Direktlänk till inlägg 6 augusti 2009

AUGUSTIMÅNEN FÖRTROLLAR

Av Anita - 6 augusti 2009 22:52

Med mina värkande knän,  mitt öppna fönster mot augustinatten, med fladdrande fladdermöss utanför och en röd måne som lyste in genom fönstret var det inte lätt att sova inatt.

Jag oroade mig lite för sonen och Emma som var på väg i natten ända ner till Skåne.

Trött har jag varit idag men solen skiner och det är varmt.

När jag kom hem kom först min tremänning o hennes pappa och hälsade på. Med en stor smörgåstårta och en kartong jordgubbar i händerna. Så trevligt att träffa dom och vi pratade och tittade i kort och hade trevligt.


Under tiden kom broder B och hans son och fjälla. Broder B hader rökt fläsk och det blev hur gott som helst.


Så kom en okänd man och ville att jag skulle visa honom var badstranden var. Han hade varit när och badat på 60-talet och under promenaden tittade han flera gånger på mig och fråga lite försiktigt om det inte var jag som var Anita. Den vackra flickan med svart långt hår som han beundrat för att jag var så vacker och som simmade så bra. Där ser man. Int minns jag alla killar som badade här int.


Så kom broder O och Skogis och alla killar drog iväg ut på sjön för att lägga nät och fiska.


Jag tog cykeln och for bort till tjejerna som var i broder B:s hus och såg på film.


En säkert bra film som handlade om en familj på 20-talet med spritmissbruk och elände.


Som jag berättar vill jag se roliga filmer men den var väl ok.


Cyklade hem i månskenet och höll på att göra på mig när en stor älgtjur kutade över vägen alldeles framför cykeln. Inte för att jag är rädd för älgar men han kom så plötsligt.

Nu ska jag krypa till kojs och ligga och lyssna in ljuden utanför, en motorbåt långt borta, ett uggelhoande, röster från sportstugorna utanför. Alla verkar vara uppe en sådan här kväll och alla är lediga utom jag.


Orkar inte med något dagens ord idag. Hjärnan känns alldeles tom.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

7 augusti 2009 07:15

Ååh så förtrollande vackra bilder ... och så fint du skriver. Jag skulle verkligen ha gjort i brallan om det var jag som cyklade där. När älgen dök upp .Men jag cyklar ju inte längre, inte ens på trehjuling.

Visst är det den där vemodskänslan som kryper på så här i augustinätterna. Dagarna kan vara hur mycket sommarvarma som helst men augsutimånen och mörkret ... gör en vemodig inför hösten och vintern ...
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ann

Ann

7 augusti 2009 09:01

Hej min vän Anita! Tänk vad glad jag blev när jag gick in på min blogg imorse och möttes av din härliga kommentar ...Nästa vecka är allt som vanligt igen...Då är vi där hela gänget...Då ska vi "suga ut det sista"..

-Du tog väl telefonnumret av karln!!!?? Han som Du visade badplatsen.....

Vet att Göte både fiskat och ska röka fisk idag...(facebook) Han mår bättre förstår jag. Hälsa så gott till honom! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Liliann

7 augusti 2009 10:19

Hej!
Vackra bilder! Önskar dig en riktigt
Trevlig Helg!
Kram

 
nellina

nellina

7 augusti 2009 20:51

Tack för din kommentarer.....
Vackra bilder!
kram nellina

http://nellina.blogg.se

http://nellina.blogg.se

 
zaq

zaq

10 augusti 2009 09:44

Som jag saknar "battsen"!
Där jag bodde förut, uppe mot Gideåbruk, fanns massor av fladdermöss, de flög runt en när man var ute och red i sommarkvällen och på vår gård hade de också sina jaktmarker...
Men nu är det länge sen, så jag får försöka ta mig till Hansjön igen innan det blir för sent på hösten och ha en riktig spanarkväll!

Fina bilder som alltid och det låter som du haft det riktigt riktigt bra i goa vänners lag ;-)
Kram

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se