Direktlänk till inlägg 9 april 2009

SKÄRTORSDAG

Av Anita - 9 april 2009 17:47

Så annorlunda att vakna nu. Sovrummet behagligt varm så jag behöver bara ett täcke. Ser där jag ligger att änglatrumpeten växer för varje dag. Ljuset från fönstret får bladen att lysa såååå grönt. Fåglarna kvittrar utanför och katten Oskar spinner och bufflar mig i ansiktet och vill kela lite. Ligger och tänker på morgondagens middag. Vet inte riktigt hur många vi blir men det är nog minst 16 stycken. Lite ovant att ha så många men jag har en plan i alla fall.

Eftersom det är en del kräsna ungar så är det bra med buffe. Alltid finns det något dom kan äta.

Meny i korta drag: Ägghalvor, 2 sorters sill, rökt lax och en stekt lax med täcke av grädde ost och kräftstjärtar. Kycklingsallad, grekisk sallad, vanlig sallad. Gubbröra, pressgurka och en stark kinesisk gurka. Brorsans goda kalvsylta av älgkalv och potatis förstås. Till det hembakat tunnbröd. Det blir säkert bra.

Ska förbereda en del ikväll för pimpeltävlingen imorgon är inte klar förrän 2 och det blir lite jäktigt att få allt klart. Som tur är så är det bara vänner så det är inte så gruvsamt.


Idag är en grå och mulen dag. Marken var vit av nysnö imorse men det tinar nog snart bort.


Halvdag på jobbet och jag åkte till Hammarstrand för att handla det sista. Oj, så mycket folk överallt. Det går inte snabbt. Så många bekanta att prata med och krama. Såna man inte träffat på länge. Tror att det tog 2 timmar innan jag var ute ur affären men skit samma. Alla var glada och pratade och skrattade i kön till kassan. Våren gör underverk med både människor och djur.


Mister P ringde idag och det var roligt att höra att han trivdes där ner i Småland och hade det bra.

Det blir nog ett litet bastubad innan resan till Blåkulla. Både Oskar och jag får nog ta på oss regnkläder och yllebyxor när vi drar iväg. Det är i alla fall fullmåne ikväll och den kommer att lysa vår väg.


Eftersom jag kommer att ha huset fullt med människor från och med inatt kanske det blir tyst från mig några dagar. Oroa er inte. Jag ska inte kvadda med kvasten och inte äta ijäl mig heller.Jag önskar er alla en jättfin påsk.


Så jag ska göra som i det här kloka ordet:

Sikta mot månen Även om du missar så hamnar du bland stjärnorna.     

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

9 april 2009 19:49

Mmm, vad hungrig jag blir när jag läser din meny. Ha en god och glad påsk!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

9 april 2009 19:51

Så härligt du beskriver din skärtorsdag!
Vi ses på Blåkulla ikväll!
(det är jag som har grön kvast)

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
srorabh

srorabh

9 april 2009 21:07

Tänk om det blir regn, strömmen går, vattenläcka, stopp i avloppet...
Äh, Glad Påsk på dig!

http://storabh.wordpress.com

 
Nellina

Nellina

9 april 2009 21:21

Go Kväll! Har du kommit fram ännu?
Önskar att vi alla "BloggKärringar" stämde träff i den Östra delen av kullen. God Fiskelycka önskar en PåskVän

http://nellina.blogdog.se

 
kokosnoet

kokosnoet

10 april 2009 08:25

Å vilken meny, precis allt låter så gott.. ja men visst är det så, våren gör underverk för båd kropp å själ, människa å djur..
Vilken mysig helg!! Nu får ni rå om varandra du å de dina å ha en riktigt GLAD PÅSK!!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

Ewan

10 april 2009 19:04

Nämen.....är det inte min lilla Hushäxa,som jag skymtar i bakgrunden?
KRAM och ha en Skön Påsk

 
Ingrid

Ingrid

10 april 2009 22:16

Det låter som om du kommer att få en helt underbar påsk! Kram Ingrid

http://blogg.stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

11 april 2009 11:20

Ha en underbar och Glad Påsk!

Kram

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se