Alla inlägg under april 2009

Av Anita - 6 april 2009 18:44

Nu spelar orrarna ute på sjön när jag kommer ut på morgonen och jag känner att jag saknat det ljudet.

Två koltrastar har landat utanför. Så fina med sina knallgula näbbar mot det blanka svarta. En hel flock snösparvar tjattar i träden. Dom stannar inte. Dom är på flytt men gör ett litet matuppehåll vid mitt fågelbord.

Det duggar lite lätt ute. Sommar-regn.

Vår. Drömmar om sommarblommor. Fröpåsar som frestar. Fönstren fulla med små plantor. Drömmar om blomdoft och fjärilar.

Under snön döljer sig min trädgård och om bara några månader ser den ut som på bilden.

Igår när jag tog fram rosorna ur källaren så tänkte jag. Dom har stått i mörker och kyla hela vintern. Dom ser halvdöda och torra ut och taggiga och vassa. Precis som jag känner mig. Frusit och stått i mörker hela vintern. Känner mig torr och halvdöd och vass. Som vi alla vet så slår det snart ut små gröna blad och innan sommaren är slut är växten överfylld med vackra rosor.

Jag är en typisk sommarblomma. Jag genomlever vintern bara nätt och jämt men när jag får komma ut i solen börjar något hända med mig.

Känner hur livet kommer tillbaka till min stela och frusna kropp och hur jag lever upp igen. Ser bilden av min trädgård och vet att det finns hopp.

Dagens ord kanske inte passar så bra men det är nog lite jag är jag rädd:

En pessimist blir alltid glatt överraskad. En optimist undrar varför det inte blir som man tänkt.  

ANNONS
Av Anita - 5 april 2009 16:20

I dag är det gråväder men det var det samma för idag är stora städdagen. Såna här dagar saknar jag min mamma "den levade tornadon". Det sämsta jag är på är just att städa och det ska mycket till. Sitter här lite utmattade efter att ha städat i 8 rum. Haft ut mattor, bäddat rent, dammat, tagit reda på tvätt. Dammsugit och torkat golv men nu känner jag mig lite nöjd. Stekte mig lite bacon och värmde en burk bönor. Fort ska det gå en sån här dag.

Så har jag gjort påskkorgar till pimpeltävlingen och väntar nu på att min brorsdotter ska komma. Vi ska åka och se på bio " Mannen som hatade kvinnor".

Jag vill ge er ett boktips idag. Jag lånade "nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. En finstämd och vemodig och sorgsen bok om vänskap som gick rakt in i hjärtat. Låna eller köp den. Jättebra.

Annars har jag inte så mycket funderingar idag. Jag har som sagt tränat min kvast nu idag rätt ordentligt. Man måste ju vara iform till på torsdag när det är blåkulla som gäller.

Vårtecken idag är väl mest regnet som faller.

Dagens ord: Sätt dig en stund till brådskan har gått över.

ANNONS
Av Anita - 4 april 2009 21:41

Som genom ett under blir det plötsligt vår. Bestämt mig för att åka till min bästa och äldsta vän AMV. Vi ses lite då och då men för det mesta med massor av folk runt oss och en massa barn så vi hinner inte riktigt prata. Idag ska vi planera. AMV:s man säger att vi pratar så mycket att han inte förstår hur vi hinner andas. Kan väl ligga lite sanning i det hi hi....


 Vi går runt på byn och handlar blommor och påskgodis. I hennes brorsas klädaffär hittar jag ett par ursnygga turkosa byxor och köper dom. För det är jag värd.


Solen kommer fram och vinterjackan och vinterskorna är plötsligt alldeles för varma. Det är så varmt och skönt och vi sätter och läser resebroschyrer på altanen.


Vi ska åka till Italien!!!! Första gången hon och jag åkte dit var 1967. Två unga vackra kvinnor som kom från en liten by och hamnar i en stad i Italien som hette Cattolica. Inte stor men så annorlunda vårt vanliga liv bland drularna här hemma. Så roligt vi hade. Kolla killen på kortet. Vilken goding. Bad och dans och snygga killar och god mat. Oj oj oj.


Nu är en annan tid och vi har lite andra intressen hon och jag. Nu har vi bestämt oss.

I september åker vi till Sorrento. Vi besöker Capri (den romantiska ön). Vi tittar på Pompej och vandrar runt. Vi dricker moscato och äter god italiensk mat och visst badar vi lite och åtminstone jag tittar på snygga italienska killar. Titta får man väl göra även om dom kunde vara mina barn och barnbarn. Skit att man ska vara så jävla gammal.

Maten är i alla fall en god tröst och dofterna och havet. Så roligt det ska bli.


Vilken trevlig dag det har varit idag och när jag kommer hem frampå kvällskröken har gårsplanen tinat fram. Sparken har tinat ner i gruset och kanske kan jag ta mig till jordkällaren imorgon och hämta fram mina krukor med rosor. Dom vill nog komma ut i ljuset dom också.


Det oroar mig lite hur det ska gå med pimpeltävlingen på långfredagen. Ser att det är fullt med vatten på isen. Fryser det inte till kan det bli besvärligt.


Så mycket roligt att se fram emot nu. Alla de mina som snart är här. Jag tror att vi blir sjutton stycken på middagen på fredag. Jag har tagit några dagar ledigt för att få tid med alla.


