Direktlänk till inlägg 27 september 2009

UNDER PALMERNA SKUGGA

Av Anita - 27 september 2009 08:58

     Tänk er att vakna till klockspelet och morgonljuden utanför. Idag vaknar vi dessutom till regnet tattrande på taket men vad gör det. Vi äter vår underbara frukost och sedan har regnet slutat.


Vi går till möte med reseledarna och får reda på en del saker om Sardinien och Algero som den här staden heter.

Det är i slutet av säsongen och ganska lugnt. Inga direkta nöjen finns utom att bada och vandra och gå till gamla staden och äta. Utlflykter i massor förstås men men vi vill nog mest vara på stranden.


Det gjorde vi idag. Så helt underbart. Jag har glömt att vatten kan vara så sammetsmjukt och att man flyter så lätt.

Här finns inte ens en sten på botten, bara mjuk len sand. Långgrunt och vågorna som slår in för en fram och tillbaka om man ligger stilla. Så varmt och uppe i luften är det lagomt varmt. Liksom ljummet och solen är bara mjuk inte stickande som det kan vara hemma när den bränner på.


  Det kommer inte upp snäckor men några konstiga runda och avlånga knular som är alldeles ludna. AMV trodde att det var skitkrökar som flöt i vattnet innan vi kom på vad det var. Tydligen en växt från havet som snurrar och snurra och blir till små runda bollar. Häftigt va? Jag har aldrig sett något liknande.


Det är en massa thailändska kvinnor som går runt och vill göra massage på en. Dom är ganska envetna. Det finns smyckesförsäljare och matt och handuksförsäljare. Många italienere firar sina ledigheter här så man hör mest italienska pratas. Man kan vandra barfota på stranden i flera kilometer och det gör vi AMV och jag. När jag får värk i mina ben kommer vi på att vi gått så där 2 mil varje dag.

  


Kvällen går vi under palmerna skugga den långa vackra infarten till gamla staden förbi hamnen där det ligger massor med vackra vita segelbåtar. Det är ingen fiskehamn utan verkar vara bara nöjesbåtar. Det är ovanligt lite fåglar i den här staden.


Tänk er Lady och Lufsten i julfilmen. Gamla staden är den mest romantiska och osannolika plats jag någonsin sett. Romantiken blomstrar verkligen här. Vi räknade till 18 par som gick hand i hand bara på vägen in  mot staden, både turister och italienare.


Det finns 8 kyrkor i gamla staden och vi besökte 3. Alla överdådigt italienskt vackra med guld och ljus och vacker musik. En av dem fyllde mig med fasa av någon anledning och jag fick gå ut. Sånt här händer mig ibland, men man får ta det onda med det goda.


  

 På ett litet torg åt vi lasange och drack ett glas öl.

 Det finns massor med små söta affärer och många av dom säljer mycket av korall, speciellt röd, rosa och turkos korall.

 Gelati (glass) fick avsluta vår kväll inne i gamla staden.

Inget slår den cremiga goda smakfyllda italienska glassen.


På väldigt trötta gamla ben gick vi hem efter den tjusiga strandpromenaden till ljudet av vågorna som slog mot land, musiken som spelades överallt och alla ljus som lyste långt borta.

En sak till. Det finns kråkor här och det finns små duvor men dom är så små och bara grå och liksom oansenliga och blyga.

Krypa ner mellan vita svala lakan och veta att nästa dag är ett nytt oskrivet blad i livets äventyr.

Den florsockertunna sanden fastnar precis överallt till och med mellan tänderna.  

Dagens ord: Gör saker-- inte för att man måste utan för lustens och glädjens skull.

  

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

27 september 2009 13:02

Välkommen hem Anita! Som jag förstår har du haft en underbar resa och kanske kan minnena från den för ett tag bleka vardagens(jobbets) elände...Har saknat dina trevliga blogginlägg och har nu läst de sista två, och ser fram emot flera..
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

27 september 2009 14:35

Välkommen hem! Vad härligt att du haft det härligt! Trevligt att få läsa om det, det känns som om man i alla fall får del av en lite fläckt av det. Jag tycker i alla fall att det är trevligt att du är hemma och tillbaka på bloggen igen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann i Vikbäcken

Ann i Vikbäcken

27 september 2009 18:50

Välkommen hem från din underbara resa...Lev nu med minnena.... låt dem fylla dina tankar...Vi hörs! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

27 september 2009 22:03

Välkommen hem igen Anita!
Jag förstår att ni haft en skön och vilsam resa och kul att vädret varit skapligt så att ni fått bada och mått gott. Jag hade tanke på er för jag läste att det var regn på Sardinien samma dag som ni åkte, men det verkar ju ha bättrat sig.
Ha det gott!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

27 september 2009 22:18

Så ljuvligt allt låter och ser ut. Sammetsmjukt vatten.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

28 september 2009 04:32

Sååå underbart ... och vilka bilder på det underbara och så som du kan skriva om det underbara. Man vill bara dit ... en annan "eftersäsong" och njuta av lugnet och allt det vackra och romantiska. För den riktiga högsäsongen vill du väl ändå inte missa i Fisksjön ... trots att det kan regna som i år ... ? :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

28 september 2009 11:46

Vilken underbar semester du har haft!
(kikade in för att vinka av dig, men då hade visst planet redan lyft)
Skönt att ha dig välbehållen tillbaka på bloggen igen!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
mimio

mimio

28 september 2009 17:28

Välkommen tillbaka till gamla Svedala!
Åh vad härligt ni har haft, du o din väninna.
Gelati jaaaaaa som är så gott ((o: ooo vad jag blir sugen!
Det var ju några lustiga hårbollar som flöt upp på stranden. Härlig gränd du står i.. under tvätten naturligtvis... så tyyypiskt Italien, pittoreskt.
Hoppas på fler fina bilder från Sardinien!
Maria

http://mimio.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se