Alla inlägg under juni 2009

Av Anita - 15 juni 2009 10:17

Fredagskvällen blev det som genom ett under uppehåll lagom till skolavslutning och fest. Jag drog till Hammarstrand på fest. Vildhussen på bilden var en gång ett framgångsrikt och välbesökt hotell. Torsdagar var det tussdans i källaren och då skulle man ju dit naturligtvis.

Där har jag dansat många gånger. Nu är det bara privatfester där och en sådan var det här.


Jättegod mat och till och med ett bra band som spelade. Ca 40 personer och dom flesta med anknytning till åkerier.


När maten var slut gick männen ut och drack sprit och tittade på bilarna (eller vad dom gjorde). Vi kvinnor fick dansa med varandra och visa vår uppskattning för dom som spelade. Ganska typiskt för sådana män. Ingen hyfts alls.

 Jag åkte hem vid 11-tiden. 9-an i grundskolan hade avslutning och det var många ungdomar ute på byn men rätt lugnt som det verkade.


Lördag var det fortfarande uppehåll och jag klippte gräs i 3 timmar. Storfiskarn som ska klippa mitt gräs dök inte upp. Var väl trött efter skolavslutningen. i den åldern vill man ju helst sova hela dagarna.


Tänkte åka ut på sjön en stund men orkade inte skjuta ut båten för vattnet hade sjunkit undan så båten låg nersjunken i sanden och gick inte att rubba.

Sedan kom regnet tillbaka.


På söndag morgon drog Datafia och jag till Sundsvall för att hämta min dator. Det vräkte ner hela dagen och på IKEA- området kryllade det av folk. Det var fler som passade på att åka dit en regnig dag.


Vi gjorde en tur ut till Alnön och fick gott eftermiddagsfika hos faster Gunhild. Kusinen C var också där och det är alltid lika trevligt att träffa dom.


Hem och glad i hågen försökte vi starta igång datorn men lyckades inte få igång internet. Vi höll på i flera timmar men fick ge upp. Inte ens DataFias magiska händer hjälpte. FAAAN FAAAN.


Vet att Telias support och bredband innebär timmar i telefonkö och ändå ingen hjälp att få (jag vet för jag har försökt förut.)


Nu ska jag göra en kraftansträngning att vara positiv. När jag läser det här ser jag vilken surkärring jag verkar vara. SKÄRPNING


1. Gräsklipparn gick igång utan besvär. Gräset blev fint. 3 timmars klippning med handjagare borde ta bort några fettvalkar.


2. Om jag hade fått ut båten hade jag varit ute på sjön när regnet och blåsten kom.


3. DataFia och jag hade trevligt när vi åkte genom regnet. Jag slapp köra för det gjorde hon.


4. På SIBA var dom som vanligt jättetrevliga.


5. Vi satt med ett trevligt par när vi åt på IKEA.


6. Träffa Gunhild o Birger o Carina är alltid lika trevligt och det var uppdukat ett fint kaffebord när vi kom.


7. DataFias man hade lagat mat till oss när vi kom hem.


8. Alla kort och grejor var kvar i datorn.


9.Jag slipper vara ute i regnet och stormen idag.


Dagens ord: Fokusera på det positiva så känns tillvaron lite bättre. Om man riktigt anstränger sig hittar man säkert något positivt även om man är en pessimist.     

ANNONS
Av Anita - 12 juni 2009 08:49

Jag är alldeles slut när jag kommer hem. Min stackars lilla hjärna mår inte bra av att tänka så mycket och koncentrera sig så många timmar.

Hur gör man då för att få ny kraft och energi?


Ute är det mulet. lugnt och myggen har börjat sjunga sin entoniga sång till glädje för alla svalor som virrar runt i luften och äter för fullt.

Ser att gräset borde klippas. Ser att syrenerna nog kommer att slå ut till midssommar.


Lägger mig en stund i hammocken, drar på mig en filt. Blundar och lyssnar intensivt på ljuden. Vilket enormt fågelkvitter. Försöker utskilja olika fåglar men jag är dålig på det. Härmar en del fåglar och får svar. En liten talgoxe kommer lite uppretad och sätter sig på trädgårdsmöbeln och skäller på mig. Tror nog att jag är på hans revir.


Känner ingen ork men masar mig upp för att gå ut med flygblad till de få innevånarna i byn. Det är ju en lämplig promenad på ett par kilometer.

