Direktlänk till inlägg 9 april 2009

SKÄRTORSDAG

Av Anita - 9 april 2009 17:47

Så annorlunda att vakna nu. Sovrummet behagligt varm så jag behöver bara ett täcke. Ser där jag ligger att änglatrumpeten växer för varje dag. Ljuset från fönstret får bladen att lysa såååå grönt. Fåglarna kvittrar utanför och katten Oskar spinner och bufflar mig i ansiktet och vill kela lite. Ligger och tänker på morgondagens middag. Vet inte riktigt hur många vi blir men det är nog minst 16 stycken. Lite ovant att ha så många men jag har en plan i alla fall.

Eftersom det är en del kräsna ungar så är det bra med buffe. Alltid finns det något dom kan äta.

Meny i korta drag: Ägghalvor, 2 sorters sill, rökt lax och en stekt lax med täcke av grädde ost och kräftstjärtar. Kycklingsallad, grekisk sallad, vanlig sallad. Gubbröra, pressgurka och en stark kinesisk gurka. Brorsans goda kalvsylta av älgkalv och potatis förstås. Till det hembakat tunnbröd. Det blir säkert bra.

Ska förbereda en del ikväll för pimpeltävlingen imorgon är inte klar förrän 2 och det blir lite jäktigt att få allt klart. Som tur är så är det bara vänner så det är inte så gruvsamt.


Idag är en grå och mulen dag. Marken var vit av nysnö imorse men det tinar nog snart bort.


Halvdag på jobbet och jag åkte till Hammarstrand för att handla det sista. Oj, så mycket folk överallt. Det går inte snabbt. Så många bekanta att prata med och krama. Såna man inte träffat på länge. Tror att det tog 2 timmar innan jag var ute ur affären men skit samma. Alla var glada och pratade och skrattade i kön till kassan. Våren gör underverk med både människor och djur.


Mister P ringde idag och det var roligt att höra att han trivdes där ner i Småland och hade det bra.

Det blir nog ett litet bastubad innan resan till Blåkulla. Både Oskar och jag får nog ta på oss regnkläder och yllebyxor när vi drar iväg. Det är i alla fall fullmåne ikväll och den kommer att lysa vår väg.


Eftersom jag kommer att ha huset fullt med människor från och med inatt kanske det blir tyst från mig några dagar. Oroa er inte. Jag ska inte kvadda med kvasten och inte äta ijäl mig heller.Jag önskar er alla en jättfin påsk.


Så jag ska göra som i det här kloka ordet:

Sikta mot månen Även om du missar så hamnar du bland stjärnorna.     

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

9 april 2009 19:49

Mmm, vad hungrig jag blir när jag läser din meny. Ha en god och glad påsk!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

9 april 2009 19:51

Så härligt du beskriver din skärtorsdag!
Vi ses på Blåkulla ikväll!
(det är jag som har grön kvast)

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
srorabh

srorabh

9 april 2009 21:07

Tänk om det blir regn, strömmen går, vattenläcka, stopp i avloppet...
Äh, Glad Påsk på dig!

http://storabh.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

9 april 2009 21:21

Go Kväll! Har du kommit fram ännu?
Önskar att vi alla "BloggKärringar" stämde träff i den Östra delen av kullen. God Fiskelycka önskar en PåskVän

http://nellina.blogdog.se

 
kokosnoet

kokosnoet

10 april 2009 08:25

Å vilken meny, precis allt låter så gott.. ja men visst är det så, våren gör underverk för båd kropp å själ, människa å djur..
Vilken mysig helg!! Nu får ni rå om varandra du å de dina å ha en riktigt GLAD PÅSK!!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

Ewan

10 april 2009 19:04

Nämen.....är det inte min lilla Hushäxa,som jag skymtar i bakgrunden?
KRAM och ha en Skön Påsk

 
Ingrid

Ingrid

10 april 2009 22:16

Det låter som om du kommer att få en helt underbar påsk! Kram Ingrid

http://blogg.stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

11 april 2009 11:20

Ha en underbar och Glad Påsk!

Kram

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se