Direktlänk till inlägg 4 september 2009

OSKAR, JAG OCH FULLMÅNEN

Av Anita - 4 september 2009 17:10

Det var fullmåne inatt och som vanligt kunde jag inte sova.


 Det var evigheter sedan jag såg min uggla men ikväll dök hon upp. Oskar hade släpat hem en mus och lagt på trappan (en kärleksprecent till mig). Plötsligt var hon där. Kom seglande på tysta vingar och mitt framför nosen och näsan på oss tog hon musen och flög upp och satt sig på trappräcket och började mumsa som om ingenting hade hänt.

Nåja jag tänkte ju inte äta upp musen så det var henne väl unt.


Oskar och jag låg i sängen. Jag läste Agneta Sjödins bok En kvinnas resa. Den är lite seg faktiskt.


 Oskar låg på min mage och spann och månen tittade in. Mitt i natten började det regna igen och imorse vräkte det ner.


Grannen stod på trappan när jag for och sade sin vanliga kommentar: "Ungdomen ska arbeta så jag får min pension, Ha ha"


Jag måste erkänna att jag vissa dagar har svårt att se det roliga i den kommentaren.


Idag har regnet vräkt ner och det känns till och med gruvsamt att gå ner och elda i bastun.


Jag håller på att tvätta kläder åt StockholmsKarin och så eldar jag i braskaminen.


Det har varit en förfärlig vecka på jobbet med bara strul och få ljusglimtar. Tur att jag har Sardinienresan att längta till.

Fredagskväll är lataste kvällen av alla och så blir det ikväll också.


Imorgon ska jag faktiskt ut på ett oväntat äventyr men det sparar vi tills imorgon.


Dagens ord: De är de oväntade äventyren som är dom mest spännande.

.... och ett annat som vissa av mina gubbar är experter på.


En del människor finner fel som om det vore hittelön på dom.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

4 september 2009 18:40

"du lilla måne på fästet blå, som tittar in genom rutan, -vad du är lycklig du måne klara som får så högt över jorden fara,
och blott se på"...

Din bastu och närheten till skogens alla djur, det är jag avundsjuk på... Så de så!

ha så trevligt på det oväntade äventyret!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

4 september 2009 21:06

Att hitta en vettig karl borde det vara hittelön på :)

 
Staffan H

Staffan H

4 september 2009 23:38

Vad kul att ugglan kom på besök igen! Jag, som följt ditt bloggande en längre tid, började undra så smått vad som hänt med henne.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se