Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN.....

Av Anita - 5 maj 2009 07:22

Jag berättar sällan om jobbet. Kanske för att livet börjar när jag går ut genom jobbdörren,  andas in och börjar leva.


I kväll tar katten Oskar och jag en annan vårrunda än badstrandsrundan. Stigen till Stedesbacken har bitvis snöfläckar kvar. Bäcken porlar glatt. Runt kanterna på ängen blommar blåsippor och ett och annat smultronblad har också kommit upp. Kan känna den underbara smaken av smultron på tungan och minnas alla de soldränkta sommardagar då jag som liten samlade smultron på strå.


Gubbflon som var kornas betesmark för inte så länge sedan har återtagit av naturen och i min glänta finna 100-tals trolltuvor i alla storlekar.

Fast jag är vuxen får jag sådan lust att kamma bort det gula håret och titta in i trollens ögon.

Om jag vore barn skulle jag leka här om sommaren. Den största trolltuvan skulle få vara bord och dom mindre runt om pallar att sitta på.

Jag skulle duka bordet med tallrikar av daggkåpeblad. Fylla dom med smultron och harsyra och fylla blåklockor med bäckens vatten och låtsas att det var dricka. Sedan skulle jag ha fest med de små och dra in den goda doften av pors som känns så starkt i den här varma och skyddade gläntan.


Katten Oskar och jag går sakta i fågelsång, i bäckens porlande och fjärilsfladder.

Vi ser blåsippan och tibasten blomma trots att snöfläckar ligger kvar. Vi hör duvornas förnöjda kutter i granskogen. Ser ett rådjur skutta iväg från oss.

Oskar blir trött och hoppar upp på mina axlar och lägger sig som en krage runt nacken, en spinnande krage.


Det är det här som är mitt land.

Det är det här som är mitt liv.

Det är det här som är återbäringen på en lång kall och hård vinter.


Dagens ord:

Att alltid vara en en liten smula barn-det är att vara verkligt vuxen.   


 
 
Ingen bild

anette

5 maj 2009 08:05

Hej Anita!Tänk om jag ändå var i Fisksjön.Igår spelades en fotbollsmatch Helsingborg mellan HIF o MFF.Hela Skånes poliskår var nog insatt. Det såg ut som en krigszon!!Tänk vad detta kostar.Män i olika åldrar slåss,skriker,förstör, kastar sten på hästarna o poliserna.Jag blir tokig när jag tänker på det! Idag regnar det men det är ok för vädret har varit strålande väldigt länge.Pollen halten sjunker när det regnar o det är ganska skönt.Önskar dig en bra dag.Kram Anette

 
kokosnoet

kokosnoet

5 maj 2009 11:49

Ja synd vore det om man miste en del av barnasinnet man har kvar.. Vilken härlig glänta med porlande bäck å en massa olika vackra å färgsprakande blommor som insveper gläntan med en underbar doft..
Förstår att det måste vara helt underbart!! Och katten Oskar verkar även han njuta på max..
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

6 maj 2009 07:49

Du lever då ... när du inte är på jobbet alltså... sååå nära naturen... med barnasinnet öppet för allt det trolska och magiska och ... Härligt att vi får "följa med". :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

6 maj 2009 11:08

Oj vad fint du skriver! Jag kan se och känna allt du beskriver i inlägget. Bravo!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

6 maj 2009 19:15

Jag tänker som du: livet börjar när arbetsdagen är över. Synd bara att jobbet suger så mycket energi från det verkliga livet. Tung dag i dag då gör det gott att läsa om din vårrunda. Suger i mig lite vårenergi genom den.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Nellina

Nellina

6 maj 2009 20:21

Go Kväll!
Brukar Ni annars bada på den "ordinarie" rundan? Ha en riktigt trevlig dag/natt./Kram Nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Ingen bild

skogsnuvan själv

7 maj 2009 10:16

Svar till Nellina: nJA badstrandsrundan badar vi på ibland men inte den här tiden. Lite för kallt i vattnet 9 grader just nu när isen gått.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards