Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

FRÅN GRÅDASK TILL GYLLENE SOLNEDGÅNG

Av Anita - 27 augusti 2009 22:09

Efter en grådassig (både fysiskt och psykiskt) dag kom solen fram framåt kvällen. Så här sent på sommaren ligger solen lågt och det blir ett särskilt ljus som får allt att skimra som guld.


Gjorde ett litet krafttag och körde in lite ved till veboden men sedan gick jag ner till sjön och satt mig med en bok.


Katten Oskar gav mig den ynnesten att behaga sitta i mitt knä och spinna. Så skönt och lugnt vi hade där. En stund av harmoni och närhet.


Sedan kom jag på att jag hade ett ärende till en kompis nere i byn så jag for iväg till henne.

I den ljumma kvällen tog vi en promenad och pratade. Det var länge sedan vi sågs så vi hade mycket opratat.


Vid badstranden hade högstadiet från Hammarstrand utflykt och skulle ligga över i tält. Tält överallt, kanoter i vattnet, brinnande lägereld och en massa ungdomar.

Jag önskade att jag hade varit ung igen och fått vara med. Jag minns så väl vad det var härligt.


När jag kom hem igen stod det en främmande bil på gården. Det var en gammal föredetting som jag inte träffat på flera år. Så sorgset att se hur hårt livet farit fram med honom även om det är självförvållat.


I sin vilda fantasi hade han tankar på att återuppta vårt förhållande och hade ett väldigt stök för att få honom att ge sig iväg.

Det som är över är över. Så är det bara.


Mörkret faller fort på kvällarna nu och det blir så svart, så svart. Tvättar håret och sitter på trappan och kammar det.

Tänder ett ljus på mitt bord. Dricker en kopp te.


Dagens ord får bli:

Förbanna inte mörkret Tänd ett ljus istället.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

28 augusti 2009 08:55

Vilken vacker bild, som vanligt!,och du skriver så fantasiskt bra också dessutom. Ja det blir fort mörkt nu om kvällarna men även hösten har ju sin tjusning så vill man inte riktigt släppa taget om sommaren....
KRAM och ha en trevlig helg!

http://livetefantastiskt

 
Ingrid

Ingrid

28 augusti 2009 09:01

Vilken enormt vacker bild och ett väldigt bra citat!

Ha en fin helg!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
zaq

zaq

28 augusti 2009 09:02

"Det som är över-är över" kunde inte ha sagt det bättre själv...

Kände en viss harmoni i det du berättade härovan, kunde känna som det var jag själv som suttit där med katten i knäet,,,
Nä, vi tänder ett ljus, och tänker på det posititva som finns framför oss..
Du har din Italienresa, jag har min Bakskatt ;-/ shit, vad relativt allt är *ASG* Men skam den som ger sig, kanske jag ändå får ihop till en liten tripp, sen när allt flyttstök är över!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

28 augusti 2009 09:05

Sååå vackert sjön ligger där. Blank som en spegel. Och så fint du skriver. Man säjer ibland att "gammal kärlek rostar aldrig" men det gör den visst det. Rostar och försvinner helt.
Jag försöker leva upp till ditt citat. Men ibland ääär det svårt. Och ibland behöver man inte ens tända ett ljus. Det är ljust ändå. Kramar

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

28 augusti 2009 14:36

Vacker bild. Nu börjar hösten komma smygande, men än så länge är vädret vackert och temperaturen dräglig. Njut av livet och lev livet för vara mottot för stunden.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

28 augusti 2009 22:00

Så sant som det är sagt är de, dina dagens ord!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se