Direktlänk till inlägg 24 juni 2009

INTE ALLTID MAN HITTAR DET MAN SÖKER

Av Anita - 24 juni 2009 12:22

...men man kan hitta något annat istället som är lika bra.

Igår när jag letade efter en bok fann jag en dikt som talade till mig och till er också hoppas jag.

Försommarens vackraste tid. Värmen har kommit. Första dagen man kan vara utan strumpor och skor. Till och med kjolen har kommit på. Ikväll är det dans på Hällesjö. Marinez spelar upp till dans. Dansgänget är samlat för att göra en repa på golvet. Livet är en fest och alla blommor bara lyser av färg.

Elsa Grave skrev så här:

Såsom daggkåpan fångar en droppe regn

på sitt utspända blad och låter det glida gnistrande ner

där de fina nerverna knytas samman till en mörkgrön skål,

så vill jag fånga kärlek...

som en droppe dagg i soluppgången

vill jag bära den... blänkande djupt i mig där blodet strömmar in i hjärtat


Inte för att jag tror att jag hittar någon kärlek på dansen. Har jag inte gjort det på mina 50 år på dansgolvet så lär det väl inte hända men det var en så vacker dikt i vilket fall.


För att inte vara allt för hoppfull och äckligt positiv och skitglad kan jag tala om att det inte är kul att sitta inne en sådan här dag och att maken till knott, mygg och bromsar har jag inte sett  till på länge.


Hörde på radion just nu att dom som inte har en månad semester för att vila kan drabbas av hjärt och lungsjukdomar så då ligger man risigt till som inte haft en månads semester på minst 15 år.


Nu känner ni igen mig va. SurAnita (ps jag bara låtsas) Jag är skitglad och fötterna börjar redan ta buggsteg under skrivbordet.   

 
ANNONS
 
Ingen bild

isewan

24 juni 2009 13:33

Appropå....knott och mygg,gisslet och pinan,finns härnere också,fast kanske inte i sådana mängder som du har.Jag lider extra mycket av dom vi har och dom lyckas alltid hitta,bara mej.Typiskt,för jag är allergisk mot mygg,ända sedan barnsben,får fruktansvärda svullnader och sår.Trist!För tillfället ser min högerarm ut som om jag gått och fått Spetälska och hur kul är det,när man ska ha kortärmat?
För övrigt,vilka vackra bilder du lagt in.Kan riktigt känna dofterna.I min utarmade,söndergrävda trädgård,är det just nu en underbar Jasminedoft,som vilar tungt över Lunnatorpet.
Soliga Hälsningar Ewan

 
Nellina

Nellina

24 juni 2009 17:14

Håller med fina bilder/Kram nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

25 juni 2009 06:45

Fina bilder, sa Bill... Fina bilder, sa Bull...Fina bilder sa Skatan... och härlig dikt och text och inlägg. Så Skogsnuvanaktigt...Kram!
PS! måste man ta med sig myggmedel när man beger sig norrut alltså?.. Skall inhandlas. Det som finns hääär är nog flera år gammalt. DS

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

25 juni 2009 08:13

Hoppas du fick en finfin och skojig danskväll på Hällesjö, stället klingar så bekant i mina öron och jag funderar varför?

http://zaq.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

29 juni 2009 20:06

Nå, ska man vara riktigt sur ibland måste man väl få vara äckligt positiv också.
Hm.. ska man alltså ha en månad i sträck eller är det sammanlagt på ett år..?

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Av Anita - Tisdag 10 sept 09:17

  Tar väl det positiva först. Söndagen sken solen stundtals och var varm och skön men så fort den gick i moln blev det kallt och ruggigt.   Älgjakten var i full gång men jag kunde inte hålla mig från att gå till skogen och plocka lite lingon. ...

Av Anita - Lördag 7 sept 14:53

Fredagen började som en vanlig fredag med att Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta lunch och handla mat. Den här fredagen for vi till en gårdsbutik för att handla grönsaker. När det finns ett sådant fint ställe ska man ju utnyttja de...

Av Anita - Fredag 6 sept 08:39

  Precis så har det varit den här veckan. Omväxlande sol och omväxlande svarta moln och häftiga regnskurar.  Idag skiner solen men det blåser isande vindar och bara 8 grader varmt.   Det har varit nära frost nu en del mornar och jag ängslas ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se