Direktlänk till inlägg 6 april 2009

MERA VÅR

Av Anita - 6 april 2009 18:44

Nu spelar orrarna ute på sjön när jag kommer ut på morgonen och jag känner att jag saknat det ljudet.

Två koltrastar har landat utanför. Så fina med sina knallgula näbbar mot det blanka svarta. En hel flock snösparvar tjattar i träden. Dom stannar inte. Dom är på flytt men gör ett litet matuppehåll vid mitt fågelbord.

Det duggar lite lätt ute. Sommar-regn.

Vår. Drömmar om sommarblommor. Fröpåsar som frestar. Fönstren fulla med små plantor. Drömmar om blomdoft och fjärilar.

Under snön döljer sig min trädgård och om bara några månader ser den ut som på bilden.

Igår när jag tog fram rosorna ur källaren så tänkte jag. Dom har stått i mörker och kyla hela vintern. Dom ser halvdöda och torra ut och taggiga och vassa. Precis som jag känner mig. Frusit och stått i mörker hela vintern. Känner mig torr och halvdöd och vass. Som vi alla vet så slår det snart ut små gröna blad och innan sommaren är slut är växten överfylld med vackra rosor.

Jag är en typisk sommarblomma. Jag genomlever vintern bara nätt och jämt men när jag får komma ut i solen börjar något hända med mig.

Känner hur livet kommer tillbaka till min stela och frusna kropp och hur jag lever upp igen. Ser bilden av min trädgård och vet att det finns hopp.

Dagens ord kanske inte passar så bra men det är nog lite jag är jag rädd:

En pessimist blir alltid glatt överraskad. En optimist undrar varför det inte blir som man tänkt.  

 
ANNONS
 
mimio

mimio

6 april 2009 20:02

Åhh vilken vacker blomsterhörna du har.
Visst är det härligt med ljuset, man blir lycklig, lycklig.
Kul bild på ena inlägget! Han med gitarren haha mörka medelhavsman hi hi
En annan blir ju lyrisk när jag hör Sorrento, Capri o Pompeji... var där alldeles ensam sommaren 92... och det är fantastiskt vackert.
Vad skoj att ni ska dit! Lyckostar!
Kram från Maria

http://mimio.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

6 april 2009 20:21

Skrattar åt dagens ord och funderar över om det kanske är bättre att vara pessimist!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

6 april 2009 21:08

Haha..kan det vara en pessimist som hittat på det kanske???

http://dansann.blogg.se

 
Ann

Ann

6 april 2009 21:11

När kommer käre Kina-bror hem då? Sen har jag förstått att lillebror med familj från Skåne också är på väg uppöver! snart har Du de dina omkring Dej! Härligt! Här har vi varmvatten igen!!! Så ikväll blir det en skön dusch med varam strilar!!!

http://dansann.blogg.se

 
storabh

storabh

6 april 2009 21:27

Du, jag plockade hallon igår!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

skogsnuvan själv

6 april 2009 21:36

Till Ann: kinabror kommer hit på torsdag kväll. Han är med på pimplingen på fredag så ni ses väl då.
Till storabh: Plockade hallon i frysen va?

 
Skatan

Skatan

6 april 2009 22:11

Tänk vilken trädgård du har att se fram emot. Jag har inga gröna fingrar ...men de senaste åren har de börjat anta en något lite mer grön ton...än tidigare. Kan det ha med åldern att göra. Vi har satt rosor, Mannen och jag, i vår rabatt (den vi har ansvar för här på tomten)... Jag längtar och har t o m köpt trädgårdstidningar... :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

6 april 2009 22:54

Det är väl bra lustigt att man fantastiskt liknar sig med årstider och dess växter....jag är en "höst" från topp till tå./Kram En Vän

http://nellina.blogdog.se

 
Staffan H

Staffan H

7 april 2009 00:03

Vilken vacker trädgård! Det där ser väldigt snyggt ut. Vet du, jag börjar misstänka att även jag håller på att bli en riktig sommarblomma. De senaste dagarnas fina väder har satt lite fart på mig.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

7 april 2009 14:06

Men vilken blomsterhörna.. vilken trädgård.. man blir ju fylld av värme å lycka när man ser på bilden..
Och att åka till Italien, så härligt det låter.
Hopp är bra att ha, det får en att vilja se framåt.. som du verkar göra nu! Glad för dig med allt som händer runtomkring just nu!
Ha en toppendag!!
Kramar

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Sundinska

Sundinska

8 april 2009 12:01

Så sant. För det är ju bättre att tro att något inte funkar eller skall gå, och bli positivt överraskad när det händer!
Din trädgård verkar vara magnifik under sommaren. Ser fram emot fler bilder när det händer!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 18 okt 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.   AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en...

Av Anita - Torsdag 17 okt 07:56

  Det är mycket jag inte förstår och mycket jag inte vet och jag tittar på en ensam socka som hänger i badrummet.   Vart är den andra sockan? Äter tvättmaskinen sockar eller gömmer den sig i något örngott eller påslakan?   Vart tar plastl...

Av Anita - Måndag 14 okt 09:06

  Söndagskväll och jag ligger i badkaret och blåser såpbubblor och läser och mår gott. Jag läser Karin Brunk Holmqvists bok om en kvinna som ser sig i spegeln och suckar precis som jag brukar göra så bubblar inte bara badskummen utan även mina m...

Av Anita - Torsdag 10 okt 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.     Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går. Tisda...

Av Anita - Måndag 7 okt 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt. Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med h...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se