Alla inlägg under april 2009

Av Anita - 19 april 2009 12:16

Den duktiga bloggaren Stefan H hade för ett tag sedan en tävling om vackraste och ovanligaste portarna men jag hann inte riktigt med. Tänkte fara och fota porten till vår gamla kyrka som är rätt fint men det blev inte av.


Nu har alla människor som varit här åkt iväg och våren har liksom stannat upp. Det har frusit inatt så det är skare på snön som man kan gå på. Solen skiner och min tanke var att vara ute och plocka lite skräp som kommit fram på fläckarna det är bart men det blåste så kallt så jag klarade inte lång stund ute.


Då tog jag en promenad upp till till ett litet berg och här Staffan kommer porten till ödemarken. När jag stoppade in huvudet i grottvärlden och den självlysande gröna mossan hojtade jag högt så att jag inte skulle möta någon oväntad innevånare. Vad vet man vad som döljer sig där inne. Kanske en räv, en grävling eller rent av en björn. Kanske någon lite jordbänning eller vätt ligger och sover där inne.


Jag hade tänkt lägga in ett kort på en tjäderhöna idag men när jag tittade på DansAnns blogg och fick se kungsörnen som hennes Ulf sett här i Fisksjön och tagit kort på kändes en tjäderhöna lite torftigt så det blev vildmarkens port istället och ni får själv föreställa er vad som finns där inne.


Eftersom det känns som om jag varit lite positiv nu ett tag så ska jag väl bre på med lite negativt också.


Min bil går som skit och har stannat två gånger den här veckan och jag har fått hjälp med startkablar av bekanta. Jag som skulle fara till Alnön imorgon vågar inte ge mig iväg. Får väl fara på verkstaden istället. Skit.

 Snålblåst och trasig bil och mina vänner och bekanta som har farit. Bara rester kvar i kylen och snön som aldrig vill smälta.


Så: "Hur är läget. Tack bara fint-än så länge"  

ANNONS
Av Anita - 18 april 2009 08:27

Fredag och arbetsdag. Det var på många sätt en väldigt speciell dag och jag har både lett och varit lite vemodig.


Hemma börjar folk trappa av nu. Sonen och SnyggEmma åkte och som den hönsmamma man är så kan man inte koppla av när man vet att dom är ute på E4-an och har 100 mil att köra bland galna lastbilschaufförer, fartblinda biliser och en och annan rattfyllerist. Allt är ok och dom kom hem till Skåne vid 10-tiden igår kväll. Puu. Då kunde jag andas ut.


Det var ett jättehemskt väder igår. Storm, snöflingor i luften och riktigt kallt och ruggit.

Kinabror som brukar sitta på isen mest varje dag hade varit inne och eldat i vedspisen. Det var skönt att komma hem till värmen. Jag har börjat bli förkyld och nu ska det väl hårda bandage till för att stoppa upp. Jag har inte tid med förkylning!

Vi lagade mat. Fläskfile och nån sorts pommes som var som spiraler. God sås med grädde och vin och fransk senap.


DansBritt kom och vi åt och sedan var det dags att packa bastukorgen med lite dricka och lite ölkorv och ta oss ner till bastun för att må gott en stund.

 KinaBror följde inte med fast han är också en riktigt bastare och han brukar till och med kasta sig i sjön mitt i vintern.

Tänk vad man kan prata och lösa världsproblemen när man sitter i bastun. Vi pratade om män och vi pratade om barn och naturligtvis planer inför danssommaren och buggen och allt möjligt.


Sedan gick vi upp och satt och såg på tv och jag tvingade i mig en mun med whiskey för förkylningen. Usch så starkt och illa det smakade men brände gott i en ond hals. Förmodligen blev min kropp totalt chockad för idag känns jag bättre.


Så kom resten av bröderna och några killar till och blev kvar en stund.


Idag har alla åkt för att ta ett sista pimpelfiske innan dom åker tillbaka söderut.


