Direktlänk till inlägg 4 augusti 2009

TUNNBRÖDSBAKNING

Av Anita - 4 augusti 2009 08:45

Raka spåret från jobbet till bakstugan där sonen och snyggEmma var i full fart med att elda ugnen för vår tunnbrödsbakningskväll. Emma kavlade och sonen gräddade. Dom är duktiga. Jag var mest hjälpreda men det tog tid.


 I en paus gräddade vi pizza och kinabror kom hit en sväng och smakade.

Vid 10-tiden på kvällen var vi klara.

 For hem och där var det samling i stugan hos AMV. Alla satt där och sällskapade. Jag var ju tvungen att gå och lägga mig eftersom jag jobbade. Typiskt. Vet inte hur många trevliga kvällar jag missat.


Försökte somna men mina knän värkte så mitt i natten var jag  tvungen att stiga upp.


Ibland mitt i allt måste vildmarkskvinnan i mig söka sig till skogen.

När sommaren mognar, när dofterna blir starka i skymningen trotsar jag myggen och går på mjuka stigar in i mörkret.


Helst nära vatten för vattnet speglar himlen och mörkret blir inte så svart.

Vill stå stilla och känna kontakten med jorden, höra ljuden som tränger igenom myggens surr.


Den del inom mig som är mitt vildmarkshjärta behöver fylla på med moder jords styrka för att orka med vardagens jäkt och krav.


Då kom en strof ur en dikt av Karin Boije för mig och den får bli dagens ord:

Halvvaken ruvar sommarnatten

stilla på drömmar den ingen vet.

Tjärnarnas blanka vatten

speglar en skymningshimmels bleka oändlighet.

Fjärran, fjärran nattskärran

sjunger ensam sin tonlösa tröstlösa vaggmelodi.  

 
ANNONS
 
nellina

nellina

4 augusti 2009 09:53

Kan förstå behovet för vildmarkskvinnan....utan att vara vildmarkskvinna kan även jag få detta behov....tystnaden, en syrsa, ett mygg mmmmmmmmmmmmmumma för själen.
kram nellina

http://nellina.blogg.se

 
Ann

Ann

4 augusti 2009 12:37

Hej! Va roligt med tunnbrö´bakning!
Här är det stillsamt för tillfället...Jag har ju vart sömnlös några nätter p g av en enveten hosta...trotsade detta genom att vara ute på kalas i flera kvällar...Åsså jobbet på det..Idag fick de va nog, varit till doktorn å fått medikamenter...känner att sömnen e viktig nu när vi är så få på jobbet...så nu ska jag denna eftermiddag försöka ta igen lite vila...
Du! Karin Boije skriver så det går rätt in i hjärtat
Host, host från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Skatan

Skatan

4 augusti 2009 12:39

Det är allt viktigt att du tar dina behov på allvar. Så fortsätt du att trotsa myggen och fyll på reserverna med Moder Jords styrka. Och försök bli liiite mer e g o i s t i s k och inte bara tänka på andra. Var rädd om dig, som sagt. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann igen!

Ann igen!

4 augusti 2009 17:15

Hej Anita! Jag har bestämt mej för att låta bli Hällesjö imorron...Må nog låta kroppen krya på sej...Vet hur det blir där, dansar och svettas och blir kall..inte bra just nu...Säj till Sten om fribiljetten...Hälsa från mej om den...

http://dansann.blogg.se

 
mimio

mimio

4 augusti 2009 17:23

åsså den bilden!

http://mimio.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

4 augusti 2009 19:26

Vilken härlig dikt av Karin Boije! Den säger väldigt mycket om hur det är i din del av landet.
Hoppas knäna inte hindrar nattsömnen igen.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se