Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

I DENNA SKÖNA SOMMARTID

Av Anita - 30 juni 2009 07:22

24 grader varmt i vattnet och ännu varmare i luften. Så mycket händer så man blir nästan yr i huvudet.


Jag har haft besöka av en ganska ny väninna. Visst är det jättebra med gamla bekanta  men ändå. Med nya vänner lär man sig alltid något nytt och får andra perspektiv.


Min nya vän heter Helen.  Hon håller på med zonterapi och massage och en massa annat som kan vara bra att kunna.  Vi har lärt av varandra hela helgen. Hon har gett mig zonterapi och jag har spått. Hon har lärt mig hur man gör ansiktsvatten av vita lupiner och berättat hur man gör garn av nässlor. Jag har lärt henne flå fisk, hur man tovar ull och att man kan äta rötterna på vassrör.


Vi har haft jättetrevligt. Hon hade med underbar italiensk mat och vin.

Vi har åkt runt på sjön med min båt och batteridrivna motor som går nästan ljudlöst. Vi har stannat vid Kanalviken och badat nakna och vadat runt och letat efter fina stenar och drivved. 

Vi har varit till Hammarstrand på crousing. Det har varit backtävling och sedan är det crousing. Så mycket folk som är ute under den natten har man aldrig sett maken till i den lilla byn. Helt otroligt.


Helen blev populär hos katten Oskar och han låg hos henne hela natten. Grannen gjorde stortag och tog på en ren skjorta och kom och pratade med henne.

Vi har varit på sommarcafe nere i Håsjö. 


Naturligtvis har det varit folkvandring till mitt lilla paradis hela helgen. Märkligt vad man blir poppis när man bor vid en badstrand. Redan innan klockan 11 på lördagen hade jag haft besöka av 4 gubbar som varit kaffesugna. Dom avlöste varandra och kaffepannan kokade varm.


Nu börjar människorna klaga på värmen men jag njuter i fulla drag. Mitt hus har tjocka väggar så inomhus är det svalt och skönt. Ute gör sjön att det alltid kommer några små vindpustar.


Efter badet är man sval i ett par timmar. Jag njuter och känner mig som en ny människa. Det enda som fattas nu i livet är att jag skulle vara ledig och fick njuta hela dagarna.


Ni skulle se min trädgård så skulle ni inte tro era ögon. Det fullkomligt väller ut blommor överallt. Rosor och syrener blommar samtidigt, vallmo och havet av lupiner.

 Det är fullt med vilda blommor överallt och allt har slagit ut samtidigt. Skogen har fått en tjock matta av skogskovall och blodrot och ängarna är fullständigt blå av midsommarblomster.


I denna sköna sommartid glöm bort myggen, bromsen och knotten och njut av dagen. Tids nog kommer det andra tider.       

 
ANNONS
 
zaq

zaq

30 juni 2009 09:03

Ja nog verkar du bo i paradiset alltid!
Det är nog bäst att man passar på att "fånga dagen" och inte säger "ja, men det tar vi igen en vacker dag"... Varför vänta om dagen är vacker?! nä, ta vara på varje liten stund, sen om man jobbar (som vi båda gör) så får man ta och fånga de stunder man har, vare sig det är på dagen eller kvällen!
(finns något härligare än ett ostört morgondopp i tidiga gryningstimmen;-) "gott att leva)

http://zaq.blogg.se

 
Ann

Ann

30 juni 2009 09:40

Ja, underbara Fisksjön...Vi var dit igår em till "gamla" badplatsen...badade en lång stund! Inga mygg, men nån enstaka broms...fantastiskt ,Tror vi var där nästan 2 timmar!!!Badade hela tiden. Ulf gillar stället, han vill ju bada till knäna och inget längre upp...Jag får ju söka mej ut en bit så man kan doppa sej...Gör inget...vi mådde såååågott ! En avkopplande dag efter helgens "alla övningar"!

http://dansann.blogg.se

 
Nellina

Nellina

30 juni 2009 10:31

Jag tror att nyfunna vänner kan vara en del av det som verkligen förgyller livet...kram nellina

http://nellina.blogdog.se

 
Ingrid

Ingrid

30 juni 2009 13:06

Det ser helt gudomligt vackert ut hos dig. De där lupinerna blir jag avundsjuk på. De trivs inte på Gotland och ska de växa här får man ha dem i rabatten och fjäska duktigt för dem.
Sommaren är intensiv som bara den just nu.
/Ingrid

http://stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se