Direktlänk till inlägg 22 april 2009

IFJOL ETT PAR....

Av Anita - 22 april 2009 17:46

........iår ensam.

Varje dag på väg till jobbet far jag över en liten å. När våren kommer dyker svanparet upp och håller till där ett tag. Igår var det svandags men det fanns bara en svan. Den såg så ledsen och vilsen ut. Vad hade hänt med den andra?

Det sägs att svanpar lever tillsammans hela livet och att man lever ensam i fortsättningen om den ena dör.


Jag tänker osökt på de tuffa männen som okynnes-skjuter allt som rör sig, småfåglar, ekorrar och sjöfåglar bara för nöjet att få döda.


Jag kan visst ta till mig jakt men då ska det vara för att få mat inte bara för dödandes skull. Dessutom har vissa mage att skryta om det också som om det vore någon bedrift.

Skämmas skulle dom.


Vissa saker retar gallfeber på mig. En annan skamlig sak är när folk krossar fönster och kastar glasflaskor omkring sig och skräp. Ibland får jag lust att skaka om de drumlarna som går omkring och drar och röker och kastar burkar  och skräp omkrings sig. Jo då, såna finns även här.Dock är det för det mesta killar.

 Är tjejer klokare och vuxnare?

Skulle inte tro att en tjej skulle skjuta en svan bara för att se den dö!


Så ser jag den ensamma svanen som lite tveksamt simmar fram och tillbaka. Känner med den i mitt hjärta. Så kan jag också känna ibland. vilsen, ensam och övergiven även om jag själv har valt min väg.


Men skit i det. Nu sitter jag här med min rinnande näsa och ska berätta hur jag löste bankeländet. For de tre milen till banken och stod utanför dörren när dom öppnade och var beredd på en längre sittstrejk men den trevliga kvinnan tog hand om mig och fixade allt snabbt och enkelt. Vet att det inte är personalen det är fel på utan det är högre upp som allt skit bestäms och precis som jag har dom inte ett dugg att säga till om. Ingen lyssnar ens. Det är bara att gilla läget.


Till dagens positiva: Solen skiner och det känns riktigt varmt ute. Vi satt ute på altanen på jobbet och drack kaffe idag för första gång.


Bilen går bra. Ska till stan i två dagar nu och letade efter lite finare kläder i garderoben. Upptäckte till min fasa att dom krymt. Kan det vara fukten tro????

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

22 april 2009 19:30

Hm. Synd att jag inte läste din blogg i går då hade jag kunnat skicka med en förfrågan till folkets bank om när i h-te mina giroblanketter, som jag väntat på i snart tre månader kommer. Har ringt och tjatat flera gånger. HUR kan det ta så lång tid?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Nellina

Nellina

22 april 2009 20:19

Det är ju miljövecka just denna vecka. Vet ej om det berör hela Sverige eller bara vår lilla by??? Gilla läget är vad man ofta gör, tyvärr!

http://nellina.blogdog.se

 
Staffan H

Staffan H

22 april 2009 22:07

En av dina många fina sidor är att du vet att man inte ska skjuta budbäraren, i det här fallet personalen på bankkontoret.

Eftersom jag nästan uteslutande arbetat i olika serviceyrken (och trivs med det) så har jag vid det här laget blivit utskälld för allt mellan himmel och jord.

Det mesta rinner av mig, men jag har fortfarande svårt för när de anser att jag även ska framföra alla deras synpunkter till ansvariga. De kan visserligen ha hur rätt som helst i sak, men vill man framföra kritik tycker jag att man ska stå för den själv. Förresten, det goda egenskapen har du också. Mmm, bra med sådana som står för sina åsikter.

Nu har jag fyllt på dagens positiva åt dig!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

23 april 2009 05:33

Jag skrev just om svanen.. svanarna som lever i par... nu när min systers man dog... och hon blev ensam kvar. Man ser dom ju för det mesta två och två... så det ääär sorgligt när en är kvar...
Tror du att han/hon kan hitta en ny partner ... eller lever de resten av sina liv mol allena.
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Sundinska

Sundinska

23 april 2009 08:49

Det ligger ju något förslag på att man ska böta 1000kr om man skräpar ned. Inte för jag vet vem som ska orka hålla koll på alla som slänger glasspapper från bilen, spottar tuggummi på promenaden eller kastar ölburkar och flaskor efter sig, men kanske det kan ge en liten tankeställare innan man kastar/slänger/spottar..?
Stackars svanen! Du får lotsa han/henne hem till Fisksjön och pyssla om den så den inte känner sig så ensam.

http://solagast.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

23 april 2009 21:30

Precis så var det med vårt Tranpar för ett par år sedan - att det bara kom en som flög omkring och ropade i flera veckor.
I år var de två och allt var frid och fröjd!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Dansann

Dansann

23 april 2009 21:31

Hej o hallå Anita! ja, svanar som blir ensam känner man med.....
"Jag ersatte ju Dej i Västanede på buggen ikväll"...Gu´så kul! Det blir den 7 maj igen....då är vi där både Du och jag, eller hur?!Vi syns på lördag..Det blir en härlig dag! Vet Du att Paulin spelar och sjunger kl 11:00? Kom gärna dit tills dess!

http://dansann.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

24 april 2009 07:42

I "Ankeborg" har vi också en ensam svan och jag tycker så synd om den. Har också hört att de lever ensammen i resten av deras liv om den ene går bort. Liten stackare.
Men han/hon har en massa vänner, ankorna, men det är ju inte samma sak som en själsfrände.. men bättre än ingenting får man väl tänka..
Hoppas du får en solig och bra helg.
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

isewan

24 april 2009 15:02

Som sagt Bloggtorka.....men tittar in och önskar dej en skön helg!
Kram från Ewan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se