Direktlänk till inlägg 25 maj 2009

UNDERBAR MAT O VACKRA BLOMMOR

Av Anita - 25 maj 2009 12:29

Helgen har det mest varit före och efter 50-årskalaset. Egentligen gillar jag förarbetet mest. när alla samlas i köket och stökar. Mitt uppdrag var mest dekorationer som söta små blombuketter, ballonger och allsångshäften.


Oj vilken god mat det var. Älgkött dekorerad med exotiska frukter och en suverän ostsås och en brun sås med messmör i. Potatisgratäng och naturligtvis brorsans egenhändigt dekorerade tårtor.


Massor av blommor till födelsedagsbarnet. Ändå den sötaste blombuketten var en hårt bunden bukett med maskrosor och gröna blad runt omkring. Maskrosor är vackra och jag kan inte förstå varför vi drar upp dom och odlar tagets istället. Typiskt oss människor. Det är var ett sidospår.


Den mest charmiga precenten tyckte jag var ett körsbärsträd och en jättefin parkbänk och en flaska hemgjort körsbärsvin. Sitta under körsbärsträdet och dricka vin i solen. Fin fint tycker jag.Frampå nattkröken blev det sång och dans och pizzabitar och mera vin och sent sent knölade jag in en hoper i min bil och skjutsade hem dom.

Håsjögården där vi var är ett perfekt ställe för dans. Här finns precis allt och till och med sovplatser för dom som behöver sova över.


Dagen därpå drog jag ner för att börja städa upp lite. Utanför var det samling till terängloppet "Kälagotte". Ett 15-tal killar som var iklädda tajta dräkter och med bara vita ben som skulle springa de 17 kilometerna till Hammarstrand.


Jag bjöd ett par gubbar på kaffe och tårta och sedan kom brorsan med hela gänget för att fixa efter festen. Vi åt kvarbliven mat till lunch och det gick rätt fort att stöka tillrätta.


Lekkamraten kom en sväng och vi hjälptes åt att stöka nere vid sjön. Ta bort vassrör och göra klart för att kasta i båten. Vi väntade med det till nästa helg eftersom det blåste så hårt.


Lite gräsklippning blev det också (för första gången iår) och sedan middag hos brorsan. Sedan onsdagen har jag bara lagat mat en enda gång och det är väl toppen.


Fram för mera fester. Jag gillar fester.

Dagens ord: Goda vänner och god mat gör livet till en fest.

 
ANNONS
 
Nellina

Nellina

25 maj 2009 15:17

Ser onekligen gott ut.....vattnas i munnen.
Härligt med sådana helger....
/En Vän

http://nellina.blogdog.se

 
Ann

Ann

25 maj 2009 17:54

Vilken lattjolajbanfesthelg Du haft! Den både såg och hördes go, maten Ni åt!
Ja, Håsjögården är verkligen ett kanonställe...hoppas föreningarna har möjlighet att köpa det så det inte hamnar i "händerna" på nån annan!!!Det vore ju kul om byborna har tillgång till det ofta, ofta.....

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

26 maj 2009 10:19

Vilken underbar fest... och vilket firande...och vilka presenter...och vilken mat...
Skatan skall genast plocka mig en maskrosbukett... Har, till skillnad från Mannen, alltid gillat dom... även om man kanske få hålla efter dom liiite i gräsmattan.. I Österrike heter de Löwenzahn = lejontand... Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

26 maj 2009 11:56

Mums vad gott det såg ut på faten! Roligt med lite ovanliga presenter. Högst användbara är de också. Du kanske skulle börja ge dig in på festfixande en dag? :-)

Annars är det alltid trevligt att träffas, äta gott och ha roligt tillsammans.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

27 maj 2009 10:15

Men å vad mumsigt det ser ut..så gott!! mm
Vilken härlig fest!! Att träffas, umgås, dansa, äta gott å skratta är väl för underbart..flera fina minnen att bära..

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften. I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.   I gråheten känner jag min längtan fa...

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga: "Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är l...

Av Anita - Tisdag 17 sept 09:40

  Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.   Jag började med att flytta in to...

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se