser jag på det där städprogrammet på tv och ibland kan jag förstå hur det kan bli så. Om saker och ting går över styr så är det svårt att ta tag i det. Då är det lätt att ge upp.  Stackars människor. Inte förstår jag hur man kan ställa upp i tv och visa sitt raserade hem.


 I vilket fall så

är det en ny dag imorgon och förhoppningsvis har ett under skett och jag börjar stöka med energi och fart. Njut av sommarblommorna så länge.

Av Anita - 4 mars 2009 14:33

Städa, plocka,vattna,tvätta,skotta,bära ved, elda. Var ska jag börja? Eller ska jag gå och lägga mig i badet med en bra bok och strunta i alltihopa?

Av Anita - 3 mars 2009 17:38

Nu har det varit mycket gubb-besök några dagar. Ja en del kanske man kan kalla killar istället så ingen blir sur.

Lördagen kom Lekkamraten och vi åkte på¨Ravensmartnen" en alldeles riktig gammaldags marknad. Där finns bara mat och nyttiga saker. Renkorvar, älkött, tunnbröd, ostar, hemgjord sylt. Man kan äta stekt strömming på spisbröd, kolbullar naturligtvis. Vårt nytillskott holländarn sålde jättegod varm gulaschsoppa och tyskarna surdegsbröd. Man kunde lyssna på "Allt för byn". Sture var där med sin gamla häst som vanligt och skjutsade barnen runt, runt. Alla är klädda i gammaldags kläder. Man kan gå på Kohuldas och äta tunnbrödstut med messmör och kokkaffe. Värma sig vid kaminen och lyssna till dragspelsmusik. Framför allt kan man träffa och krama gamla bekanta. Nymalet kaffe kan man också köpa och det är klart att vi gjorde det. Det var sol och bara 5 grader kallt. Toppendag.


Söndag morgon var det dags att se på vasaloppet tillsammans med Snälle Sven. Vi har gjort det några år nu så det är nästan tradition.

Så kom min brorsdotter med man och lille söte Liam som nu börjat gå. Det är det gladaste och gulligaste kille jag känner.

Jag hann med en sparktur innan Gamle Anders kom lagomt till middagen så det blev middagssällskap en dag till.


Vid halv 11-tiden på kvällen ringde en man. Tjejer, jag kanske är cynisk men av erfarenhet vet jag att om en karl du inte har någon närmare relation till ringer så sent så finns det några anledningar:

1. Han har problem han tror att du kan lösa.

2. Han har druckit för mycket.

3. Han är kåt och ringer runt till alla kvinnor han känner och hoppas att han ska få napp någonstans.

4. En kombination av ovanstående.

Mycket riktigt: "Jag kommer och hälsar på och dricker kaffe". Eftersom jag är en hård och omedergörlig kvinna blev svaret: "Tok heller, gå och lägg dig. Vi ska upp och jobba imorgon bitti." De efterförjande telefonpåringningarna brydde jag mig inte om att svara på och jag till och med låste dörren. SuckMåndag kväll var det Mister P:s tur att komma. Han hade dock med sig maten. Lövbiff  och som förrätt soppa. Ännu ett middagssällskap.


Nu är en ny kväll och jag har ett förfärligt före i  huset. Disk på hela diskbänken. Golvet fullt med målarburkar och penslar efter målningen av skåpet så jag vet inte var jag ska börja i röran men skit samma. Vem bryr sig. Fördelen med att vara själv. Ingen som skäller om det.

Jag inser att jag är omgiven av gubbar, karlar, killar och män. Tjocka, runda, smala, unga och gamla.


Slutar dagen med en kram till alla goa gubbar och en spark i ändan till alla o-goda. Välj själv.   

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se