Ser fram emot dansuppvisning och firmafest 50-årskalas och klassfest och dansgala och Diggilo och så till hösten resan till Italien.


Nu finns hoppet om att allt ordnar sig. Säkert får jag någon som kan sätta upp min nedrasade stege och laga mina stuprör. Bilen slutar nog snart hoppa som en groda och toaletten sköter sig och får inga helvetesutbrott. Visst blir det så?


Solen kommer att skina. Fåglarna kommer att sjunga och jag blir full av energi och glädje.


Dagens vårtecken: Gårdsplanen snöfri. Kaffe på AMV:s altan med bara armar för första gång iår.


Dagens ord: Utan drömmar och hopp är livet bara en lång transportsträcka genom en evig vinter.

Av Anita - 3 april 2009 16:45

Äntligen äntligen. Det har regnat i två dagar. Underbara mjuka varma regndroppar istället för kall  hemsk snö. Snön sjunker ihop. Bort med den och fram med den doftande härliga marken. Idag har bofinken kommit till mitt fågelbord och det doftar vår ute och så är det fredag.


Det är bastutime och jag kommer att få en gratis dusch när jag kan gå ut och ställa mig i regnet. Härlig. Jag känner hur hela jag förvandlas från negativa Anita till något annat lite lättsammare.


Nog är det underligt att en dag som man gruvat sig för kan bli så bra. Jag pratar om gårdagen och min stora fasa för att åka till stan och fastna med bilen i någon rondell. Det gick riktigt bra. Visserligen hoppade bilen som en groda när han kom till stan men jag klarade mig både fram och tillbaka. Inte körde jag på renflocken som var i vägen och inte tjäderhönorna som vandrade efter vägen.


De trevliga faktureringstjejerna var glada och trevliga och jag förvandlades från att vara osynlig till att vara synlig. Vi hade roligt och skrattade en hel del och åt lunch tillsammans.


När jag kom hem hade jag fått ett brev från en av mina gamla jobbarkompisar med fina kort på henne och sonen.

Ett handskrivet långt brev är så roligt att få. Dessutom roligt att hon kommer ihåg mig. Vi hade mycket kul tillsammans när vi jobbade tillsammans. I dessa mailens tider är det kul att få ett handskrivet brev och det är andra dagen jag får något roligt i min postlåda.


Sedan for DataFia och jag på buggträning och det går lättare och lättare nu och blir roligare och roligare. Efteråt satt Datafia och jag och drack kaffe och pratade lite grann.


 Tänk om alla dagar kunde vara som igår. Livet glider iväg lätt utan fallgropar och fällor som det är i vanliga fall.


Nu är det ju helg och som sagt. Det regnar ett härligt och varmt regn. Förlåt till mina skånevänner som jag vet önskar sig snö! Tror dock inte att den går bort till påsk men en hel meter snö behöver man ju faktiskt inte ha.


Som sagt: Dagens vårtecken: Regn och bofink


Dagens ord får bli en vårdikt av Vilhelm Ekelund:

Det gnistrar ur snårens gömma, den sista vintersnön smalt. Det tindrar ur alla knoppar, och ljus och jubel är allt 

Av Anita - 1 april 2009 16:23

Äntligen april och ingen har försökt lura mig eller också är jag så dum att jag inte fattat det ännu.

I går gjorde jag en liten tur till Dansbritt. Vi hade lite att planera inför sommen och jag kände att jag hade behov av att umgås med en tjej.

Männen gör mig nästan alltid så besvikna. För det mesta skiter dom i en när man behöver dom. Man är bra att ha när man kan göra något för dom men annars är det bara besvärligt. Såna är inte mina kvinnliga vänner. Dom finns i alla väder och det är en gåva.


Dagens rätt: Paltbröd med fläsk på hotellet tillsammans med Pappersbeda.


Dagens telefonsamtal: "Vill du bugga imorgon kväll".


Dagens post: Ett vykort från Thailand från oväntat håll.


Dagens väder: Nån grad varmt mitt på dan. Hurra. Blåser som sjutton och växlande molnighet.


Dagens leende: Jimpens inlägg i tidningen om att jägarna ska börja ha skyddsväst och hjälm när dom jagar vid vindsnurrorna. Sitter och hittar på aprilskämt med helt allvarligt ansikte. Kul.


Dagens ljud: Höra fåglarna kvittra när man ligger kvar i sängen och inte bara väckarklockornas hemska ljud.


Dagens tråkigaste: Bilen går dåligt och jag som ska till stan imorgon. Den hostar och hoppar när jag kör under 50. Stora fasan är att bli kvar i någon rondell i stan och folk står bakom mig och toktutar. Då DÖÖÖÖÖÖR jag.


Dagens måste: Det har inte blivit något nyttigt gjort hemma sista dagarna och snart är det påsk och jag har tusen saker som ska bli klart innan alla kommer.


Dagens tv.program: Det okända.


Dagens vårtecken: Pissmyrorna under stenplattorna på altanen på jobbet har kommit in och det är ett vårtecken som återkommer varje år. Det är plusgrader mitt på dan. Lövträden har ändrat ton och blivit lite lilaaktiga och alen har jättestora hängen.  Våren är på väg i alla fall.


Dagens ord: Att tillstå att man misstagit sig är endast att erkänna att man är klokare idag än igår.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se