Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

RAPPORT FRÅN PARADISET

Av Anita - 26 juni 2009 08:28

Ibland när jag inte vet googlar jag. Så får jag veta att min följeslagare runt badstrandsrundan härom dagen var en rätt sällsynt fjäril som heter Makaonfjäril. Sveriges största fjäril en hel dm mellan vingspetsarna. Sällsynt men här hos mig har jag 4 stycket som far omkring i min trädgård.


Nåväl.

Härligt att gå ner till sjön när man kommer svettig från jobbet, klä av sig naken och gå ut i 20-gradigt vatten (24 inne vid land). Sanden mjuk under fötterna och fullt med småfisk runt benen.

Härligt att lägga sig att torka på röda sidentäcket, en ny deckare, halmhatten, tunnbrödmacka med skinka, iskallt vatten, kaffe-termosen. En knippa rädisor från trädgårdslandet, knapriga krispiga. mmmm.


Kikaren beredd att titta på fåglar. Ett herrans liv ute på sjön. Fiskmåsar dyker efter fisk.


Änder, lomar och skäggdoppingar simmar runt. Eftersom jag ligger stilla kommer dom nära land.


Sädesärlan trippar runt så nära att jag nästan kan ta i henne.


Blomdoften är nästan berusande.


Ingen mygg idag, en svag svalkande vind jagar bort dom.

Fjärilarna snurrar runt i luften, mest dom skimrande blå men även dom stora gula)

Bor jag inte i paradiset så säg (åtminstone just idag) Snöfritt Hurra Hurra


Dagens ord: Vissa dagar kan livet vara en gåva och en fest.

 
ANNONS
 
kokosnoet

kokosnoet

26 juni 2009 10:18

Ståtlig fjäril!
Vad härligt att du har 4st på din gård : )
Ha en fin & solig dag!
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
nellina

nellina

26 juni 2009 10:26

God Morgon!
Vad härligt efter en lång dags arbete få slänga kläderna, underbart!
www.mabs.se
där finner du härliga strumpor för alla så härliga tillfällen /Kram Nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

26 juni 2009 10:28

Åååh vad härligt. Hoppas att vattenvärmen håller i sig... för jag är en riktig badkruka. Det är klart att du har såna sällsynta fjärilar omkring dig... Du som är vän med alla djur och fåglar och insekter... inte knott då...men annars. Dom "känner det på sig", Makaonfjärilen också...Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 juni 2009 18:22

Så underbart med en så vacker fjäril i trädgården, en sådan har jag aldrig sett.
Ha en fortsatt riktigt härlig helg (utan snö)!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

28 juni 2009 23:29

Det var en mycket vacker fjäril. Har mig veterligen aldrig sett någon sådan förut. Extra roligt blir det att du har flera stycken av den hos dig eftersom den är så sällsynt.

Här är det klent ställt med kunskaperna när det gäller fåglar och fjärilar, men jag kan ett och annat om asfalt... :-D

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

29 juni 2009 20:02

Ja det låter som om du lever i paradiset. Låter underbart även om jag inte är någon större badare. Kräver ca 34 grader. I vattnet

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se