Direktlänk till inlägg 8 augusti 2009

FÖRBANNAD OCH URSINNING

Av Anita - 8 augusti 2009 09:32

Det har jag varit hela veckan. När nu finvädret kommer och jag sitter inne i kvalmet och våndas. Kvällarna har väl varit ok bortsett från att jag har varit tvungen att lägga mig i tid när alla andra hemomkring har sällskapat och haft kul.


Telefonen ringer till mig på jobbet och man berättar att man sitter på stranden och är ute och njuter av solen.

Det är bara att erkänna. JAG ÄR AVUNDSJUK


Trots allt blir det fredag kväll till slut och jag försöker varva ner lite.


AMV och jag eldar i bastun och badar bastu. Det var rätt enkelt att kasta sig i sjön för nu har vattnet nått över 20 grader igen.


Augustimörkret och månen följs åt och luften är varm. Inte så mycket mygg längre.


Egentligen gillar jag augusti. Mognaden, dofterna och alla blommor som slår ut. Bären, stillheten (inte här just nu men snart).

 StockholmsAnders har kommit tillbaka och kom och hälsade på en sväng.


Bestämmer mig för att inatt ska jag ligga i strandstugan. Nu skulle bara veta vad man ligger skönt där.

Efter en stund hör jag någon krafsa på dörren. Det är katten Oskar som vill komma in. Det var så länge sedan han låg hos mig någon natt. Han har gjort som tonåringarna. Bytt natt till dag. Sover på dagarna och är ute om nätterna.


Men.... han gillar också att ligga i strandstugan och som sagt: Vem vill inte sova i strandstugan.


Vaknade vid 8-tiden och gick upp till huset för att äta frukost tillsammans med kinabror.


Idag har jag bestämt mig för att bara ligga nere vid bryggan och läsa, bada och inte göra ett enda smack. Ikväll blir det fest igen, den här gången hos broder B.


Dagens ord kom för mig när jag med lätta och pigga steg vandrade upp från sjön.


Morgonstund har guld i mun.

Va konstigt föresten. Vad då guld i mun. Är det någon med guldtänder som sagt det. Eller ska man gå omkring med en guldklimp under tungan. Tar tillbaka Det där är fånigt. Det ska vi inte ha.


Vi tar ett annat: Bakom molnen är himlen alltid blå. Eller:

ännu bättre:


När den grå katten Oskar kom smygande i mörkret:

I mörkret är alla katter Grå 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

8 augusti 2009 12:44

Hoppas nu att helgen fortsätter att vara fin så att du får njuta av ledigheten. Och att det blir en trevlig kväll hos broder B

Kram Ingrid!

http://stenstugu.com

 
nellina

nellina

8 augusti 2009 13:34

"Batman" i skyn????
kram nellina

http://nellina.blogg.se

http://nellina.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

8 augusti 2009 15:18

Ja, vem vill inte sova i strandstugan efter vad jag har sett på dina bilder.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

9 augusti 2009 19:07

Jag vill också sooova i strandstugan. Det får jag göra nästa gång ... eller hur? Men det var väldigt fint att sova bland änglarna också. Så det så. Hoppas nu din lördag blev riktigt skön och avslappnad och fin. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

10 augusti 2009 13:11

En till som varit förbannad, det var jag den 9:e, vansinnigt arg.

http://tandgnisslur.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se