Det blommar överallt. Mandelblom. smörblommor, daggkåpa, midsommarblomster. åkerblära, violer, skogstjärnor, förgätmigej och många många fler.

Vid bäcken har stormhatten börjar breda ut sina stora vackra men ack så giftiga blad.

Myggen surrar och jag är glad för mitt långa hår som skyddar bra.


Fågelsången blir allt mer intensiv och precis när jag kommer hem börjar regnet dugga ner. Duggar över trädgården där blommorna slår ut en efter en och varje dag när jag går min vandring finns något nytt att upptäcka. Rädisor och sallad har kommit upp i mitt lilla land och potatisblasten ser grön och fin ut.

Försommar en underbar tid.


Känner mig bättre och dagens ord får bli:

 Naturen har en läkande verkan på både kropp och själ.

Snart är det helg och jag ska på fest. Ha det!   

ANNONS
Av Anita - 10 juni 2009 17:10

Det är inte alla dagar som solen skiner ska gudarna veta. Ok, jag har sagt att jag gillar regn men då ska det inte vara bara 2 grader varmt. Ok, det är inte snö. Det kunde vara värre. Allt kunde alltid vara värre men konstigt nog får det mig inte att känna mig gladare en sån här dag.


Vaknade till en oändligt lång arbetsdag med högar av papper som bara växer och växer hur jag än sliter.


Kanske håller jag på att bli gammal. Min vänstra dataaxel värker som faan, knäna känns stela och gör ont och när jag ser mig i spegeln ser jag en massa kvisslor i ansiktet. Jag får dom när jag sitter för mycket framför datorn. Annars har jag aldrig haft finnar så till och med det ställer den här förbannade maskinen till.


En liten fin fågel flög in på jobbet idag och slog emot fönstret och dog i min hand. Den var så liten och fin och det rann blod ur näbben. Stackars liten!


Punka på bilen imorse. Byxorna sprack när jag skulle byta däck. En lastbil for förbi och stänkte vatten på mig som redan var nog blöt. Men som positiva Lanefelt skulle sagt. "Den körde i alla fall inte över dig." Förbannad blir jag i alla fall.


Nu ska jag göra en ful grimas åt den här hemska dagen, dra en gammal filt över huvudet och ta en värktablett och hoppas att morgondagen blir bättre.


Dagens ord: Arbete är tillflykten för människor som inte har något bättre att sysselsätta sig med. Och vet ni Bara 11 månader kvar att jobba.     

Av Anita - 9 juni 2009 15:39

Kärleken övervinner allt.

Kärleken är evig.

Kärleken förlåter allt.

Gammal kärlek rostar aldrig.

Kärleken är blind.

Så mycket är sagt om kärlek men vad är det egentligen? Passion, ömhet, omtanke, svartsjuka, äganderätt???


Vem kan man älska, sina barn, sin man, sina djur, sina vänner? Jag vet inte.

De män jag levt med tror jag inte har älskat mig. Kanske nån av dom lite grann. Eller vad då kan man älska lite grann?


Kärleken kan vara en fälla också. Som en del säger "Ska du bort nu igen. Om du älskade mig skulle du hellre vara hemma hos mig" eller " Om du älskade mig skulle du inte fara och dansa med andra."

Eller de fega männen som tvingar sina kvinnor att klä sig i svarta skynken så ingen annan man ska finna begär till henne.

I kärlekens namn förtrycks många kvinnor och för all del kanske någon man varje dag.


Förlåta: Alla som förlåter en som slog i kärlekens namn.

Gammal kärlek rostar aldrig: Fan trot, ibland träffar man en gammal kärlek och tänker: "Vad såg jag hos honom"

Kärleken är blind: Jo så kan det vara. Från början när man är jättekär ser man bara de goda sidorna och älskar dom. Har man otur så ser man bara dom dålig när man kommit till sans och passionen har falnat och vardagen satt klorna i en.

Nu hör ni mina lite negativa tankar om kärlek.


Ibland någon gång träffar man något gammalt par som det lyser om. Som ser på varandra med kärlekens ögon. Då blir man lite rörd och vet att kärleken faktiskt finns någonstans men kanske bara är ett fåtal förunnat.


Alla behöver vi kärlek men kärlek kan kanske vara en liten svettig barnhand i din, en hund som ser på dig med varma ögon, en svala som landar i din hand, En katt i ditt knä. Eller?

