Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

FRÅN GRÅDASK TILL GYLLENE SOLNEDGÅNG

Av Anita - 27 augusti 2009 22:09

Efter en grådassig (både fysiskt och psykiskt) dag kom solen fram framåt kvällen. Så här sent på sommaren ligger solen lågt och det blir ett särskilt ljus som får allt att skimra som guld.


Gjorde ett litet krafttag och körde in lite ved till veboden men sedan gick jag ner till sjön och satt mig med en bok.


Katten Oskar gav mig den ynnesten att behaga sitta i mitt knä och spinna. Så skönt och lugnt vi hade där. En stund av harmoni och närhet.


Sedan kom jag på att jag hade ett ärende till en kompis nere i byn så jag for iväg till henne.

I den ljumma kvällen tog vi en promenad och pratade. Det var länge sedan vi sågs så vi hade mycket opratat.


Vid badstranden hade högstadiet från Hammarstrand utflykt och skulle ligga över i tält. Tält överallt, kanoter i vattnet, brinnande lägereld och en massa ungdomar.

Jag önskade att jag hade varit ung igen och fått vara med. Jag minns så väl vad det var härligt.


När jag kom hem igen stod det en främmande bil på gården. Det var en gammal föredetting som jag inte träffat på flera år. Så sorgset att se hur hårt livet farit fram med honom även om det är självförvållat.


I sin vilda fantasi hade han tankar på att återuppta vårt förhållande och hade ett väldigt stök för att få honom att ge sig iväg.

Det som är över är över. Så är det bara.


Mörkret faller fort på kvällarna nu och det blir så svart, så svart. Tvättar håret och sitter på trappan och kammar det.

Tänder ett ljus på mitt bord. Dricker en kopp te.


Dagens ord får bli:

Förbanna inte mörkret Tänd ett ljus istället.

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

28 augusti 2009 08:55

Vilken vacker bild, som vanligt!,och du skriver så fantasiskt bra också dessutom. Ja det blir fort mörkt nu om kvällarna men även hösten har ju sin tjusning så vill man inte riktigt släppa taget om sommaren....
KRAM och ha en trevlig helg!

http://livetefantastiskt

 
Ingrid

Ingrid

28 augusti 2009 09:01

Vilken enormt vacker bild och ett väldigt bra citat!

Ha en fin helg!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
zaq

zaq

28 augusti 2009 09:02

"Det som är över-är över" kunde inte ha sagt det bättre själv...

Kände en viss harmoni i det du berättade härovan, kunde känna som det var jag själv som suttit där med katten i knäet,,,
Nä, vi tänder ett ljus, och tänker på det posititva som finns framför oss..
Du har din Italienresa, jag har min Bakskatt ;-/ shit, vad relativt allt är *ASG* Men skam den som ger sig, kanske jag ändå får ihop till en liten tripp, sen när allt flyttstök är över!

http://zaq.blogg.se

 
Skatan

Skatan

28 augusti 2009 09:05

Sååå vackert sjön ligger där. Blank som en spegel. Och så fint du skriver. Man säjer ibland att "gammal kärlek rostar aldrig" men det gör den visst det. Rostar och försvinner helt.
Jag försöker leva upp till ditt citat. Men ibland ääär det svårt. Och ibland behöver man inte ens tända ett ljus. Det är ljust ändå. Kramar

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

28 augusti 2009 14:36

Vacker bild. Nu börjar hösten komma smygande, men än så länge är vädret vackert och temperaturen dräglig. Njut av livet och lev livet för vara mottot för stunden.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

Titti

28 augusti 2009 22:00

Så sant som det är sagt är de, dina dagens ord!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se