 Lekkamraten ska komma och bjuda på grillat och som tur är så har vinden mojnat lite grann och solen börjat skina. Det är en ny dag i paradiset Fisksjön.


La ni märke till mitt uttryck: Paradiset. Det är länge sedan jag använde det namnet nu. Det har mest varit Helvetet Fisksjön i 6 månader eller jävla skitställe, kallhål och snöhelvet.


Nu ni börjar andra tider och ni ska se att om några veckor är all snö borta och solen kommer att värma min stelfrusna kropp och mitt kalla hjärta.


Vi tar en liten vårdikt som dagens ord:

Vi står blundande stilla i det stilla solflödetet med nacken mot vilken vägg eller trädstam som helts. och vet ett enda :att ljuset inte svek.

ANNONS
Av Anita - 16 april 2009 16:32

Nu när vardagen börjat igen så kan man sitta här och tänka tillbaka på en väldigt fin påskhelg.

En del i en underbar helg är alla hundar som har varit här.


Brorsans gråhund Micko som är väldigt söt men om han vore människa skulle man säga att han hade damp. Han sitter och lurar vid dörren och tänker smita ut. Han fräser runt så mattorna far och smiter iväg och rullar sig i allt illaluktande han kan hitta. Men han är väldigt snäll och en bra älghund och han kommer bra överens med Oskar. Får han skäll för han gjort nåt jävelskap tittar han bara och när den som skällt vänder ryggen till skäller han till. Han ska alltid ha sista ordet.


Så har vi colliefröken som vill bara en enda sak. Att man ska kasta pinnar. Hon kan hålla på i timmar och hämta det man kastar. Hon är lite illful också och kan då och då nypa till Micko när han går förbi. Vacker är hon men har en röst som är väldigt gäll och genomträngande.


Så har vi den lilla blandrashunden Wilma som är en helt underbar hund. Lugn trygg och modig. Utstrålar harmoni och värme och bara lommar runt och sällskapar med alla. Hon hoppar gärna upp och sitter i mitt knä.


Sist av allt den lilla lilla Tindra. Hon är någon sorts spets men så liten att Oskar är större. Hon är som en liten ullboll och vill gärna leka och busa med alla. Hon gillar andra hundar, småbarn och katter. Det går bättre och bättre med Oskar för varje gång dom är här så snart tror jag att dom är goda vänner.


Sonen tycker att jag skriver för långa inlägg. Han säger att han bara orkar läsa häften men jag vet inte om det beror på hans förmåga att läsa eller att jag skriver för långt.

Kort resume av dagen: Snöat imorse och vi skjutsade hem brorsdotter. Sedan åt vi bakelser och så kom resten av gänget och jag fick håret klippt. Fint att ha en frisörska till släkting.

Lille Liam badade badkar och nu har vi ätit köttfärsås och spagetti. Kinabror snarkar på sängen och dom andra har också lagt sig att ta en tupplur.

Jag ger er dagens ord som naturligtvis handlar om hundar: Hunden är människan bästa vän.

Av Anita - 15 april 2009 11:12

kommer upp i tö och man kan undra vad som ligger under snön här om man inte vet förstås.

Nu är påsken slut men nu är det vår i alla fall. När broder B:s fru och jag satt i solen på deras altan var fågelsången bedövande och vi såg en blåmes som hade fullt upp med att bygga bo i en holk utanför.

När jag jobbade igår (från 7-19 fy sjutton) hade gubben Carlsson startat vedkapen. Det är ett typiskt vårljud. Runt omkring tjuter vedkapar och vedklyvar. Redan nu börjar man tänka på nästa vinter. Känns hemskt om man tänker på det. 

Idag är en grå dag och sonen och snyggemma har åkt till stan för att hälsa på kompisar. Ute faller det lite snö men jag bryr mig inte för jag vet att det kommer att gå bort och nu har jag plockat undan snöspadar. Lille gullLiam har hälsat på en sväng och nu ska Kinabror och jag fara på byn och handla lite grejor. Ikväll blir det en film tillsammans med brorsdottern och så får vi inte glömma att se spökprogrammet som den här gången handlar om prästgården i Borgvattnet som inte ligger så långt ifrån och där jag har tillbringat en natt.

