Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

BADSTRANDSRUNDA OCH PINKSTEN

Av Anita - 14 oktober 2009 09:55




  


Vissa saker i mitt liv har alltid funnits. Badstrandsrundan är en sådan. Där har vi alltid gått nästan alla dagar när det varit snöfritt.


När man behövt lite luft. När man gått för att sola vid sandstranden. När man gått för att grilla korv i fina sommarkvällar. När man vill gå en liten tur med hunden eller katten. När man varit ledsen och ville vara i fred. Så många tårar har fallit på den här stigen. Så många glada skratt har klingat.


Där har vi haft tipsrundor Där har vi letat efter tomten. Dom gamla som inte orkar gå så långt har i alla fall orkat gå badstrandrundan.


Katten Oskar och jag har vår egen lilla procedur nästan varje kväll.

Ner för backen och ner till bryggan. Iväg mot badstranden efter stigen på strandkanten. Oskar rusar före och klättrar upp i en tall. Hoppar ner på mig när jag kommer förbi och jamar allt han kan. Då ska jag bli rädd och säga: Oj oj så rädd jag blir. Iväg upp i nästa tall och samma sak igen. Vid det laget är vi framme vid sandstranden och jag korpar i myggdiket och Oskar skiter i sanden.


Så går vi på en stig bort från sjön. Vänster sida myggdiket med paddor, kopparorm och sländor. På höger sida ett kalhygge där vi ibland kan se älgar rådjur och tranor. Ny attack av Oskar och vi är uppe vid häbret och landsvägen och har bara en liten bit hem.


Den här rundan tar inte lång stund men det finns många skatter att finna efter vägen. Skatter och roliga lekar. Att pinka ikapp på pinkstenen och se hur långt man når ute i vattnet var en vanligt förkommande lek. (obs jag deltog inte i den)


Plocka Hjorttron. Blåbär, kråkbär (utmärkta att färga garn med)och hundbollar (odon på svenska) Dom är rika på pektin och kan med fördel blandas i blaskig sylt eller gele


 På hösten kan man plocka lingon. Ljung finns det som man kan göra fina kransar av  till gravarna. Björklöv till bastukvistar förstås. Enbär till julens prydnader och bären till älgkött. Vackra linneor att lukta på. Kråkblomter att torka till eterneller.

 Drivved att göra grejor av. Vackra stenar. Jag vad allt ger inte modern natur till mig på bara min lilla bit av världen.


En liten badstrandsrunda. Ganska fantastiskt tycker ni inte eller är det jag som begär lite av livet.


Nu när det helt plötsligt blivit så kallt så man gruvar sig att gå ut väntar katten Oskar innanför dörren och ger sig inte förrän vi har gjort vår vanliga runda. I viss mån är han precis som en hund.

Ok vi går väl då. Häng med vet jag.


                                                    

 
 
Ingen bild

anette

14 oktober 2009 15:10

När du berättar om badstrandsrundan så går mina tankar till vår kära Lucas. Vi ses på lördag.
Kram Anette

 
Ingrid

Ingrid

14 oktober 2009 16:39

Vilken underbar beskrivelse av er runda. Den där Oscar det är allt ett trevligt sällskap det förstår jag. En liten bit från oss, ner en liten väg, bor det en kvinna och hon har alltid katten med sig när hon går på promenad, det ser så mysigt ut.

Mina "gossar" sitter lugnt kvar och tittar när jag ger mig iväg till fots och väl är väl det, för vi har en starkt trafikerad väg utanför.

Ha det så gott! Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Agneta

Agneta

14 oktober 2009 17:15

Hejsan, Anita!
Vilken underbar berättelse du skrivit om din kattpromenad! Du beskriver med sådan inlevelse så jag tror allt att jag varit med dig på någon promenad.
Att fotot är fint ur alla aspekter gör inte saken sämre :-)
Här nere i Göteborg har vi just nu solsken som gör att de kvarvarande löven och blommorna glittar, men attans så kallt det är och undrar jag om inte snön lurar bakom krörken!
Ha det så gott!
Kram, Agneta

http://agnetas.casa.se

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

14 oktober 2009 19:35

Då tycker jag att vi är lyckligt lottade människor som kan känna lycka över de små tingen, er promenad låter alldeles ljuvlig och jag skulle vilja gå den direkt.

Själv drog jag på mej både mössa och halsduk idag och skrattade blåsten rätt i ansiktet.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

14 oktober 2009 20:12

Kram....

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

14 oktober 2009 20:31

Jag kommer genast upp till dig och Oskar och så går vi Badstrandsrundan. Jag veeet att den är fin för jag har varit där, ju. Det är så skönt att vara hemma igen även om jag har fått uppleva de mest fantastiska saker och träffat kungligheter och bott på de flottaste hotell man kan tänka sig ... så är borta bra med hemma bäst. Jag njuter också av min Morgonrunda (även om den är lite mer varierad) med StinaFina. Njuter av de fiina höstfärgerna och till och med kylan. Blåsten kunde jag vara utan förstås. Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
zaq

zaq

14 oktober 2009 20:50

Åh, så mysigt det läter och vad treligt katten oskar ska ha det som får ha dig som sällskap ;-)

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Gunhild och Pelle

14 oktober 2009 21:57

Hej Anita! Vi sitter här och ser Sveriges VM-dröm krossas. Beklagligt. Ditt inlägg lyste iallafall upp dagen lite grann! Hoppas allt är fint med dig och att kylan inte biter för hårt.

Kramar!

 
Ann

Ann

15 oktober 2009 10:07

Att njuta av det vi har runt om oss, av allt det vackra är inte att begära lite av livet. Utan det är en stor konst att kunna se detta fantastiska....och att kunna glädjas av det....Vi ska vara stolta som ha den förmågan...Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

15 oktober 2009 13:07

Ja, jag har också min rundor. Är så trevligt att följa årstidernas växlingar på de gamla bekanta platserna. Men min hönsmamma påstod alltid att odon var giftiga.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

17 oktober 2009 01:11

Vad fint och bra du berättar om badstrandsrundan. Det känns nästan som om jag gick med dig och Oskar på promenaden. Underbart vacker bild på den gamla trädgrenen med alla lavarna och lingonriset som bakgrund. Du kan komma med vilka undanflykter du vill, men vid det här laget vet jag att du också har bildöga och "ser" bilden redan innan den blir till.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards