Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

RAPPORT FRÅN PARADISET

Av Anita - 26 juni 2009 08:28

Ibland när jag inte vet googlar jag. Så får jag veta att min följeslagare runt badstrandsrundan härom dagen var en rätt sällsynt fjäril som heter Makaonfjäril. Sveriges största fjäril en hel dm mellan vingspetsarna. Sällsynt men här hos mig har jag 4 stycket som far omkring i min trädgård.


Nåväl.

Härligt att gå ner till sjön när man kommer svettig från jobbet, klä av sig naken och gå ut i 20-gradigt vatten (24 inne vid land). Sanden mjuk under fötterna och fullt med småfisk runt benen.

Härligt att lägga sig att torka på röda sidentäcket, en ny deckare, halmhatten, tunnbrödmacka med skinka, iskallt vatten, kaffe-termosen. En knippa rädisor från trädgårdslandet, knapriga krispiga. mmmm.


Kikaren beredd att titta på fåglar. Ett herrans liv ute på sjön. Fiskmåsar dyker efter fisk.


Änder, lomar och skäggdoppingar simmar runt. Eftersom jag ligger stilla kommer dom nära land.


Sädesärlan trippar runt så nära att jag nästan kan ta i henne.


Blomdoften är nästan berusande.


Ingen mygg idag, en svag svalkande vind jagar bort dom.

Fjärilarna snurrar runt i luften, mest dom skimrande blå men även dom stora gula)

Bor jag inte i paradiset så säg (åtminstone just idag) Snöfritt Hurra Hurra


Dagens ord: Vissa dagar kan livet vara en gåva och en fest.

 
ANNONS
 
kokosnoet

kokosnoet

26 juni 2009 10:18

Ståtlig fjäril!
Vad härligt att du har 4st på din gård : )
Ha en fin & solig dag!
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
nellina

nellina

26 juni 2009 10:26

God Morgon!
Vad härligt efter en lång dags arbete få slänga kläderna, underbart!
www.mabs.se
där finner du härliga strumpor för alla så härliga tillfällen /Kram Nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

26 juni 2009 10:28

Åååh vad härligt. Hoppas att vattenvärmen håller i sig... för jag är en riktig badkruka. Det är klart att du har såna sällsynta fjärilar omkring dig... Du som är vän med alla djur och fåglar och insekter... inte knott då...men annars. Dom "känner det på sig", Makaonfjärilen också...Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 juni 2009 18:22

Så underbart med en så vacker fjäril i trädgården, en sådan har jag aldrig sett.
Ha en fortsatt riktigt härlig helg (utan snö)!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

28 juni 2009 23:29

Det var en mycket vacker fjäril. Har mig veterligen aldrig sett någon sådan förut. Extra roligt blir det att du har flera stycken av den hos dig eftersom den är så sällsynt.

Här är det klent ställt med kunskaperna när det gäller fåglar och fjärilar, men jag kan ett och annat om asfalt... :-D

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

29 juni 2009 20:02

Ja det låter som om du lever i paradiset. Låter underbart även om jag inte är någon större badare. Kräver ca 34 grader. I vattnet

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 sept 22:08

När jag går iväg bort till vägen med soptunnan duggregnar det. Jag hör ett kvackande uppe i luften. I en rak och plogformation drar gässen söderut. Ledaren kvackar hela tiden för att dirigera dom rätt.   I gråheten känner jag min längtan fa...

Av Anita - Torsdag 19 sept 09:32

Här ser ni en som är en mästare på att skjuta upp saker som jag inte vill göra. Det är väldigt lätt att lura sig själv och säga: "Jag gör det sedan för innan måste jag göra det där och det där. Det man måste göra är ofta det som går fort eller är l...

Av Anita - Tisdag 17 sept 09:40

  Igår hade jag "plocka in-dag" och det var i sista minuten för i natt har det varit minusgrader. Min fuchsia som är stor som ett träd får nu stå inomhus ett tag innan den sover sin vintersömn i jordkällaren.   Jag började med att flytta in to...

Av Anita - Söndag 15 sept 10:34

Vet inte riktigt var jag ska börja. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att nu kommer inte sidensvansen att ha något kvar att äta när dom kommer senare i höst.   En flock trast på säkert 100 stycken fullkomligt rensar rönnen. Lite sy...

Av Anita - Fredag 13 sept 08:39

Mina bloggvänner Anki och Åke visar skyltar en gång i veckan och ibland har jag tänkt göra det men det är bara en sak. Det finns inte så många skyltar här i Fisksjön, bara några gamla mötesplatsskyltar och ibland någon varning för jakt men jag kom på...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se