Direktlänk till inlägg 22 april 2009

IFJOL ETT PAR....

Av Anita - 22 april 2009 17:46

........iår ensam.

Varje dag på väg till jobbet far jag över en liten å. När våren kommer dyker svanparet upp och håller till där ett tag. Igår var det svandags men det fanns bara en svan. Den såg så ledsen och vilsen ut. Vad hade hänt med den andra?

Det sägs att svanpar lever tillsammans hela livet och att man lever ensam i fortsättningen om den ena dör.


Jag tänker osökt på de tuffa männen som okynnes-skjuter allt som rör sig, småfåglar, ekorrar och sjöfåglar bara för nöjet att få döda.


Jag kan visst ta till mig jakt men då ska det vara för att få mat inte bara för dödandes skull. Dessutom har vissa mage att skryta om det också som om det vore någon bedrift.

Skämmas skulle dom.


Vissa saker retar gallfeber på mig. En annan skamlig sak är när folk krossar fönster och kastar glasflaskor omkring sig och skräp. Ibland får jag lust att skaka om de drumlarna som går omkring och drar och röker och kastar burkar  och skräp omkrings sig. Jo då, såna finns även här.Dock är det för det mesta killar.

 Är tjejer klokare och vuxnare?

Skulle inte tro att en tjej skulle skjuta en svan bara för att se den dö!


Så ser jag den ensamma svanen som lite tveksamt simmar fram och tillbaka. Känner med den i mitt hjärta. Så kan jag också känna ibland. vilsen, ensam och övergiven även om jag själv har valt min väg.


Men skit i det. Nu sitter jag här med min rinnande näsa och ska berätta hur jag löste bankeländet. For de tre milen till banken och stod utanför dörren när dom öppnade och var beredd på en längre sittstrejk men den trevliga kvinnan tog hand om mig och fixade allt snabbt och enkelt. Vet att det inte är personalen det är fel på utan det är högre upp som allt skit bestäms och precis som jag har dom inte ett dugg att säga till om. Ingen lyssnar ens. Det är bara att gilla läget.


Till dagens positiva: Solen skiner och det känns riktigt varmt ute. Vi satt ute på altanen på jobbet och drack kaffe idag för första gång.


Bilen går bra. Ska till stan i två dagar nu och letade efter lite finare kläder i garderoben. Upptäckte till min fasa att dom krymt. Kan det vara fukten tro????

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

22 april 2009 19:30

Hm. Synd att jag inte läste din blogg i går då hade jag kunnat skicka med en förfrågan till folkets bank om när i h-te mina giroblanketter, som jag väntat på i snart tre månader kommer. Har ringt och tjatat flera gånger. HUR kan det ta så lång tid?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Nellina

Nellina

22 april 2009 20:19

Det är ju miljövecka just denna vecka. Vet ej om det berör hela Sverige eller bara vår lilla by??? Gilla läget är vad man ofta gör, tyvärr!

http://nellina.blogdog.se

 
Staffan H

Staffan H

22 april 2009 22:07

En av dina många fina sidor är att du vet att man inte ska skjuta budbäraren, i det här fallet personalen på bankkontoret.

Eftersom jag nästan uteslutande arbetat i olika serviceyrken (och trivs med det) så har jag vid det här laget blivit utskälld för allt mellan himmel och jord.

Det mesta rinner av mig, men jag har fortfarande svårt för när de anser att jag även ska framföra alla deras synpunkter till ansvariga. De kan visserligen ha hur rätt som helst i sak, men vill man framföra kritik tycker jag att man ska stå för den själv. Förresten, det goda egenskapen har du också. Mmm, bra med sådana som står för sina åsikter.

Nu har jag fyllt på dagens positiva åt dig!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

23 april 2009 05:33

Jag skrev just om svanen.. svanarna som lever i par... nu när min systers man dog... och hon blev ensam kvar. Man ser dom ju för det mesta två och två... så det ääär sorgligt när en är kvar...
Tror du att han/hon kan hitta en ny partner ... eller lever de resten av sina liv mol allena.
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Sundinska

Sundinska

23 april 2009 08:49

Det ligger ju något förslag på att man ska böta 1000kr om man skräpar ned. Inte för jag vet vem som ska orka hålla koll på alla som slänger glasspapper från bilen, spottar tuggummi på promenaden eller kastar ölburkar och flaskor efter sig, men kanske det kan ge en liten tankeställare innan man kastar/slänger/spottar..?
Stackars svanen! Du får lotsa han/henne hem till Fisksjön och pyssla om den så den inte känner sig så ensam.

http://solagast.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

23 april 2009 21:30

Precis så var det med vårt Tranpar för ett par år sedan - att det bara kom en som flög omkring och ropade i flera veckor.
I år var de två och allt var frid och fröjd!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Dansann

Dansann

23 april 2009 21:31

Hej o hallå Anita! ja, svanar som blir ensam känner man med.....
"Jag ersatte ju Dej i Västanede på buggen ikväll"...Gu´så kul! Det blir den 7 maj igen....då är vi där både Du och jag, eller hur?!Vi syns på lördag..Det blir en härlig dag! Vet Du att Paulin spelar och sjunger kl 11:00? Kom gärna dit tills dess!

http://dansann.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

24 april 2009 07:42

I "Ankeborg" har vi också en ensam svan och jag tycker så synd om den. Har också hört att de lever ensammen i resten av deras liv om den ene går bort. Liten stackare.
Men han/hon har en massa vänner, ankorna, men det är ju inte samma sak som en själsfrände.. men bättre än ingenting får man väl tänka..
Hoppas du får en solig och bra helg.
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

isewan

24 april 2009 15:02

Som sagt Bloggtorka.....men tittar in och önskar dej en skön helg!
Kram från Ewan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se