Direktlänk till inlägg 22 augusti 2009

VART TOG DU VÄGEN?

Av Anita - 22 augusti 2009 08:59

Jag har börjat bli glömsk. Glömmer vad folk och blommor heter och glömmer var jag lagt nycklar och mobiltelefon. Vad värre är. Jag blir både förvånad och lite rädd för mig själv när jag kom på en sak idag när jag såg svalorna på macken samla ihop sig för att flytta söderut.


Var är min svala Iris?


Nu kom jag på att jag inte sett henne och hennes ungar på länge. Inget kvittrande. inga flygkonster runt huvudet på mig. I och för sig har det ju regnat och regnat och jag har inte suttit ute så mycket.


Hon kom ju i våras och byggde bo som vanligt inne i uthuset. Satt på min arm och pratade och kvittrade på sitt vanliga glada sätt men sedan......


 Har hon flyttat redan? Fick hon inga ungar?

Och hur i fridens namn kunde jag undgå att märka att dom inte var här. Dom som är mina favoritfåglar som alltid gör mig så glada med sitt härliga kuttrande och sin fantastiska flygkonst.


 Var är du Iris.? Är du redan på väg ner till Afrika?

Hon har varit här hos mig i ca 6 år nu. En svala som inte förolyckas på vägen kan leva upp till 10-11 år har jag läst nu så kanske kommer hon tillbaka även nästa år. Hoppas det.


Idag är det lördag och jag och Oskar har legat rätt länge. Det ösregnade inatt och igår kväll lika så.


Dock inte värre än att dataFia och jag badade bastu och tog oss ett kylslaget dopp i sjön. Resten av familjen kom efter ett tag och vi såg på en rolig fars på tv.


Idag är det damernas dag. Vi ska först på en mässa till Överammer och senare på kvällen ska vi ut med DansAnn på äventyr. Jag kan inte berätta vad för jag förstår att hon tjuvkikar (jo du Ann det gör du visst!)


Hoppas i alla fall att vi får lika kul som dom på bilden och det tror jag nog. Dansgänget är alltid nära till skatt.

Jag behöver en fastlig massa skratt och glädje för att balansera upp helvetet på jobbet.


Så ös på go vänner. Idag är det bara glädje som gäller trots att regnet öser ner.


Men: Goda vänner gör att himlen känns blå och solen skiner även i det värsta väder. 

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

22 augusti 2009 09:42

Ha nu en rolig rooolig dag med sol och kul och många skratt och hälsa alla som jag känner ... också mina bloggvänner ... som DansAnn.

Jag håller tummarna för att Iris kommer tillbaka nästa år. Tänk att ha en fågelvän!
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Dansann

Dansann

22 augusti 2009 09:46

Hej kompis! Såklart att jag tjuvkikar...Ser fram emot kvällen med mina glada kompisar...Förstår ju att det blir KUL!!!!Känner igen mej som den liggande grisen länst till vänster...Hahaha..Vi syns!!

http://dansann.blogg.se

 
zaq

zaq

22 augusti 2009 16:30

Du har en svala, min holländska vännina en Häger, själv har jag korpen...

Hoppas ni får kul ikväll, vi drar på Mo och "kastar bena kring vägga" -det är sånt som gör en lycklig!!!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se