Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

VEDEN INNE, VINTERN RÄDDAD

Av Anita - 30 augusti 2009 19:53

Veden SKA in i vedboden genast innan nästa regnväder kommer.

Storfiskarn ville inte ta in den så det var bara att ta på sig arbetshandskarna och börja. Det är ett arbete jag avskyr och vad gör man då.


Jo man tar ner radion och spelar musik. För varje skottkärra jag kör in tänker jag. "En dag i vinter då jag inte behöver frysa. En dag till och en dag till. Då känns det lättare. Det är viktigt att försöka lura sig själv när man gör tråkiga saker.


Klockan 3 skulle mannen som ska skriva hemsida om Håsjö komma och det gjorde han och stockholmsKarin. Vi pratade, åt lite middag (korvgryta) och precis till efterätten (äppelpaj) kom Storfiskarn.


Han hade ångrat sig och behövde pengar till en cross så nu skulle han lasta in ved. Han är snabb och duktig så nu är veden inne. Hurra Hurra.


Som ni ser så har trädgården börjat gå i vila nu. Det är bara krassen som blommar i massor av färger och änglatrumpeten har minst 50 knopper. Hoppas bara att den hinner slå ut innan frosten slår till.


Funderade lite på män. "Jo, då dom är också människor" fast från en annan planet känns det som ibland.


Lekkamraten han är om inte från en annan planet så från ett annat land. Kanske med en annan uppforstran eller så är han född sån.

 Hjälper alltid till med maten, när vi äter nötter tex så skalar han dom till mig.

 När vi äter kräftor får jag alltid hans skalade kräftskärtar. Det är så väldigt rart och sånt aldrig någon jämtlandsman gjort.


Däremot vet jag inte om han menar sina komplimaner. Jag hoppas att han är lika rar mot sin fru nu när han ska gifta sig.


Jag har sagt det förut och jag säger det igen.


Jämtmäns komplimanger kan låta som så:

Snyggt arsle för att sitta på en sån gammal kärring.

Du luktar inte så illa för att vara så fet (ingen har sagt så till mig men jag har hört att det har sagt så.

När maten är god: Smakade inte så fasligt illa.

När man frågar om något klädplagg ser bra ut: Jag har sett att du har haft fulare.


Men----skulle nån mot förmodas säga att man är snygg vet man att han verkligen tycker det.


Skit samma jag har min katt Oskar jag och sitter han i mitt knä och spinner så vet jag att han gillar mig.


Nåväl helgen har gått och imorgon är en ny dag, tyvärr arbetsdag.


Dagens ord: Inget arbete är ansträngande om man låter någon annan göra det.


Så kändes det idag när min ängel Storfiskarn dök upp för att rädda mig från veden.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

30 augusti 2009 22:40

Så härligt du beskriver, och jösses, -de finns allt karlar som uttryck sig så här med ;-)
Men han jag har är som din Lekkamrat, lite ovanligt...
Och katten... -Ja du vet!

Har ni inga Trattkantareller heller däruppe/nere?
Ja, de gula är goda, menjag har en annan favorit, vit taggsvamp, den är nästan ett strå vassare än gulingarna!

JAg slipp ju elda i vinter jag... Fast...
Jag kommer sakna Uddenhuset nåt enormt :-(
På ett vis har det varit värt det, att elda för att ha råd att bo här...

Ha en bra dag imorgon, trots att det är jobbardag...

http://zaq.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

31 augusti 2009 00:05

Vad?! Säger karlarna däromkring verkligen sådant till damerna??? Hu så ohyfsat!

Kan inte låta bli att dra på munnen när jag läser om Storfiskarn. Han är uppenbarligen i den åldern när allt är jobbigt och man helst ligger och sover halva dagen. Skönt att veta att du inte behöver frysa i vinter är det i alla fall.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ann

Ann

31 augusti 2009 08:38

Hej! Det finns gott om trattkantareller och rödgul trumpetsvamp häromkring...När det gäller vit taggsvamp har jag fått veta att de finns här med...ska lära mej riktigt hur de ser ut, ta med mej Ulf och ut och kolla, om de t om är godare än gula kantareller...Lät smarrigt värre de!

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

31 augusti 2009 10:24

Anita! Du sätter på pränt det vi många andra kvinnor går omkring och känner och tycker :) Men ett är då säkert att män är inte från samma planet som oss :) eller så blev dom skapade innan oss som sagt och därav missades en del viktiga komponenter :) hur som haver ett är då säket att vi klarar oss minst lika bra utan dom :) för det mesta i alla fall. Älska dig själv och du kommer långt :) Kram

 
Skatan

Skatan

1 september 2009 07:26

Dom, karlarna, ääär från en annan planet. Helt klart. Och som du kan beskriva det ... ja allt kan du skriva om och beskriva så där preciiist och kul. Tur att han, Storfiskarn, hade ont om pengar så du fick hjälp med veden. Det är ju inget "kvinnogöra" direkt. Och apropå Lekkamraten tror jag att han är väldigt "glad i dig". Inte kommer han skala några nötter åt sin fru vad det lider. :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

1 september 2009 22:14

Veden ja, toppen att du har så du kan bunkra upp inför vintern. Frosten kommer närmre och närmre nu. Under semestern fick jag uppleva den första frosten detta år för min del i alla fall och det var i augusti. Brrrrr kallt, så det va på med mössa & tjockjacka..men sen på dagen blev det soligt och varmt igen.. : )
Ha det så bra!!
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se