Jag vet inte. Att försvinna från det här livet utan att vara älskad av en enda varelse är väl ingen hit precis.


Då kommer man in på den rätte. De säger alltid att den rätte dyker upp så småningom. Min måste ha blivit överkörd av en lastbil eller något.


Vad är kärlek för dig? Har du mött kärleken? Eller var det något annat som du sammanblandade med kärlek?


Dagens ord får bli:

Det är bättre att ha älskat och förlorat än att bara ha förlorat.     

Av Anita - 8 juni 2009 15:54

Inte kom jag ihåg det i lördags. Jag var utan kaffe och utan en kaffekopp det första på morgonen blir ju hela dagen förstörd. Det var bara att fara till Kälarne för att handla. Jo pytt... hela byn var totalt död och affären stängd och till och med macken var stängd. Det var bara att fara runt på byn och låna kaffe det.


Nationaldagen. Vilket skit! Dom tog bort annandag pingst och satt in den här dagen istället och nu har dom blåst oss på en ledig dag och lika nästa år. Inte har då jag tänkt så och vinka med någon flagga inte! Aldrig i livet.


Nu till något roligare. Skatan har en utmaning att komma med och visst ska jag svara på den.

Om du skulle vinna många miljoner vad skulle du köpa?

Sluta jobba omedelbart.

Köpa en ny madrass där inte fjädrarna sticker mig i ändan.

Sätta på elementen på vintern så jag slapp frysa och skita i om elräkningen var skyhög.

Göra ett nytt badrum med bubbelpol.

Bjuda alla mina vänner och släktingar på en helg på något mysigt hotell med mat och dans och underhållning och vi skulle ha så kul.

Åka till Italien och till Skottland och till Norge och åka Göta Kanal.

Jag kan fortsätta i 4 fulla sidor till men jag slutar nu innan ni blir less.

Tittade du på tecknat som barn?

Fanns inte så mycket sådant då men jag älskar Walt Disneys alla filmer så jag har sett många med barnen. På slutet har jag fått låna barn för att inte känna mig alltför dum när jag går på bio.

Vill du ha någon tatuering eller piercing?

Nej inte alls. Det räcker med min falska drake på rumpan.

Vad har du för väder just nu?

2 grader varmt, blåser och regnar riktigt rejält.

Vad åt du till lunch senast?

Stekt sill med löksås och potatis. Jättegott!

Kan du vissla?

Klart jag kan, men busvissla är jag inte så bra på. Härma fåglar kan jag också och då kommer dom och blir ganska irriterade då dom ser mig.

Vissla på killar gör jag inte längre. Hundar däremot.

Vilken film kan du alla repliker till?

Inte en enda. Finns det dom som kan det?

Hur många stolar står vid ditt köksbord?

4 st blå stolar som är sedan början av 1800-talet. Dom är gjorda i huset och kallas för "jontestolar". Använda varje dag i så lång tid och inte ett dugg rangliga. Det är kvalitet det!!!

Har du en stationär eller en bärbar dator?

Just nu ingen alls. Sedan en månad är min stationära dator på lagning efter åskväder. Jag börjar bli less nu på att gå på lån hela tiden.

Vilken svordom använder du mest?

Jävla förbannade skit. Svär alldeles för mycket på grund av fordonsdatorer och dataklater och sura gubbar. Hemma svär jag sällan.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Teckning och svenska.

Vad säger du till dig själv när det känns svårt?

Jävla förbannade skit.

Får du dåligt samvete när du ätit kött?

Eftersom jag är uppfödd på en bondgård så tänker jag inte så men jag vägrar att äta kött från djur jag vet farit illa som grisarna i Danmark.

Har du åkt moped någon gång?

Åkte på brorsans en gång och aldrig mer. Vi pratar inte mer om det. Pinsamt Pinsamt. Tur att han inte läser min blogg!

Vad lyssnar du på just nu?

Radio Jämtland och regnet som piskar på rutan.


Nu är det grönt ute men kallt och ruggigt. Det var att elda i spisen i helgen för att hålla värmen. Jag hade besök hela dagen av massor av intressanta människor, en tjej från Stockholm och en från Skåne och så några från byn.

Imorgon ska jag nog prata om kärlek tror jag.


Jag ska väl vräka till med ett dagens ord idag också:

Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss, om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det.


