Alla inlägg under augusti 2009

Av Anita - 13 augusti 2009 17:59

Fem danstjejer gav sig iväg till sommarens sista dans i Hällesjö. Alltid lite konstigt och vemodigt.Det var lite kyligare än vanligt men mycket folk på dansbanan.

Visst dansade vi.


Visst fikade vi vid vårt vanliga bord ute med dansAnns fina fikakorg på bordet. Duk, riktiga koppar och ett brinnande ljus mitt på bordet. Ljuset behövde eftersom kvällarna är mörka nu.


Visst dansade jag med min favoritdansman.


 På något sätt var vi inte lika fnittrande och uppspelta vi 5 flickor. Alla kändes lite låga och vemodiga en sådan här kväll. Sommaren gick så fort och danskvällarna är över för iår.

Musiken hade lite trubbel med ljudet och det blev uppehåll flera gånger.


Innan sista dansen bestämde vi oss för att åka hem.


Väl hemkommen klädde jag av mig för att lägga mig och sova. Det var kallt i sovrummet så jag bestämde mig för att lyfta bort myggfönstret från balkongdörren för att få lite varmare.

Vad händer då?

 När jag öppnar dörren flyger det in inte mindre än TRE fladdermöss. Dom började flyga omkring och sikta in sig på mitt vita hår. Oj fladdermöss intrasslade i håret vill man inte ha. Nu är goda råd dyra. Sliter till mig ett badlakan och rullar in håret. Letar efter en håv men någon sån finns ju inte inne. Släcker lampan och sliter det vita lakanet ur sängen och börjar jakten.


Skrattade som en idiot när jag insåg hur det ser ut.

En naken kärring med badlakan om håret springande omkring och fäkta med ett vitt lakan. Gud så romantiskt!!!

Till slut hade jag fångat in dom små liven och kastat ut dom på balkongen.


Instället för en romantiskt sista dans med en tjusig kille dansar jag runt med tre fladdermöss i sovrummet helt naken.

Ja ja kanske passar det bättre för en skogsnuva och häxa som jag.


Dagens ord får bli ett egenhändigt påhittat men inte så dumt ändå.


Bättre en karl på dansgolvet än tre fladdermöss i sovrummet.  ANNONS
Av Anita - 11 augusti 2009 22:48

Jag är verkligen inte äckelmagad. Efter att ha jobbat med illaluktande slamtömmare som ibland kastat in körsedlar som haft bruna fläckar (ni anar väl av vad) är jag rätt härdad men igår kväll slog äcklet till.


Jag öppnade locket på min nytömda soptunna och den inte bara luktade. Den kryllade av små äckliga vita larver som kröp omkring precis överallt. TUSENTALS. Fy och blä så äckligt. Hade jag haft hår på ryggen hade dom rest sig i ren fasa ska ni veta. Det var bara att ta vattenslangen och spola. O fy.


En annan äckelgrej är att rengöra avloppet i duschen med allt gammalt hår och gojs som samlas i golvbrunnen.


Annars kan jag stå ut både med döda råttor och barnskit.


Från en ena till det andra kastar vi oss huvudstupa in i skönhetens värld.


Min brorsdotter Jennie hade sminkparty hemma hos mig ikväll. Vi skulle bli 5 stycken men blev 11. Det är så det brukar bli här i Fisksjön. Det kommer alltid fler än man tror. Det är lite av tjusningen med den här platsen.


Jag fixade lite gott att äta. Små mackor, kex med olika ostar, melon och lite annat tilltugg som kunde smaka sköna damer och sedan provade vi och provade. Lite hudkrämer som tar bort rynkor och lite ny färg till ögonen.


Nu är jag redo att ta ett och annat danssteg imorgon kväll och hoppas att jag får dansa som attan. Hoppas min favoritdansare är där så sist kvällen i Hällesjö blir något att minnas hela vintern.


Det där med skönhetsvård känns ju väldigt besvärligt. Rengöringscreme och nattcreme och ögoncreme och dagkräm och fan och hans mormor. Hur i fridens namn skulle jag klara upp att ha mig upp på morgonen och fixa sådant. Det är ju knappt jag orkar borsta tänderna och pinka innan jag drar iväg mot jobbhelvetet. 


Det är kanske tur att jag är så gammal att jag kan tillåta mig att ha rynkor utan att skämmas för det.


Däremot fick jag en creme som skulle skydda mot strålningen från datorn och det var tacksamt för jag har utslag i ansiktet som jag aldrig haft förut.


Ute vräker regnet ner och det har blivit kallare än förut. Jag tror jag måste stänga balkongdörren inatt fast det bär mig emot. Som du vet så vill jag känna att jag har kontakt med fladdermössen, ugglan och månen utanför och höra alla naturens ljud. Å andra sidan vill jag inte frysa häcken av mig. Det får jag nog av på vintern.


Dagens ord kom ju lägligt: Skönheten sitter i betraktarens öga och är du rädd för rynkorna så trösta dig med att HJÄRTAT FÅR ALDRIG RYNKOR   

ANNONS
Av Anita - 10 augusti 2009 17:05

När jag kom hem idag var huset tomt för första gång på lång tid nu.

Inga bilar på gården där det vanligen brukar vara fullt, inga motorcyklar, fyrhjulingar, mopeder eller främmande cyklar.

Kinabror åkte i morse. Visserligen är broder B med familj kvar men dom har dragit till Jamtli idag.


Gårdagen kan man inte klaga på. Kinabror tog upp näten och fick 8 stora abborrar, den största på över 1 kg. Middagen räddad för flera dagar framåt.


Sol och vind. Ligga på bryggan.

Snart nog blev bryggan och platsen nere vid sjön full. Det kom folk från alla håll. Jag tände spisen och stekte kolbullar och vi åt tills allt var slut. Småungarna badade och tjoade. Männen satt under taket på strandstugan och av någon anledning (kanske lördagens fest) så var dom stillsamma och tysta.


Framåt eftermiddagen kom en väldig åskskur och sedan kom dansBritt. Förlåt Britt. Jag likställer dig inte med åskan även om du kan vara nog så högbjudd ibland.  Vi skulle plocka blåbär och drog iväg till ett som vi trodde säkert ställe och där var det ingenting.


Vi gick då hem och plockade bakom huset där det fanns stora fina blåbär.


Broder B och Sofie kom. Det var ett tag sedan jag träffade Sofie och det var kul att prata med henne.

 Sent på kvällen så kom Sofies mamma och  B-Å bryggbyggaren. Vi satt och surrade en stund. De mysiga pratstunderna med olika människor är något jag gillar med somrarna. Jag gillar när folk kommer och går. Livet blir liksom lite roligare och intressantare då. 


Gott var det också med nypotatis och fileer av abborre serverad med en god dillsås med lite grädde i. Mat är också glädje på sommaren och speciellt om man vet att det mesta man äter kommer direkt från naturen runt omkring.


Så gick den söndagen i det trevligaste tecken man kan tänka sig.

Sol, åska, regn, glada vänner, blåbär, och bad. Vad mer kan man önska av en augustisöndag.


Jag fick ett råd idag av en vän och det var att jag inte skulle förbanna jobbet utan välsigna det. Jo då. Kanske det skulle hjälpa men tyvärr mäktar jag inte med det.


Kanske finns det en liten elak jäkel inom mig som vill hata och vad ska man hata om inte det värsta jag vet.


Eller kanske är det så att för att ha lite balans i livet ska man ha både himmel och helvete. Int vet jag.


Det finns vissa planer för den här veckan.

Imorgon ska Jennie lära oss tjejer hur vi blir vackrare och det kan behövas.

Onsdag är det sista dansen på Hällesjö och då vill jag ju naturligtvis bli vacker i den mån det nu är möjligt.  


Fredag är det dags för fest igen, den här gången hos SnickarMagnus. Kära nån. Festerna har duggat tätt den här sommaren.


 

Nu ska ni givetvis få dagens ord.


Man ska inte gå över ån efter vatten eller översatt till gårdagens misstag.

 Man ska inte leta blåbär kilometervis bort om man har dom bakom knuten.

    

Av Anita - 9 augusti 2009 09:09

...utom jag.

Min mamma sa alltid att det var nyttigt att skratta och att kramas och jag får nog ge henne rätt där.

Igår var en sån dag.

Sol från klarblå himmel. Jag låg nere på sidentäcket på bryggan och det var inte ens broms och knott som störde.


Killarna hade åkt iväg för att köra krosscar eller vad det heter och tjejerna kom ner till bryggan. Vi var väl så där 5 stycken och vi grillade korv, drack kaffe, solade och pratade som tjejer gör. Badade gjorde vi också som synes.

Kinabror stannade hemma hos oss och lade nät istället.


Klockan 6 på kvällen var det dags att vandra bort till bror B för att vara med på fest.


Den här kvällen var broder B i sitt esse kan man lugnt säga. Han imiterade söderkisar, skåningar, dalmasar och massor med grejor ur gamla filmer. Vi skrattade så vi tjöt.


Han tog fram sitt munspel och han och stockholmsAnders hade en massa raap eller vad det var för sig. Helgalet.


Broder B kan spela flera instrument men muspel har han nog börjat med på slutet. Ett bra instrument som man bär med sig i fickan. Gitarren och dragspelet tar betydligt mer plats.


86-åriga stockholmsKarin berätta fräckisar till de riktigt ungas förundran. Vi som varit med förut vet att åldern inte har någon betydelse. Är man rolig är man det hela livet.


Jag vet inte hur många vi var men säkert närmare 30.

Det kom några fler än vad som var meningen.


Så är det ju här. En fyllde år så vi hurrande.

 Myggen hade kalas den här kvällen.


Lille Liam satt i mitt knä mitt i glädjen och glammen. Mjuk och trött och go. Han och jag har en särskild kontakt och hans underbara leende kan smälta berg. Det är en alldeles speciell pojke.


Månen lyste klart och starkt och jag gick hem vid 12-tiden.

När dom andra lade sig vet jag inte men i sängen snarkar Kinabror och han brukar vara upp tidigt. Av det förstår jag att det blev sent eller tidigt beror på hur man ser det.


Som sagt ett helt galet gäng, en helt galet fin kväll och en helt galet härlig sommardag nere vid sjön.


Dagens ord förstår ni väl vad det blir.

Ett glatt skratt förlänger livet och käften.


Av Anita - 8 augusti 2009 09:32

Det har jag varit hela veckan. När nu finvädret kommer och jag sitter inne i kvalmet och våndas. Kvällarna har väl varit ok bortsett från att jag har varit tvungen att lägga mig i tid när alla andra hemomkring har sällskapat och haft kul.


Telefonen ringer till mig på jobbet och man berättar att man sitter på stranden och är ute och njuter av solen.

Det är bara att erkänna. JAG ÄR AVUNDSJUK


Trots allt blir det fredag kväll till slut och jag försöker varva ner lite.


AMV och jag eldar i bastun och badar bastu. Det var rätt enkelt att kasta sig i sjön för nu har vattnet nått över 20 grader igen.


Augustimörkret och månen följs åt och luften är varm. Inte så mycket mygg längre.


Egentligen gillar jag augusti. Mognaden, dofterna och alla blommor som slår ut. Bären, stillheten (inte här just nu men snart).

 StockholmsAnders har kommit tillbaka och kom och hälsade på en sväng.


Bestämmer mig för att inatt ska jag ligga i strandstugan. Nu skulle bara veta vad man ligger skönt där.

Efter en stund hör jag någon krafsa på dörren. Det är katten Oskar som vill komma in. Det var så länge sedan han låg hos mig någon natt. Han har gjort som tonåringarna. Bytt natt till dag. Sover på dagarna och är ute om nätterna.


Men.... han gillar också att ligga i strandstugan och som sagt: Vem vill inte sova i strandstugan.


Vaknade vid 8-tiden och gick upp till huset för att äta frukost tillsammans med kinabror.


Idag har jag bestämt mig för att bara ligga nere vid bryggan och läsa, bada och inte göra ett enda smack. Ikväll blir det fest igen, den här gången hos broder B.


Dagens ord kom för mig när jag med lätta och pigga steg vandrade upp från sjön.


Morgonstund har guld i mun.

Va konstigt föresten. Vad då guld i mun. Är det någon med guldtänder som sagt det. Eller ska man gå omkring med en guldklimp under tungan. Tar tillbaka Det där är fånigt. Det ska vi inte ha.


Vi tar ett annat: Bakom molnen är himlen alltid blå. Eller:

ännu bättre:


När den grå katten Oskar kom smygande i mörkret:

I mörkret är alla katter Grå 

Av Anita - 6 augusti 2009 22:52

Med mina värkande knän,  mitt öppna fönster mot augustinatten, med fladdrande fladdermöss utanför och en röd måne som lyste in genom fönstret var det inte lätt att sova inatt.

Jag oroade mig lite för sonen och Emma som var på väg i natten ända ner till Skåne.

Trött har jag varit idag men solen skiner och det är varmt.

När jag kom hem kom först min tremänning o hennes pappa och hälsade på. Med en stor smörgåstårta och en kartong jordgubbar i händerna. Så trevligt att träffa dom och vi pratade och tittade i kort och hade trevligt.


Under tiden kom broder B och hans son och fjälla. Broder B hader rökt fläsk och det blev hur gott som helst.


Så kom en okänd man och ville att jag skulle visa honom var badstranden var. Han hade varit när och badat på 60-talet och under promenaden tittade han flera gånger på mig och fråga lite försiktigt om det inte var jag som var Anita. Den vackra flickan med svart långt hår som han beundrat för att jag var så vacker och som simmade så bra. Där ser man. Int minns jag alla killar som badade här int.


Så kom broder O och Skogis och alla killar drog iväg ut på sjön för att lägga nät och fiska.


Jag tog cykeln och for bort till tjejerna som var i broder B:s hus och såg på film.


En säkert bra film som handlade om en familj på 20-talet med spritmissbruk och elände.


Som jag berättar vill jag se roliga filmer men den var väl ok.


Cyklade hem i månskenet och höll på att göra på mig när en stor älgtjur kutade över vägen alldeles framför cykeln. Inte för att jag är rädd för älgar men han kom så plötsligt.

Nu ska jag krypa till kojs och ligga och lyssna in ljuden utanför, en motorbåt långt borta, ett uggelhoande, röster från sportstugorna utanför. Alla verkar vara uppe en sådan här kväll och alla är lediga utom jag.


Orkar inte med något dagens ord idag. Hjärnan känns alldeles tom.

Av Anita - 6 augusti 2009 00:02

Förbaskade knän. DansBritt och jag har gjort vårt bästa för att dansa för Ann också men tyvärr tog mina knän totalt slut efter pausen så vi for hem till Kinabror och åt mackor och te.

Sämre slut på dagen kan man väl ha i alla fall.


Sonen och snyggEmma åkte ikväll.


Nu är bara Kinabror och jag kvar i huset.


Regnet och åskan har varit på besök idag också. Det jag vill visa er inatt är en bild av utsikten från badstranden ut över sjön.


En bild på ett kalhygge nu när moder jord har gjort sitt bästa för att kläda det i vackert rosa gräs. Min farmor gjorde fina korgar av det gräset men tyvärr lärde jag mig inte hur man gjorde. Det luktade så gott om dom korgarna.


Sist men inte minst mina riddarsporrar som lyser så blått så blått i ljuset som blev strax före åskan.


God natt mina vänner. Nu ska jag smörja mina knän och försöka sova för imorgon är en ny dag och nya äventyr väntar.  

Av Anita - 5 augusti 2009 13:50

Först tänker jag på att änglar inte behöver vara tunna och magra. Dom kan vara runda som den här söta ängeln som jag fått av en något rund kompis.Kinabror har blivit förkyld och kan inte dansa ikväll. DansAnn har blivit förkyld och kan inte dansa hon heller.


Sonen har blivit förkyld och han och snyggEmma åker hem till Skåne ikväll.


Det har regnat hela dagen men dansBritt och jag ska i alla fall fara och dansa. Det gäller att hålla i nu för det är bara 2 danskvällar kvar.


Igår kväll hade sonen och jag en kurs i handhavande av min röjsåg. Hur man byter huvud till gräsröjare, hur man slipar klingan och så ställde han in selen så den skulle passa min kropp. Nu är det bara att köra igång men jag önskar i alla fall att jag hade en välslipad lie.

 Precis som med allt annat är jag tvungen att ta till mig de moderna brummande farliga sakerna och lära mig bli vänner med dom.


De sista veckorna har jag skjutit alla bekymmer från mig men nu börjar vardagen sätta sina äckliga vassa klor i mig och nästa vecka måste jag börja göra allt det där som jag inte vill göra.


I och för sig gör jag det ju redan mest hela dagen men men....... den här veckan ska mina kvällar vara fest och glädje har jag bestämt.


Imorgon kväll kommer en tremänning till mig och hälsar på. Vi ses en gång om år och det är alltid lika roligt.


Fredag tänkte vi äta surströmming och lördag är jag bjuden till broder B på mat eller fest eller vad det blir.


Fint väder ska det bli så nu gäller det att försöka vara frisk och kry och inte bli smittad av någon flunsa.


Lite pirrar det i kroppen för att dansen ikväll ska bli kul och trevlig.


Fredag natt ska jag försöka ligga nere i min lilla strandstuga. En natt i alla fall under den här sommaren vill jag ligga där och vaggas till ro av sjöns vågor mot strand.


Jag vet att det är viktigt att ta itu med de tråkiga sysslorna men mitt hjärta vill ha kul inte jobba som en tok utan umgås och skratta och leka.


Jag tycker att allt för många människor inte ger sig tid för att umgås. Man ska bara städa och snickra och rensa ogräs och ha perfekta hem omkring sig, men tappar kontakten med vänner för man har aldrig tid.


Därför är dagens ord följande: Gå ofta hem till din vän. för en oanvänd stig växer snart igen.

Eller: Lite damm i hörnorna är bättre än ett rent helvete.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se