Direktlänk till inlägg 1 oktober 2009

VI VILLE INTE ÅKA HEM

Av Anita - 1 oktober 2009 20:50


I morse var det 6 grader kallt och det var första skrapningen av rutorna på bilen. Kylan går igenom märg och ben och jag drömmer mig tillbaka till Sardinien.


AMV och jag hade kunnat stanna mycket, mycket längre. 

Det var det bästa plats jag varit på. Det kändes inte alls som borta utan det var så lätt att leva där.

  


Det hade inte regnat på hela sommaren men veckan innan vi kom började det regna och när vi var där regnade det på nätterna och blommor började slå ut och grönska. Boganvillan naturligtvis.


   


Fikusen var blank och fin och hade långa kolvar så tydligen kan den blomma också. Inte har min visat några som helst tecken på blomning.


Nerum Olenader blommade som stora fina träd överallt och naturligtvis fanns det gott om citronträd. passionfrukt och aprikoser. Lite här och där fanns det olivträd med små gröna oliver på. Druvor hängde efter husväggarna och blomman för dagen bara vällde ut och färgerna var starka och klara.


 


Tydligen fanns det vild myrten på Sardininen eftersom man gjorde likör av den. Eftersom vi inte var upp i bergen såg vi inte några sådana träd.

 Hemma i Sverige använde man myrten till brudkronorna förr i tiden och därför skulle varje ung kvinna odla en myrten så hon var beredd. Jag minns att vi hade en sådan i salen där det var svalt. En svår blomma att få att leva  men som sagt på Sardinien växen den vilt som ett annat ogräs.


En annan grej var att det fanns några fåglar som heter Gåsgamlar som är jättestora och är 3 m mellan vingspetsarna. Den skulle jag velat se.


Syrsornas ljud hörde man på kvällarna när man gick hem.


 Man behövde inte vara rädd att bli överfallen även om man gick hem sent. Allt utstrålande harmoni i den här lilla staden och vågorna som slog mot land var både sövande och underbara att flyta omkring i.

På tal om att flyta.

Kork var en sak man hade mycket av och gjorde olika saker av.


Tunnbröd hade man också om än inte lika gott som vårat.


Maten var helt underbar och det var rent och fint överallt. (inga skitiga dukar här inte)


Vattnet gick att dricka och det är minsann inte överallt det går att göra det.


Gamla staden var så gullig och romantisk.



Dessutom hade jag det bäst tänkbara sällskap.


Lärde mig också varför man ska ha solglasögon. Det var för att man skulle kunna glo på folk (läs killar) utan att det märks.


Vill ni åka till en plats där vattnet och stranden och maten är bästa tänkbara så åk till Sardinien. Där är det lätt att leva.


Vi var lite lessna när vi for men jag vill passa på att tacka alla som var delaktiga i min 60-årsprecent. Jag hade inte kunnat få något bättre än den här underbara resan. Så tack till er alla som bidragit till det här. Förmodligen har ni räddat mitt liv. 15 minuters solsken som jag fick i somras hade inte räckt för att klara mig genom vintern.


Så förhoppningsvis på återseende Sardinien.

Inte undra på att jag ser lite missmodig ut. Kanske kommer jag aldrig mer hit.


När vi lite lessna satt och såg ut genom flygfönstret såg vi alperna och allt var klart och tydligt. Jag satt och funderade på var Skatan bodde långt där nere mellan bergen. Ser ni att det ser ut som en jättestor maräng som ligger där nere. Häftigt!!!!!


  

Så var det med det.

Dagens ord:

ATT RESA ÄR INTE BARA SPÄNNANDE OCH UNDERBART DET ÄR LÄRORIKT OCKSÅ

      

 
 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

1 oktober 2009 21:29

Har full förståelse för att ni inte ville åka hem!
Undertecknad höll på att frysa "häcken" av sig när hon tankade bilen tidigare idag. Och då visade ändå termometern på plussidan...

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

1 oktober 2009 22:12

Nog förstår jag att du inte ville åka hem, av flera orsaker kanske.... önskar att jag hade ekonomi att bo utomlands halva året....
Kramar till Dig

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

1 oktober 2009 22:33

Mmmm vilken blomsterprakt och vilka vackra färger överallt! Tackar så mycket för den här trevliga och intressanta reseberättelsen. Jag blir glad när jag tänker på det vackra, fina och trevliga du (och AMV) fått uppleva.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

2 oktober 2009 16:45

Klart ni inte ville åka hem!! Åk dit igen så fort du bara kan. Din beskrivning av Sardinien och er vecka där får en att längta.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu

 
kokosnoet

kokosnoet

3 oktober 2009 08:46

Det låter ju helt fantastiskt härligt! Vilken oförglömglig resa. Det känns nästan själv som att man var där när man ser de vackra bilderna & läser din reseberättelse..

Välkommen hem igen & trevlig helg!!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

Anette

3 oktober 2009 09:05

Ser helt fantastiskt ut! Förstår att du gärna hade stannat längre. Här är det ÖSREGN o blåsigt.Känner för tillfället lite sorg i hjärtat.Inser hur mycket jag saknar Liam o hur mycket jag inte får uppleva med honom.Avundas hans underbara farmor o farfar som får mycket tid med honom.Är glad över att dom bor nära honom o önskar att vi också gjorde det.Min kära Björn tröstar mig o säger att det blir annorlunda när han blir större o vi kan prata med honom i telefon.Ska snart träffa honom, jiippii!!! I dag ska vi o våra goda vänner, Tina o Magnus åka till Spången o äta god mat.Tror att det är första gången jag ser dig i solglasögon o du är så fin i dom. Kram Anette

 
Skatan

Skatan

3 oktober 2009 16:36

Förstår verkligen att du inte vill åka hem till -6 grader och skrapning av bilfönstren och kylan genom märg och ben men... fastän regnet öser ner här, det är bra kallt och jag fick uppleva frostnatt i Skåne är jag glad att vara hemma (även om det bara blir i tre dar) ... och varva ner. Sardinien blir helt klart ett av mina framtida resmål. Det skulle vara kul om vi nån gång kunde resa tillsammans. Om inte dit så ... ja, nånstans. Som du beskriver det med alla blommor och lugnet och "hemmakänslan" låter det ju som paradiset. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
sofie

sofie

3 oktober 2009 17:44

de lät bra de där kanske få åka ditt nästa gång istället för till turkiet

http://zebmacahan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards