Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

MAN TROR INTE SINA ÖGON

Av Anita - 11 oktober 2009 08:19

Idag ska jag med lekkamraten och hans syrra på Sollefteå höstmarknad och jag trodde inte mina ögon när jag tittade på termometern

   


10 grader kallt!!!!


Mitten av oktober. Jag som blev så glad för att snön gick bort. Ser ni hur ödsligt kallt och eländigt det ser ut utanför mitt fönster. Småfåglarna är jättesur och sitter och hackar på fönsterbläcket. Tro jag det att dom vill ha mat men jag har inte köpt hem frö ännu.


Annars har det varit en bra helg på sitt vis. Egentligen är alla helger bra. Jag kliver upp sent, kokar kaffe på vedspisen. Den sprakar fint. Oskar sitter på stolen och tigger mat.


Det ljusnar och jag tänker att idag ska jag städa. Oj det tog flera timmar. Det tog så gott som hela dagen. Det var stökigt och skitigt hos mig. Jag har ju varit borta på helgerna.


Det var en lugn dag. Bara grannen och en gubbe till kom in ett tag. Telefonerna ringde nog bara en 6-7 gånger.

Mina planer på att jobba ute blev det inget av. Det blåste en isande vind från sjön så jag bestämde mig för att jobba inne istället.


En av mina bloggkompisar berättade om att hon gjorde en liten fin höstdekoration och jag var snabb att ta efter mossa och äpplen och nypon har jag ju gott om-


Jag gjorde en äppelkaka som jag fått recept av Dansann.

Den mest lättsamma jag gjort. Det blev inte ens disk.


Köp ett paket snabbmix mjuk pepparkaka.

Skala och skiva äpplen och lägg i en smörad form.

Strö över en 1/3-dje del av mixen.

Hyvla smör och lägg ovanpå och täck helt.

In i ugnen Jag körde på 200 grader och det gick fint.


Lätt som en plätt och jättegott.

Nej nu måste jag dra. Fick ta fram vinterkläder i ett nafs.

 Båtar o bryggor ligger i vattnet. Sommarvattnet är inte avstängt och jag har inte burit in ved. Skit Skit Oktober SKA vara höstmånad inte nån jävla vinter.


JAG PROTESTERAD (som om det skulle hjälpa)

       

 
ANNONS
 
zaq

zaq

11 oktober 2009 09:41

JAg med!
Protesterar alltså!!!

Vilken finfin höstdekoration, vad vackert det ska bli med ljuset tänt!

http://zaq.blogg.se

 
Dansann

Dansann

11 oktober 2009 10:43

Hej livsnjutarn! Vilken fin dekoration Du gjort...Att njuta av livet kan ju t ex vara "världens enklaste äppelkaka" eller hur! Enkelt o som du skriver, inte ens disk...Jag nuter oxå den här helgen...bara för att jag får poa omkring hemma...har inte gjort sååå mycket kan jag säja...som jag borde, skulle oxå ha städat, och fixat ute, och fixat undan sommarkläderna , fram med vinterkläderna...och....jaja...det får bli sen....Idag ska vi till Valla på en finare middag1 Det ser vi fram emot...Alltid lika trevligt att åka åt det där hållet..hahaha..Kram o ha en trivsam dag på marknan i Sollefteå!!

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

11 oktober 2009 11:37

Hej och fy va kallt det va hos dig :( här va det bara minus 6. har varit ute och tagit en timmes promenad i ÖSK spåren det e ju skog där :) och en och annan vältränad kropp som kommer åkande eller springande förbi :):) Ser att fatet kom till användning igen och en blomma verkar leva ännu :) fin dekoration du gjort. Naturen har så mycket fint att buda på som e gratis. Hoppas du fick en fin fin dag. Kram

 
maria

maria

11 oktober 2009 11:40

Det var ett fint arrangemang!
Mossa är vackert som grund tycker jag.
Tio grader, Brrrrrrrr jag skriver också under PROTESTEN!
Här har vi det ju lite skönare som du vet, å andra sidan är gräsmattorna som grönast på Julafton och det är ju ingen vidare julstämning... då, bor du i ett julkort av bästa sort däremot (o:
Kram
maria

http://mimio.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

11 oktober 2009 11:41

Burr så kallt! Men låter väldigt trevligt med kaffe kokt på vedspisen.
Ditt höstarrangemang blev mycket vackert, tycker jag!
Den varianten på äppelkaka har jag provat en gång efter tips från en arbetskamrat. Det var flera år sedan och den hade totalt fallit i glömska. Lustigt nog kom jag att tänka på just den när jag bakade igår! (fast då fanns ingen mix hemma) Den är mycket god med konserverade päron också, kommer jag nu ihåg.
Du verkar ha ett stort och intensivt umgänge med grannar och andra vänner! Låter trevligt!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2009 14:30

Brrr -10, det låter ruskigt och man kan verkligen se av din bild att det är kallt!

Det där äppelkakereceptet ska jag testa. Nu har jag kört samma recept hela hösten, så jag börjar tröttna på min kaka även om den är god.

Hoppas att vädret vänder snart, jag vill inte heller ha så kallt i oktober, den här tiden ska det vara brittsommar!!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Liliann

Liliann

11 oktober 2009 20:42

Väl kallt för årstiden det håller jag med om och vilken vacker höstdekoration!
Kram

PS Inte utan att du gjort mig lite nyfiken.....ring snart!!!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

12 oktober 2009 11:29

Oktober är en förrädisk månad. Det finns dagar som kan vara riktigt sköna, men rätt som det är kan det smälla till och bli kallt utav attan. Protesten är fullt berättigad. Vacker höstdekoration du gjort! Äpplena och nyponen står vackert mot mossan och löven.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

12 oktober 2009 16:48

Eftersom jag bestämt mej för att inte låta några negativa ord trilla ur min mun idag så kan jag bara skriva att jag till 100 % bekräftar dej i din känsla, hahaha. Sommaren är favorit. Värme är skönt. En bukett av varierat slag skickade jag över till dej idag. Kram!

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2009 20:46

Vad fin höstdekoration och inte skall det väl vara vinter mitt i höstens vackraste månad. Heller. Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se