Direktlänk till inlägg 9 september 2009

LÄGG NER

Av Anita - 9 september 2009 20:27

  

 Igår var jag tvungen att lägga ner alla planer jag hade. När saker och ting går dåligt och allt jäklas är det ingen ide´att fortsätta. Det är bara att lägga ner och sätta sig som en knul framför tv och röra sig minsta möjliga.


Det var en solig dag men precis när jag kom ut ur fångenskapen molnade det till.


Jag och Oskar gick bakom källaren och plockade en hink med lingon. Nu får man hålla sig nära huset för bara den stunden jag var ute small det flera skott.

Jag är rätt avundsjuk på alla som bor söderöver och kan odla äpplen, päron och annan frukt och att blommorna inte fryser förrän sent på hösten.


Eftersom jag försöker lära mig att vara positiv (svårt) så må jag väl se det som en gåva att kunna plocka bär runt huset och svamp också.

Jag har en plan och det är att jag nästa höst ska plocka och sälja bär. Borde väl gå när polacker och tailändare kan och dom hittar ju inte här men det gör jag. Härligt att gå i skogen och plocka bär på soliga höstdagar. Så får det bli.


För att återgå till dagens missöde så borde jag lärt mig att man inte går i stubbar och ris med slappadangskor. Så nu har jag vrickat foten. Bara att linka hem och linda om.


Satt mig på trappan för att rensa bär (häftig bärrensare eller hur?) och inte ens det gick bra. Spillde ut, fastnade i maskinen. Tippade ut en full kasse bär på köksgolvet.


Jag hade turen att vinna en köksmaskin på lotteri. Jo det är sant. Det är bara det att jag inte får den att gå. Nu är alla grejor utspridda över köket och jag ska be DataFia komma och se om vi med gemensamma krafter kan få igång eländet.


Jag började laga läckande rör på toan med silvertape. Jag vill ju inte att det ska bli översvämning när jag är borta. Krånglade då också. Tapen fastnade på fingrar, rullen for iväg över golvet.


 När jag skulle ner till sjön för att hämta grejor kom det världens regnskur så jag blev genomblöt in på bara skinnet.

 Maten brände jag när telefonen ringde och kaffepannan kokade över.


Vid det laget hade jag liksom tappat både lusten och humöret och som sagt Det var bara att bänka sig framför tv.n och skita i alltihopa.


Idag har det varit en bättre dag. Fick mail från Fritidsresor med förslag på olika utflykter och jag försvann en stund i drömmarnas värld. Så mycket härligt att göra.


Ikväll fick DataFia och jag till köksmaskinen och jag fick tapen på rören att sitta och så fick jag många namnsdagshälsningar helt oväntat.


 Min änglatrumpet har äntligen slagit ut och det är varmt ute och ingen frost i sikte.


Däremot har skogsfåglarna kommit fram till gården och börjat tigga efter frö. Det är talltetor och talgoxar och hackspett och dom kvittar och knackar på fönstret och vill ha mat. Dom får nog lugna sig lite. Än tänker jag inte börja mata dom.


Måste berätta en löjlig liten sak. Gjorde en fånig test på Facebook och fick reda på att jag var som en 14-åring rent mentalt. Jag som trodde att jag var en klok gammal dam fast jag får väl medge att ibland känner jag mig rätt barnslig.


Det tog någon timme att få ihop köksmaskinen. Vi hade nästan hunnit vispa till några sockerkakor om vi vispat för hand och därför får dagens ord bli följande:


Vår tid har gett oss tidsbesparande apparater- men också apparater som suger upp tidsvinsten 

 
ANNONS
 
Jennie

Jennie

9 september 2009 21:24

När ni kommer hem från Sardinien är våra äpplen och päron mogna, då kan du plocka med dig hem! Plommonen är tyvärr övermogna redan.

http://jtv.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

10 september 2009 15:04

Ja du ibland går det bara åt skogen vet inte hur mycket som sluntit ur händerna sista tiden...är det "någon" som försöker säg att jag ska lugna ner mig brukar jag undra.
Grattis på namnsdagen också förresten! Hoppas du får en riktigt skön semester!
Kramar från Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

10 september 2009 18:40

Det var kloka dagens ord. Bra för att visa hur kloka de är så verkar det strula med mitt kommenterande här. Ja de där dagarna då allting jäklas är det bäst att hålla sig stilla. Hoppas att det är bättre i din fot! Och vad i herrans namn är slappadangskor?

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Av Anita - Torsdag 9 maj 15:48

  Igår kväll var det lugnt och fint och snön hade gått bort. Lagom till att gå badstrandsrundan. Storskrakarna har kommit nu och oj så dom slogs ute sjön.   Nu är det så tyst och bara lommen och sjöfåglarna hörs.   Så torsdag. En mulen oc...

Av Anita - Tisdag 7 maj 18:01

  De sista dagarna har det vräkt ner snö, smält och vräkt ner igen. En dag kunde jag vara ute en stund och gå ner till badstranden för att se om vattnet höjt sig. Det hade det och det var lika högt vatten som det brukar vara.   Nästan hela sa...

Av Anita - Söndag 5 maj 10:54

  Vanligtvis skriver jag inte om elände och politik. Det är så många andra som skriver om sådant så jag håller mig ofta till mitt lilla liv i skogen. mest retar jag mig på väder och kyla och lastbilar men i dessa dagar kan jag inte låta bli att bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se