Direktlänk till inlägg 18 juni 2009

BORTTAPPAD GAMMAL DAM

Av Anita - 18 juni 2009 08:30

När sommaren kommer dyker flyttfåglarna och sommargästerna upp, så även detta år.

Jag skulle hämta en 86-årig gammal dam vid tåget igår kväll klockan halv 10. Tåget stannar i Bräcke ca 7 mil härifrån och min kompis AMV bor där så jag passade på att hälsa på henne.


Frampå eftermiddagen mojnade vinden och regnmolnen drog bort. Jag åkte direkt från jobbet och vi hade en trevlig kväll på hennes altan i väntan på tåget.


När jag kom ner till stationen stod tåget där. Ingen kärring syntes till. Jag pratade med konduktören och föraren och dom blev förskräckta. " Vi kan väl inte ha tappat en hel kärring". "Hon kanske har somnat" Vi måste leta igenom tåget.

Sagt och gjort. Konduktören letade från ena hållet och jag började från andra. Föraren höll tåget som redan var försenat. Kutande genom kupe efter kupe med andan i halsen. Ingen sovande tant!


Passagerarlistan på 10 sidor letades igenom men nej. Hon var inte med. En eloge till SJ i alla fall för hjälpsamma och trevlig personal.

Fel dag? Fel tåg? Ett tåg till skulle komma klockan 11 men det skulle inte stanna i Bräcke.


For tillbaka till AMV och ringde tantens telefon i Stockholm. Inget svar! Försökte leta numret till systersonen men han hade hemligt telefonnummer.

 Vad gör jag nu? 7 mil hem. Kommer hon med nästa tåg? Eller?


Kom på att ringa till en bekant till tanten och fick till slut mobilnumret till brorsonen. Då var klockan mycket äver 10.-


Napp. Allt var fel. Dom kom med buss inte tåg. Hon kom i sällskap med systersonen inte ensam. Dom kom inte halv tio utan 10! Man kan inte annat än skratta.


Där stod hon den lilla fina människan i tjusig röd kappa med högklackade skor och omgiven av minst 10 resväskor. Som tur var så var systersonen med.


Vi åkte hem i sommarkvällen som var ljus som mitt på dagen.


Så imorgon är det midsommarafton som alla vet.

Verkar komma lite gäster till mig så det är att bulla upp med lite mat, löva farstukvisten och göra en lövmatta till trappan och göra några blomkransar.


Jag ska INTE hoppa naken över 7 gärdsgårdar och jag ska INTE lägga blommor under kudden men .... jag SKA kasta pärlor i vättarnas bäck och jag SKA vara uppe till solen går upp om det inte regnar.


Glad midsommar på er alla från nord till syd och ända till Kina och min kinabror.

Föresten visste ni att i Kina spelas Markolios " Ingen sommar utan Reggie"


Dagens ord får bli: Om du hoppar naken över gärdsgårdar så akta så du inte fastnar och lägg inte blommor under kudden om du är allergisk.  

 
 
Skatan

Skatan

18 juni 2009 10:46

Haa haa haaaa... Jag skall inte heller hoppa... överhuvudtaget. Vare sig över gärdsgårdar, naken eller med kläder på. Glad midsommar...du fina roliga härliga Skogsnuvan!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

18 juni 2009 11:12

Här hos dig vågar jag nog berätta den här historien:

Vi var på bussresa en gång - chauffören var en lång och stilig karl och frispråkig dessutom.

Har du varit med på någon bussresa så vet du hur brådis alla har till toa när bussen stannar till. Vid ett stopp hade chauffören lite extra bråttom så han kunde inte stå och toaköa utan älgade iväg till närmaste skogsdunge, klev över ett taggtrådsstängsel och försvann. När han kom tillbaka var det någon som lite nyfiket frågade:"Gick det bra?"
-Inga problem, sa han, men man fick passa sig så inte ballarna fastnade i taggtråden.

Allmänt jubel uppstod!!

Ha en riktigt härlig midsommarhelg!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Kina bror

18 juni 2009 11:44

Hej! har gjort köttbullar och nubbesallad, och så blir det en Jansson i morgon.Så lite midssomar blir det i Kina. Ha en bra midsommar,hälsa alla,

 
zaq

zaq

18 juni 2009 11:52

Åh, härligt!
Jag hoppar int heller, men vaken hela natten, ja gdet ska man vara minst en gång om sommaren, -så varför inte på midsommar!

Ha en fin hleg!

http://zaq.blogg.se

 
Annika

Annika

18 juni 2009 15:55

Hoppa naken över gärdsgårdar.
Det vore en syn för Gudarna det.
Herre jösses. *tar mig för pannan*
:-) :-) :-)

http://acka.bloggagratis.se

 
kokosnoet

kokosnoet

18 juni 2009 18:34

Inget hoppande å plockande men kanske en tur i skogen för att leta midsommareldar å finna dess skatter som sägs finnas under dem..
Tur att "kärringa" kom till rätta!! : )
Trevlig Midsommar!!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
mimio

mimio

18 juni 2009 19:07

Glad Midsommar Anita!
Tuuur att du hittade tanten! haha en kul historia.
Hoppas du får en härlig dag imorgon!
Vi har haft mycket att göra, svärfar dog... sorgligt... o igår begravdes han i Hässleholm.
NU! ska jag ha fem veckors semester! Härligt!
Kramar från Maria

http://mimio.blogg.se

 
nellina

nellina

18 juni 2009 20:32

Vilken härlig bild, påminner när jag skulle hämta en kollega från USAm landade på Kastrup. Hör till saken att hon skulle stanna 2 veckor men hade 3 "amerika koffertar" med sig 1 styck med skor......såg lite ut som tanten på bilden....Trevlig Midsommar!

http://nellina.blogdog.se

 
Ann

Ann

19 juni 2009 13:18

Hej Anita! Vill tillönska Dej en skööön Midsommar i Fisksjön...
Vi ska fira Midsommarafton i Färsån...det blir trevligt å nära Ammerån, så flugspöna följer med!!!Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Titti

20 juni 2009 13:28

Har aldrig hoppat över någon gärdsgård, det löste sig med prinsen ändå.
Midsommarafton firades i mors sambos äldsta dotters sommarstuga med lekar, sång, sill, nubbe, jordgubbar och allt det traditionella.
Önskar dig en trevlig fortsättning på helgen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards