Direktlänk till inlägg 4 september 2009

OSKAR, JAG OCH FULLMÅNEN

Av Anita - 4 september 2009 17:10

Det var fullmåne inatt och som vanligt kunde jag inte sova.


 Det var evigheter sedan jag såg min uggla men ikväll dök hon upp. Oskar hade släpat hem en mus och lagt på trappan (en kärleksprecent till mig). Plötsligt var hon där. Kom seglande på tysta vingar och mitt framför nosen och näsan på oss tog hon musen och flög upp och satt sig på trappräcket och började mumsa som om ingenting hade hänt.

Nåja jag tänkte ju inte äta upp musen så det var henne väl unt.


Oskar och jag låg i sängen. Jag läste Agneta Sjödins bok En kvinnas resa. Den är lite seg faktiskt.


 Oskar låg på min mage och spann och månen tittade in. Mitt i natten började det regna igen och imorse vräkte det ner.


Grannen stod på trappan när jag for och sade sin vanliga kommentar: "Ungdomen ska arbeta så jag får min pension, Ha ha"


Jag måste erkänna att jag vissa dagar har svårt att se det roliga i den kommentaren.


Idag har regnet vräkt ner och det känns till och med gruvsamt att gå ner och elda i bastun.


Jag håller på att tvätta kläder åt StockholmsKarin och så eldar jag i braskaminen.


Det har varit en förfärlig vecka på jobbet med bara strul och få ljusglimtar. Tur att jag har Sardinienresan att längta till.

Fredagskväll är lataste kvällen av alla och så blir det ikväll också.


Imorgon ska jag faktiskt ut på ett oväntat äventyr men det sparar vi tills imorgon.


Dagens ord: De är de oväntade äventyren som är dom mest spännande.

.... och ett annat som vissa av mina gubbar är experter på.


En del människor finner fel som om det vore hittelön på dom.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

4 september 2009 18:40

"du lilla måne på fästet blå, som tittar in genom rutan, -vad du är lycklig du måne klara som får så högt över jorden fara,
och blott se på"...

Din bastu och närheten till skogens alla djur, det är jag avundsjuk på... Så de så!

ha så trevligt på det oväntade äventyret!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

4 september 2009 21:06

Att hitta en vettig karl borde det vara hittelön på :)

 
Staffan H

Staffan H

4 september 2009 23:38

Vad kul att ugglan kom på besök igen! Jag, som följt ditt bloggande en längre tid, började undra så smått vad som hänt med henne.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se