Av Anita - 5 juni 2009 17:01

Int hade jag stora förhoppningar på dygnet i Storhogna med jobbet men där ser man. Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet.

Nu har jag nyss kommit hem. Trött som attan och med värkande vadmuskler men det är enbart postivt. Har man haft kul så ska det kännas i kroppen.


Tjejgänget på jobbet är ju roliga. Önskar att dom jobbade här med mig och inte så långt bort. Vi körde förfest och kom på att vi skulle sjunga för gubbarna. På 3 minuter tränade vi Lasse Berghagens sommarbit:  Den om farfar som dansar med sitt barnbarn.


Gud vad vi sjöng falskt!!! Men---- vi sjöng av glädje och under middagen så reste vi oss upp och sjöng den och fick med publiken  på refrängen. Så vi skrattade.


God mat och några killar som spelade.

 På stengolvet i vinterträdgården dansade vi och tro det eller ej. Jag buggade och dansade hela kvällen med dom unga killarna och vi hade hjärtligt roligt. Än håller kärringen. Klockan blev närmare tre och ändå var det dom som höll igång längre.


Så där ser man. Ibland kan det vara bra att inte ha för stora förhoppningar. Det här blev ju jättekul. Nu är det fredag kväll och vädret är väl skapligt. Ska hem och elda bastun och sedan blir det en tidig säng.

Hoppas katten Oskar inte är för sur för att jag varit borta.


 En fin helg önskar jag och idag kan jag faktiskt inte tänka ut något klokt ord. Jag är för trött.

Av Anita - 3 juni 2009 10:01

Doften slår emot mig när jag trött och nyvaken stapplar nerför trappan. Som en doft av den finaste parfym. Som en blandning av vanilj och rosor. Min kaktus blommar. 4 knytnävstora vita blommor. Den blommar bara ett dygn. Så kort och så ljuvligt vacker.


Livet är ett mysterium och när jag tittar ut och ser att juni har täckt ängen och träden med en lysande grön färg och klädd den med blommor då kan man nästan tro på under.

Det oväntade kan alltid vänta bakom hörnet.


Min orkidee har också slagit ut inatt och de blommorna står hur länge som helst till skillnad från kaktusen. De blommorna ser nästan ut som porslin. Inte min favoritblomma precis.


Jag vill att det ska växa. blomma och frodas så att det syns. Explodera i kraft och doft. Därför gillar jag humle och änglatrumpet. Därför älskar jag maskrosor och styvmorsviol.

Annars finns inte mycket att säga en sådan här dag.


Jag var till DataFia och tonade hennes och dotterns hår.

Fått reda på att min dator är klar så i helgen ska jag dra iväg ner till Sundsvall och hämta den. Äntligen.

 Imorgon ska jag till Storhogna på jobbgrej och bli över till fredag. Få se vad det blir.

 2 grader i morse och snålblåst.

Egenhändigt dagens ord som nog kan passa både på blommor och människor:

Även den taggigaste blomma kan blomma om den får vatten och kärlek. Så vattna på bara.  

Av Anita - 2 juni 2009 15:14

men det är bra för potatisen. Vinden har vänt och blåser isande kall från väst och i natt lovas det blötsnö och frost.

Ångrar bittert att jag har korta byxor och är barfota. Sitter med en gammal kofta om benen på jobbet och huttrar.

Kom på att jag har stolsdynorna ute. Dom lär väl vara rätt blöta nu.


Läste  http://dansann.blogg.se/ idag och den handlade om en gammal läkares positivitetsråd. Läs gärna det. Jag för min del är ett hopplöst fall. Jag var på läkarkoll igår och fick reda på att jag är rätt ok för min ålder. Hörde ni det "för min ålder". Inte för tjock och inte för högt blodtryck och diabetskollen var helt ok. Nåt att vara tacksam och vara glad för.

En sak till kan jag glädja mig åt.


Jäktet med att rensa rabatten som man i vanliga fall känner är borta iår. Där brukar man ligga som en groda på kvällen och rensa och bli sönderbiten av knott och mygg.


Iår tänker jag att: "Jag skiter i det iår. Nästa sommar är jag fri och även om jag tar en rabatt per dag så hinner jag".

Tänk att få vara ute på dagen när det fläktar. Vad jag ska njuta bland fåglar och fjärilar. Jag längtar.


Dagens ord får bli:

Bara den som kan sitta alldeles stilla kan få en fjäril att landa i sin hand.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se