Direktlänk till inlägg 9 september 2009

LÄGG NER

Av Anita - 9 september 2009 20:27

  

 Igår var jag tvungen att lägga ner alla planer jag hade. När saker och ting går dåligt och allt jäklas är det ingen ide´att fortsätta. Det är bara att lägga ner och sätta sig som en knul framför tv och röra sig minsta möjliga.


Det var en solig dag men precis när jag kom ut ur fångenskapen molnade det till.


Jag och Oskar gick bakom källaren och plockade en hink med lingon. Nu får man hålla sig nära huset för bara den stunden jag var ute small det flera skott.

Jag är rätt avundsjuk på alla som bor söderöver och kan odla äpplen, päron och annan frukt och att blommorna inte fryser förrän sent på hösten.


Eftersom jag försöker lära mig att vara positiv (svårt) så må jag väl se det som en gåva att kunna plocka bär runt huset och svamp också.

Jag har en plan och det är att jag nästa höst ska plocka och sälja bär. Borde väl gå när polacker och tailändare kan och dom hittar ju inte här men det gör jag. Härligt att gå i skogen och plocka bär på soliga höstdagar. Så får det bli.


För att återgå till dagens missöde så borde jag lärt mig att man inte går i stubbar och ris med slappadangskor. Så nu har jag vrickat foten. Bara att linka hem och linda om.


Satt mig på trappan för att rensa bär (häftig bärrensare eller hur?) och inte ens det gick bra. Spillde ut, fastnade i maskinen. Tippade ut en full kasse bär på köksgolvet.


Jag hade turen att vinna en köksmaskin på lotteri. Jo det är sant. Det är bara det att jag inte får den att gå. Nu är alla grejor utspridda över köket och jag ska be DataFia komma och se om vi med gemensamma krafter kan få igång eländet.


Jag började laga läckande rör på toan med silvertape. Jag vill ju inte att det ska bli översvämning när jag är borta. Krånglade då också. Tapen fastnade på fingrar, rullen for iväg över golvet.


 När jag skulle ner till sjön för att hämta grejor kom det världens regnskur så jag blev genomblöt in på bara skinnet.

 Maten brände jag när telefonen ringde och kaffepannan kokade över.


Vid det laget hade jag liksom tappat både lusten och humöret och som sagt Det var bara att bänka sig framför tv.n och skita i alltihopa.


Idag har det varit en bättre dag. Fick mail från Fritidsresor med förslag på olika utflykter och jag försvann en stund i drömmarnas värld. Så mycket härligt att göra.


Ikväll fick DataFia och jag till köksmaskinen och jag fick tapen på rören att sitta och så fick jag många namnsdagshälsningar helt oväntat.


 Min änglatrumpet har äntligen slagit ut och det är varmt ute och ingen frost i sikte.


Däremot har skogsfåglarna kommit fram till gården och börjat tigga efter frö. Det är talltetor och talgoxar och hackspett och dom kvittar och knackar på fönstret och vill ha mat. Dom får nog lugna sig lite. Än tänker jag inte börja mata dom.


Måste berätta en löjlig liten sak. Gjorde en fånig test på Facebook och fick reda på att jag var som en 14-åring rent mentalt. Jag som trodde att jag var en klok gammal dam fast jag får väl medge att ibland känner jag mig rätt barnslig.


Det tog någon timme att få ihop köksmaskinen. Vi hade nästan hunnit vispa till några sockerkakor om vi vispat för hand och därför får dagens ord bli följande:


Vår tid har gett oss tidsbesparande apparater- men också apparater som suger upp tidsvinsten 

 
ANNONS
 
Jennie

Jennie

9 september 2009 21:24

När ni kommer hem från Sardinien är våra äpplen och päron mogna, då kan du plocka med dig hem! Plommonen är tyvärr övermogna redan.

http://jtv.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

10 september 2009 15:04

Ja du ibland går det bara åt skogen vet inte hur mycket som sluntit ur händerna sista tiden...är det "någon" som försöker säg att jag ska lugna ner mig brukar jag undra.
Grattis på namnsdagen också förresten! Hoppas du får en riktigt skön semester!
Kramar från Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

10 september 2009 18:40

Det var kloka dagens ord. Bra för att visa hur kloka de är så verkar det strula med mitt kommenterande här. Ja de där dagarna då allting jäklas är det bäst att hålla sig stilla. Hoppas att det är bättre i din fot! Och vad i herrans namn är slappadangskor?

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se