Allt för nu. 

Av Anita - 13 april 2009 11:15

Hallen full med skor.

Pimpeltävlingar.

Trädgårdsmöbler ut på altanen.

Fest i tre dagar på raken!

Sol över blanka isar.

Fyra hundar som springer runt och leker.

Lille Liam gullknulen som går ur famn till famn och ler med sina risgrynständer.

Två tranor kommer flygande. Vad ska dom leva på i snön är mig en gåta.

Duvorna har börjat kurra i Robbans granskog.


Långfredag pimpeltävling och sedan middag hos mig.

Påskafton gott grillat kött hos DataFia.

Påskdagen pimpeltävling ute på Fisksjön och grillning nere vid min strandstuga. Sedan middag hos Broder B.


Just nu en liten paus. En del har åkt till Västanedebacken för att åka slalom. En del är ute på sjön och pimplar. Kinabror och jag har tittat på bilder från hans nya stad i Kina. Verkar vara väldigt fint där. Sonen och Emma åker snart dit och det blir nog spännande.


Nu en liten stund av lugn ute i solen på altanen.

Snart är det fullt hus igen och jag njuter av att sitta mitt i röran av ungar, hundar och goda vänner och känna solen värma mitt ansikte. Idag ska vi äta älgbiff med lök potatis lingon och god gräddsås.

Dagens ord: Det finns mycket mer i livet än att försöka kontrollera det.


Av Anita - 11 april 2009 16:56

Katten Oskar här! "Tocka helg. Ungan sket i vågffeljärnet och klämde ihop". En jämtländs visa om fullständig kaos. Jag säger bar det. Här går man i lugn och ro och ser över reviret. Tar en och annan fågel och råtta, solar på altanen och har det ganska bra.

Så en gråmulen och kall skärtorsdag får honan för sig att vi ska åka kvast. Vilken färd. Fastnypen på kvasten och jag som är så höjdrädd. Massor med katter dit vi kom, en del riktigt otäcka. När vi äntligen kom hem kastade jag mig på sängen och somnade.

Vaknade av ett herrans liv. När jag försiktigt tittade nerför trappen och hallen full med skor.Vad värre två hundar som kutar runt. Jag höll mig på övervåningen. En av hundarna kom upp och fick sig en smäll på näsan.

Det var att hålla sig uppe hela kvällen. Så småningom blev det lugnt och en förförisk doft av kokt abborre lockade mig ner i köket.

Pimpeltävlingsfisk. Jag tackar jag. En solglimt i mörkret.

Nästa chock kom inatt. Jag låg i farfarskrubben eftersom jag var sur på honan för allt ståhej. 

Då kom sonen och snyggEmma och den där pyttelilla stökiga hunden. Det var bara att tjurligga kvar för att inte missa mitt revir.

Idag har det varit gassande sol och den lilla hunden har jagat mig.  Jag har fått fäkta åt henne flera gånger.

Äntligen har hon somnat så jag kan ligga på altanen och ha lugn och ro. Trädgårdsmöblerna kom fram idag med sköna dynor. Honan torkar håret i solskenet och nyss kom två tranor flygande väldigt tidigt tycker jag. Alla bröderna B har varit på pimpeltävling men vann ingenting.

Det år som sagt lite struligt men spännande också. Vi får se hur det blir med den lilla hunden. Egentligen är hon rätt söt om hon bara kunde ha vett att förstå att det är jag som bestämmer.

Så vi får se. Det är ju Hur man har det beror ofta på hur man tar det.    

   

Av Anita - 9 april 2009 17:47

Så annorlunda att vakna nu. Sovrummet behagligt varm så jag behöver bara ett täcke. Ser där jag ligger att änglatrumpeten växer för varje dag. Ljuset från fönstret får bladen att lysa såååå grönt. Fåglarna kvittrar utanför och katten Oskar spinner och bufflar mig i ansiktet och vill kela lite. Ligger och tänker på morgondagens middag. Vet inte riktigt hur många vi blir men det är nog minst 16 stycken. Lite ovant att ha så många men jag har en plan i alla fall.

Eftersom det är en del kräsna ungar så är det bra med buffe. Alltid finns det något dom kan äta.

Meny i korta drag: Ägghalvor, 2 sorters sill, rökt lax och en stekt lax med täcke av grädde ost och kräftstjärtar. Kycklingsallad, grekisk sallad, vanlig sallad. Gubbröra, pressgurka och en stark kinesisk gurka. Brorsans goda kalvsylta av älgkalv och potatis förstås. Till det hembakat tunnbröd. Det blir säkert bra.

Ska förbereda en del ikväll för pimpeltävlingen imorgon är inte klar förrän 2 och det blir lite jäktigt att få allt klart. Som tur är så är det bara vänner så det är inte så gruvsamt.


Idag är en grå och mulen dag. Marken var vit av nysnö imorse men det tinar nog snart bort.


Halvdag på jobbet och jag åkte till Hammarstrand för att handla det sista. Oj, så mycket folk överallt. Det går inte snabbt. Så många bekanta att prata med och krama. Såna man inte träffat på länge. Tror att det tog 2 timmar innan jag var ute ur affären men skit samma. Alla var glada och pratade och skrattade i kön till kassan. Våren gör underverk med både människor och djur.


Mister P ringde idag och det var roligt att höra att han trivdes där ner i Småland och hade det bra.

Det blir nog ett litet bastubad innan resan till Blåkulla. Både Oskar och jag får nog ta på oss regnkläder och yllebyxor när vi drar iväg. Det är i alla fall fullmåne ikväll och den kommer att lysa vår väg.


Eftersom jag kommer att ha huset fullt med människor från och med inatt kanske det blir tyst från mig några dagar. Oroa er inte. Jag ska inte kvadda med kvasten och inte äta ijäl mig heller.Jag önskar er alla en jättfin påsk.


Så jag ska göra som i det här kloka ordet:

Sikta mot månen Även om du missar så hamnar du bland stjärnorna.     

Av Anita - 7 april 2009 17:53

Så gassar solen och allt förändras från mörker till ljus.

Vi människor förändras också. I alla bilar jag möter vinkar någon glatt. Kassörskan på ICA pratar om väder och fiske och påskhelgen och ler. Inte en enda av dom som ringer till jobbet skäller.


Jag sitter på trappan och äter min middag och solen värmer skönt. Det är första gången jag ätit ute på minst sex månader.Det sjuder inom mig av glädje. En talltita landar på mitt knä och klagar högt på mig för att jag inte gett dom mat.


Inte ens de 4 tunga kassarna med med som jag släpat hem dämpar min glädje. Det ska bli så roligt att laga påskbuffe till alla 15 släktingar och vänner som snart dyker upp för att ytterliga försköna min helg.


På bordet står en kruka med påskliljor och fyller köket med sin doft. Den doften som alltid får mig att minnas en speciell sorts ballong som hade ett rör av lakrits som man  blåste i. Blandningen lakrits och ballong: Påsklijor. Så konstigt det kan bli?


Grannen kommer ut och pratar om väder och fiske.


Jag ska koka kaffe och ta med till fiskestämman jag snart ska fara på.


Jag ska ta en kvällspromenad i vårskymningen när jag kommer hem. Lyssna till alla de ljud som helt plötsligt finns istället för vintertystnaden. Ibland funderar jag var alla djur har varit. Nu är det massor av ljud. Rävens kärleksskrik, ugglans hoande och alla andra fåglar som finns massor av. Det finns mycket man kan fundera på en sån här fin aprildag.

 Kraften känns stark nu. Snart är det fullmåne. Jag kan gott förstå hur det kommer sig att man åkte till Blåkulla. Luften är full av magi.


Dagens ord får handla om en ballong: En uppblåst ballong är sårbar men det är det enda sättet att få den att flyga. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se