Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

TOMT HUS

Av Anita - 10 augusti 2009 17:05

När jag kom hem idag var huset tomt för första gång på lång tid nu.

Inga bilar på gården där det vanligen brukar vara fullt, inga motorcyklar, fyrhjulingar, mopeder eller främmande cyklar.

Kinabror åkte i morse. Visserligen är broder B med familj kvar men dom har dragit till Jamtli idag.


Gårdagen kan man inte klaga på. Kinabror tog upp näten och fick 8 stora abborrar, den största på över 1 kg. Middagen räddad för flera dagar framåt.


Sol och vind. Ligga på bryggan.

Snart nog blev bryggan och platsen nere vid sjön full. Det kom folk från alla håll. Jag tände spisen och stekte kolbullar och vi åt tills allt var slut. Småungarna badade och tjoade. Männen satt under taket på strandstugan och av någon anledning (kanske lördagens fest) så var dom stillsamma och tysta.


Framåt eftermiddagen kom en väldig åskskur och sedan kom dansBritt. Förlåt Britt. Jag likställer dig inte med åskan även om du kan vara nog så högbjudd ibland.  Vi skulle plocka blåbär och drog iväg till ett som vi trodde säkert ställe och där var det ingenting.


Vi gick då hem och plockade bakom huset där det fanns stora fina blåbär.


Broder B och Sofie kom. Det var ett tag sedan jag träffade Sofie och det var kul att prata med henne.

 Sent på kvällen så kom Sofies mamma och  B-Å bryggbyggaren. Vi satt och surrade en stund. De mysiga pratstunderna med olika människor är något jag gillar med somrarna. Jag gillar när folk kommer och går. Livet blir liksom lite roligare och intressantare då. 


Gott var det också med nypotatis och fileer av abborre serverad med en god dillsås med lite grädde i. Mat är också glädje på sommaren och speciellt om man vet att det mesta man äter kommer direkt från naturen runt omkring.


Så gick den söndagen i det trevligaste tecken man kan tänka sig.

Sol, åska, regn, glada vänner, blåbär, och bad. Vad mer kan man önska av en augustisöndag.


Jag fick ett råd idag av en vän och det var att jag inte skulle förbanna jobbet utan välsigna det. Jo då. Kanske det skulle hjälpa men tyvärr mäktar jag inte med det.


Kanske finns det en liten elak jäkel inom mig som vill hata och vad ska man hata om inte det värsta jag vet.


Eller kanske är det så att för att ha lite balans i livet ska man ha både himmel och helvete. Int vet jag.


Det finns vissa planer för den här veckan.

Imorgon ska Jennie lära oss tjejer hur vi blir vackrare och det kan behövas.

Onsdag är det sista dansen på Hällesjö och då vill jag ju naturligtvis bli vacker i den mån det nu är möjligt.  


Fredag är det dags för fest igen, den här gången hos SnickarMagnus. Kära nån. Festerna har duggat tätt den här sommaren.


 

Nu ska ni givetvis få dagens ord.


Man ska inte gå över ån efter vatten eller översatt till gårdagens misstag.

 Man ska inte leta blåbär kilometervis bort om man har dom bakom knuten.

    

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

10 augusti 2009 20:41

Visst ääär det härligt med augustidagarna. Inte lika kravfullt som högsommardagarna kan vara. Och fest har ni hela tiden och träffas Folk kommer och går. Nu kanske det är liiite lättare att stå ut med jobbet. Att älska det måste väl vara lite för mycket att begära. Men att stå ut. Låt det inte ta för mycket av din energi bara. Kramar och hälsa alla som jag har träffat ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

10 augusti 2009 22:23

Åh, vad du skriver härligt, och jag fullkomligt älskar dina dagens ord, i dag blev det verkligen en fullträff!

Mycket är då märkligt nog lika precis som du en gång nämnde, tänk, att du har en loppis!

Dans åt mig med, jag kommer nog att spara mig några veckor nu om inte suget blir för stort!

http://zaq.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

11 augusti 2009 00:07

Dina dagliga visdomsord är bara för härliga. Denna jordnära visdom ska man absolut inte förakta.

Förstår att det känns konstigt att komma hem till ett tomt hus när du haft fullt av folk ett tag. Mat som kommer från alldeles utanför stugknuten smakar extra gott. Inte för att den bara haft några meter att vandra till tallriken utanför att den är färsk och att det inte är något konstrande med beredning och tillagning.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se