Direktlänk till inlägg 11 augusti 2009

ÄCKEL PÄCKEL TVI VALE

Av Anita - 11 augusti 2009 22:48

Jag är verkligen inte äckelmagad. Efter att ha jobbat med illaluktande slamtömmare som ibland kastat in körsedlar som haft bruna fläckar (ni anar väl av vad) är jag rätt härdad men igår kväll slog äcklet till.


Jag öppnade locket på min nytömda soptunna och den inte bara luktade. Den kryllade av små äckliga vita larver som kröp omkring precis överallt. TUSENTALS. Fy och blä så äckligt. Hade jag haft hår på ryggen hade dom rest sig i ren fasa ska ni veta. Det var bara att ta vattenslangen och spola. O fy.


En annan äckelgrej är att rengöra avloppet i duschen med allt gammalt hår och gojs som samlas i golvbrunnen.


Annars kan jag stå ut både med döda råttor och barnskit.


Från en ena till det andra kastar vi oss huvudstupa in i skönhetens värld.


Min brorsdotter Jennie hade sminkparty hemma hos mig ikväll. Vi skulle bli 5 stycken men blev 11. Det är så det brukar bli här i Fisksjön. Det kommer alltid fler än man tror. Det är lite av tjusningen med den här platsen.


Jag fixade lite gott att äta. Små mackor, kex med olika ostar, melon och lite annat tilltugg som kunde smaka sköna damer och sedan provade vi och provade. Lite hudkrämer som tar bort rynkor och lite ny färg till ögonen.


Nu är jag redo att ta ett och annat danssteg imorgon kväll och hoppas att jag får dansa som attan. Hoppas min favoritdansare är där så sist kvällen i Hällesjö blir något att minnas hela vintern.


Det där med skönhetsvård känns ju väldigt besvärligt. Rengöringscreme och nattcreme och ögoncreme och dagkräm och fan och hans mormor. Hur i fridens namn skulle jag klara upp att ha mig upp på morgonen och fixa sådant. Det är ju knappt jag orkar borsta tänderna och pinka innan jag drar iväg mot jobbhelvetet. 


Det är kanske tur att jag är så gammal att jag kan tillåta mig att ha rynkor utan att skämmas för det.


Däremot fick jag en creme som skulle skydda mot strålningen från datorn och det var tacksamt för jag har utslag i ansiktet som jag aldrig haft förut.


Ute vräker regnet ner och det har blivit kallare än förut. Jag tror jag måste stänga balkongdörren inatt fast det bär mig emot. Som du vet så vill jag känna att jag har kontakt med fladdermössen, ugglan och månen utanför och höra alla naturens ljud. Å andra sidan vill jag inte frysa häcken av mig. Det får jag nog av på vintern.


Dagens ord kom ju lägligt: Skönheten sitter i betraktarens öga och är du rädd för rynkorna så trösta dig med att HJÄRTAT FÅR ALDRIG RYNKOR   

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

12 augusti 2009 07:38

Tvi vale! säger jag också. Jag blev så äcklad bara av att läääsa om de där maskarna. Tänkte genast på ett program, Bones, som jag såg igår på TV. Och där kryllade likmaskarna ... kan jag säga.
När någon kommer till sminkkalas hääär, kommer det snarare färre en fler. Vem säger att ni bor i "glesbygd". Jag tror många gånger att det är närmare mellan människor i så kallad glesbygd ... jag vet förresten inte om Fisksjön är glesbygd ... nåja ... än i städerna. Och du har alldeles rätt. Hjärtat får aldrig rynkor. (mitt mantra nu) Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

12 augusti 2009 15:30

Gah!
JAg hatar såna där som krälar! o fy som de stinker där de lever de små kräken, o fy jag mår rakt illa, huvva, huvva...

Nä vi är då så vakcra som bara den med och utan rynkor, å de dära karlslokarna som fnyser åt tynkerna kan gott ta sig en titt i spegeln själva, vilket de liksom allt som oftast INTE gör åsså går de där med pösmagan som häng över bälte och tror de är så himmelens fina... Jo tjena...

Håller tumma så de blir blå på att sista dansen blir något att leva på!!!

http://zaq.blogg.se

 
Dansann

Dansann

12 augusti 2009 16:33

Hej ANITA! Snart är vi på G!! Sommarens sista på Hällesjö...Ikväll ska vi ge allt vi har, suga ut det yttersta ur kvällen...Såsom vi brukar göra denna sista danskväll på Hällesjö...Håller förstås tummarna att din favoritkavaljer kommer.....Jag tar med lite extrafika som vanligt...så han fikar med oss oxå!!! Eller hur? Kram så syns vi snart! Dansann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

12 augusti 2009 20:25

Det var ett inlägg som gick från den ena ytterligheten till den andra :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

12 augusti 2009 22:58

Sminkparty är nog inget jag skulle tycka vore så roligt, tjej i de 30 som jag är. Eller kan det bero på att jag inte är så tjejig utav mig kanske?
Men jag var på mitt första ljusparty förra hösten, och oh så roligt det var! Jag blev helt såld. Det kan jag rekommendera nu när det börjar bli mörkt och grått på kvällarna. Bjud in till ett ljusparty och få lite härlig stämning mitt i den svala hösten som är på intågande.

http://solagast.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se