Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

JAG SOM VAR PÅ SÅ BRA HUMÖR

Av Anita - 12 oktober 2009 18:21

  


Det goda humöret gick fort över när jag vaknade i morse till snöglopp och elände.


Söndagen på Sollefteå marknad var trevlig fast det var kallt..

Det fanns mycket roligt att titta på och kul att gå runt och prata med knallarna. En del kände jag sedan jag själv stod på marknad och knallar är ett glatt och lättsamt folk.'

Jag hade sällskap av Lekkamraten och hans syster och dom var lite förvånade över att jag träffade och kände så många människor.

Jag gillar den här marknaden för man säljer så många användbara och bra saker och inte en massa krafs.



Sedan åkte vi hem till Lekkamraten och jag blev bjuden på en väldigt god middag.

När jag kom hem fick jag en trevlig och oväntad överraskning. Någon (troligen bror O) hade tagit upp bryggan ur vattnet så nu har jag ett mindre bekymmer att fundera över.


Jag slog mig ner framför tvn och tittade på "Ensam mamma söker". Funderade som vanligt över varför så snygga och trevliga tjejer behöver få hjälp av tvn för att hitta en man. Eller är det bara för att få vara med på tv???


Smakade av mina marknadsfynd. Rökt skinka och fetaost från Åsbergets getgård och så en lakristrem med häxvrålfyllning. (passar väl mig precis)


Den njutningfyllda stunden stördes av ett telefonsamtal från en olycklig kvinna som jag inte kan hjälpa på annat sätt än att lyssna.


Som sagt snön bara vräker ner och faanskapet som skulle sätta upp min takstege skulle komma ikväll och titta men än har jag då inte sett till honom och nu är det ju redan mörkt. Pust och stön. Ja se karlar.


Däremot har jag haft besöka av två karlar som är broder B:s jobbarkompisar och gått runt och visat dom B:s stuga och runt omkring. Druckit kaffe och ätit äppelkaka. Så även den här kvällen blev det lite besök.


Vi pratade om vintern på jobbet och det är bara jag som hatar vintern intensivt.

Dom, ser fram mot skoterkörning, skidåkning och andra hemska vintersysselsättning och jag ser bara instängdhet och snöskottning och ett evigt frysande.

Jag måste vara född på fel plats. Inte ens när jag var barn gillade jag vintern.


Bloggaren "Tandgnisslur" försöker muntra upp sig med att skriva  " En övning i glädje" och i denna hemska tid ska jag också försöka mig på att leta efter det positiva men det är för mycket begärt av en vinterpessimist som jag att det ska ske idag. Imorgon kanske.

Dagens visdomsord får bli:

    


NÄR MAN KOMMER IN FRÅN KYLAN VÄRMER VEDSPISEN DUBBELT SÅ SKÖNT 

 
 
Liliann

Liliann

12 oktober 2009 21:25

Jag hatar oxå vintern,,,utom de där få dagarna med -5 , -10 grader när solen skiner snön knarrar lite under fötterna då förstår jag varför jag står ut här uppe. Såna dagar kan man bli lite smått religiös. Men den här tiden är hemsk snöslask kolsvart och råkallt..tvi vale...
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

13 oktober 2009 11:36

En försynt liten undran bara: när du blir ledig nästa år, flyr du till annan landsända då, där vintern inte är så lång och påtaglig?

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2009 20:42

Ja, inte är vintern nån höjdare. Har inte jag heller tyckt. Nånsin. Gillar inte vintersporter som att åka skidor och skridskor. Spark kan vara kul men det är så sällan sparkföre här nere och är det det så har jag ju ingen spark längre. Nej vi får tända en massa ljus och drömma om att vintern fort går över och att det blir en tidig vår. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

IngMarie

28 oktober 2009 20:12

Men vintern är ju underbara, massor med snö (i bästa fall) och minusgrader:) Jag lovar efter mörkret kommer ljuset tillbaka, titta långt. långt borta vid horisonten så ser ni en liten, liten, liten ljusglimt...det är våren ...den är snart här igen:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards