Direktlänk till inlägg 6 april 2009

MERA VÅR

Av Anita - 6 april 2009 18:44

Nu spelar orrarna ute på sjön när jag kommer ut på morgonen och jag känner att jag saknat det ljudet.

Två koltrastar har landat utanför. Så fina med sina knallgula näbbar mot det blanka svarta. En hel flock snösparvar tjattar i träden. Dom stannar inte. Dom är på flytt men gör ett litet matuppehåll vid mitt fågelbord.

Det duggar lite lätt ute. Sommar-regn.

Vår. Drömmar om sommarblommor. Fröpåsar som frestar. Fönstren fulla med små plantor. Drömmar om blomdoft och fjärilar.

Under snön döljer sig min trädgård och om bara några månader ser den ut som på bilden.

Igår när jag tog fram rosorna ur källaren så tänkte jag. Dom har stått i mörker och kyla hela vintern. Dom ser halvdöda och torra ut och taggiga och vassa. Precis som jag känner mig. Frusit och stått i mörker hela vintern. Känner mig torr och halvdöd och vass. Som vi alla vet så slår det snart ut små gröna blad och innan sommaren är slut är växten överfylld med vackra rosor.

Jag är en typisk sommarblomma. Jag genomlever vintern bara nätt och jämt men när jag får komma ut i solen börjar något hända med mig.

Känner hur livet kommer tillbaka till min stela och frusna kropp och hur jag lever upp igen. Ser bilden av min trädgård och vet att det finns hopp.

Dagens ord kanske inte passar så bra men det är nog lite jag är jag rädd:

En pessimist blir alltid glatt överraskad. En optimist undrar varför det inte blir som man tänkt.  

 
ANNONS
 
mimio

mimio

6 april 2009 20:02

Åhh vilken vacker blomsterhörna du har.
Visst är det härligt med ljuset, man blir lycklig, lycklig.
Kul bild på ena inlägget! Han med gitarren haha mörka medelhavsman hi hi
En annan blir ju lyrisk när jag hör Sorrento, Capri o Pompeji... var där alldeles ensam sommaren 92... och det är fantastiskt vackert.
Vad skoj att ni ska dit! Lyckostar!
Kram från Maria

http://mimio.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

6 april 2009 20:21

Skrattar åt dagens ord och funderar över om det kanske är bättre att vara pessimist!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

6 april 2009 21:08

Haha..kan det vara en pessimist som hittat på det kanske???

http://dansann.blogg.se

 
Ann

Ann

6 april 2009 21:11

När kommer käre Kina-bror hem då? Sen har jag förstått att lillebror med familj från Skåne också är på väg uppöver! snart har Du de dina omkring Dej! Härligt! Här har vi varmvatten igen!!! Så ikväll blir det en skön dusch med varam strilar!!!

http://dansann.blogg.se

 
storabh

storabh

6 april 2009 21:27

Du, jag plockade hallon igår!

http://storabh.wordpress.com

 
Ingen bild

skogsnuvan själv

6 april 2009 21:36

Till Ann: kinabror kommer hit på torsdag kväll. Han är med på pimplingen på fredag så ni ses väl då.
Till storabh: Plockade hallon i frysen va?

 
Skatan

Skatan

6 april 2009 22:11

Tänk vilken trädgård du har att se fram emot. Jag har inga gröna fingrar ...men de senaste åren har de börjat anta en något lite mer grön ton...än tidigare. Kan det ha med åldern att göra. Vi har satt rosor, Mannen och jag, i vår rabatt (den vi har ansvar för här på tomten)... Jag längtar och har t o m köpt trädgårdstidningar... :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

6 april 2009 22:54

Det är väl bra lustigt att man fantastiskt liknar sig med årstider och dess växter....jag är en "höst" från topp till tå./Kram En Vän

http://nellina.blogdog.se

 
Staffan H

Staffan H

7 april 2009 00:03

Vilken vacker trädgård! Det där ser väldigt snyggt ut. Vet du, jag börjar misstänka att även jag håller på att bli en riktig sommarblomma. De senaste dagarnas fina väder har satt lite fart på mig.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

7 april 2009 14:06

Men vilken blomsterhörna.. vilken trädgård.. man blir ju fylld av värme å lycka när man ser på bilden..
Och att åka till Italien, så härligt det låter.
Hopp är bra att ha, det får en att vilja se framåt.. som du verkar göra nu! Glad för dig med allt som händer runtomkring just nu!
Ha en toppendag!!
Kramar

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Sundinska

Sundinska

8 april 2009 12:01

Så sant. För det är ju bättre att tro att något inte funkar eller skall gå, och bli positivt överraskad när det händer!
Din trädgård verkar vara magnifik under sommaren. Ser fram emot fler bilder när det händer!

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se