Direktlänk till inlägg 9 oktober 2009

FREDAGSKVÄLL

Av Anita - 9 oktober 2009 21:49

    



Jaha nu är det fredagskväll och bastutaim. 3 veckor sedan jag badade bastu eller är det fyra. Bastustenarna ligger här och ler mot mig och Oskar dricker öl och äter ölkorv och ser ut att må jättebra i värmen. Jag doppade mig inte i sjön för nu är det kallt. Man kan ju faktiskt gå upp och ta en dusch också. Man behöver inte vara så stentuff.


Om man ser tillbaka på veckan som gått har den inte varit så illa egentligen stundtals har den varit riktigt bra.

Det har slutat snöa även om det blåst isvindar. Jag har fått på vinterdäcken. Det har varit uthärdligt på jobbet tack vare att vi fått hjälp av två duktiga kvinnor.


Roligast av allt. Buggkursen började igår och dataFia och jag åkte till Höglunda med kaffekorgen och buggskorna i högsta hugg. Ja men ni. Det är det mest underbara man kan tänka sig att få dansa igen. Det var ett tag sedan nu och nästan alla sedan ifjol var där. Det gick så bra och var så kul. Iår ska det bli lite gammeldans också och det var så länge sedan jag gick på det så jag har nästan glömt det. Bra med lite träning. Man blir så uppåt och glad och det gäller att försöka göra lite roliga saker för att väga upp mörkret och tristessen.


Negativt under veckan har varit att fannskapet som ska sätta upp min takstege inte kommit ännu. Säger att han kommer till veckan men faaan trot.


Kinabror ringde igår och tala om att han hade blivit farfar och då blir jag väl gammelfaster då. Det är ju inte klokt. Jag som tror att jag är så ung.


Nu har jag satt på mig morgonrocken tänt i braskaminen och satt mig framför tvn med en kopp te. Då ringer det en kvinna som blivit misshandlad och pratar i evigheter. Sedan ringer min brorsdotter och vi pratar jättelänge.


Fredagskvällar är man rätt så trött och jag gör inte så mycket då. Det där att man ska städa på fredagarna har jag slutat med för länge sedan. Varför ska man plåga sig med att göra det man avskyr mest när man är som tröttast. Nej aldrig i livet.

Elda lite, bära in ved, bada bastu och sitta och mysa framför tvn om inget mer spännande dyker på. Det är så fredagar ska vara. Lugnt och fint.


Dagens ord: Ett rum av längtan finns inom oss.

Vi längatar bort, tillbaka eller till en annan årstid. Längtan och drömmar ger och hopp och utan hopp är livet ingenting.                                        
       

 
 
Dansann

Dansann

10 oktober 2009 12:03

Ja, Du ! Dans är nog det allra roligaste vi gör! Man bär med sej glädjen länge, länge....ha en bra helg Anita! Titta på min blogg på den lugna vackra bilden Ulf tog i Fisksjön i torsdags...den är tagen vid sjöänden! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Staffan H

Staffan H

10 oktober 2009 13:00

Fredag kväll kan mycket väl användas som myskväll om du frågar mig. Man måste få unna sig en sådan då och då.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
mimio

mimio

10 oktober 2009 16:45

Städar gör jag oftast på torsdagkvällar, så är det liksom klart till helgen.
För då vill jag bara njuuuuuta!
Din bastu, är den finaste jag har sett!
Den är så gullig, jag blir riktigt sugen på att basta jag med när jag läser... det var längesedan jag var nere o gjorde det. Man sitter ju mitt i sundet i vår bastu... man ser Kronborg i Helsingör på andra sidan o fiskmåsar som glidflyger...
Det är verkligen en lisa för själen med bastu o bad.
Ikväll,
är det fotboll, Sverige - Danmark så vi sticker bort till grannarna o tittar tillsammans när danskarna får på nöten! Myyysigt!

http://mimio.blogg.se

 
Liliann

Liliann

10 oktober 2009 19:16

Förstår att både du och katten trivs i denna vackra bastu...Håller med om att fredagskvällar är till för att ta det lugnt, OM det inte är någon dans förståss...
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
billan

billan

10 oktober 2009 22:52

Det där var en fredag helt i min stil!
Gammelfaster låter fint och ungt. Jag är både farmor och mormor......de låter väl gammalt!?? Dessutom är jag gråhårig....de du, då är man gammal!
Bastu är härligt, mannen ska få bygga en vedeldad till sommaren. Vi har i alla fall en vedeldad badtunna, det är också skönt. Idag har vi satt på vinterdäcken, det är hög tid nu.
Trevligt att läsa dina inlägg, god fortsättning på helgen önskar jag dig!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2009 20:49

Egentligen har jag aldrig varit så förtjust att bada bastu men skulle säkert gilla det för bastun är så fin hos dig ... med de leende bastustenarna så jag skulle säkert "tänka om". Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards