Direktlänk till inlägg 4 september 2009

OSKAR, JAG OCH FULLMÅNEN

Av Anita - 4 september 2009 17:10

Det var fullmåne inatt och som vanligt kunde jag inte sova.


 Det var evigheter sedan jag såg min uggla men ikväll dök hon upp. Oskar hade släpat hem en mus och lagt på trappan (en kärleksprecent till mig). Plötsligt var hon där. Kom seglande på tysta vingar och mitt framför nosen och näsan på oss tog hon musen och flög upp och satt sig på trappräcket och började mumsa som om ingenting hade hänt.

Nåja jag tänkte ju inte äta upp musen så det var henne väl unt.


Oskar och jag låg i sängen. Jag läste Agneta Sjödins bok En kvinnas resa. Den är lite seg faktiskt.


 Oskar låg på min mage och spann och månen tittade in. Mitt i natten började det regna igen och imorse vräkte det ner.


Grannen stod på trappan när jag for och sade sin vanliga kommentar: "Ungdomen ska arbeta så jag får min pension, Ha ha"


Jag måste erkänna att jag vissa dagar har svårt att se det roliga i den kommentaren.


Idag har regnet vräkt ner och det känns till och med gruvsamt att gå ner och elda i bastun.


Jag håller på att tvätta kläder åt StockholmsKarin och så eldar jag i braskaminen.


Det har varit en förfärlig vecka på jobbet med bara strul och få ljusglimtar. Tur att jag har Sardinienresan att längta till.

Fredagskväll är lataste kvällen av alla och så blir det ikväll också.


Imorgon ska jag faktiskt ut på ett oväntat äventyr men det sparar vi tills imorgon.


Dagens ord: De är de oväntade äventyren som är dom mest spännande.

.... och ett annat som vissa av mina gubbar är experter på.


En del människor finner fel som om det vore hittelön på dom.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

4 september 2009 18:40

"du lilla måne på fästet blå, som tittar in genom rutan, -vad du är lycklig du måne klara som får så högt över jorden fara,
och blott se på"...

Din bastu och närheten till skogens alla djur, det är jag avundsjuk på... Så de så!

ha så trevligt på det oväntade äventyret!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

4 september 2009 21:06

Att hitta en vettig karl borde det vara hittelön på :)

 
Staffan H

Staffan H

4 september 2009 23:38

Vad kul att ugglan kom på besök igen! Jag, som följt ditt bloggande en längre tid, började undra så smått vad som hänt med henne.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Av Anita - Tisdag 7 maj 18:01

  De sista dagarna har det vräkt ner snö, smält och vräkt ner igen. En dag kunde jag vara ute en stund och gå ner till badstranden för att se om vattnet höjt sig. Det hade det och det var lika högt vatten som det brukar vara.   Nästan hela sa...

Av Anita - Söndag 5 maj 10:54

  Vanligtvis skriver jag inte om elände och politik. Det är så många andra som skriver om sådant så jag håller mig ofta till mitt lilla liv i skogen. mest retar jag mig på väder och kyla och lastbilar men i dessa dagar kan jag inte låta bli att bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se