Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

SOLIG LÖRDAG GRÅ SÖNDAG

Av Anita - 18 oktober 2009 13:39

  


 Söndag och allt är tyst och grått. Sjön ligger matt och stilla. Det enda som hörs i tystnaden är en hund som verkar ha ståndskall på älg. I flera timmar har han skällt men inget skott har hörts.


Jag rensar i trädgården. En ganska behaglig sysselsättning en sån här dag.

Grannen vill att jag ska handla åt honom imorgon och vi går in och skriver handlarnota och dricker kaffe.


Jag pratar i telefon med pappas gamla kusin en lång stund.


Det har kommit en ny tv-kanal SF kanalen. Dom visar bara svensk film och nu hoppas jag på att dom visar Åsa- Nisse och andra gamla galna svensk filmer. Söndagseftermiddag med en sån film och allt är lugnt är en höjdare för mig. Kanske kommer någon matfriare. Det vet man aldrig.


Igår var det mycket annorlunda. Mitt i den grå hösten kommer en gnistrande solig höstdag som en gåva till oss alla.

En härlig dag nere vid sjön med släkt och bekanta. En dag med korvgrillning och småprat.  Sånt ljuvligt väder  Om man blundade med ansiktet mot solen och lyssnade på vågorna kunde man tro att det var sommar igen.


Broder B med familj och barnbarnet Liam min favoritkille nr ett. Hans glada skratt kan få vem som helt att dra på munnen.

SnickarMagnus är här för att fixa i sitt nya hus och dyker upp med lite korv och annat.

 AMV kommer från Bräcke med en stor burk med hemgjorda kakor.

Sedan kommer bröderna O och DataFias man. Till och med datafias svärmor dyker upp.


Lekkamraten kommer också full av entusiasm för att få elda. Han älskar att elda och eldar vid grillelden och tänder i min kamin. Han åker till Arlanda och hämtar sin nya fru till veckan och det ska bli spännande att träffa henne.


AMV har med sig lite mera kort från Sardinien och jag faller i drömmar. Bara jag ser dom minns jag solens värme, vågorna brus och doften av pinjeskog. Jag måste visa er ett kort därifrån. Inget kan vara mer olikt Fisksjön.


Nåja Fisksjön kan väl vara ett paradis på sitt vis. Vi pratar om julen och alla kommer upp då. Vi ska fira ju här hos mig och jag hoppas bara att Sonen och SnyggEmma kommer också.


Ja så satt vi där nere och grillade. Det är alltid enkelt och trevligt när vi träffas. Plocka ihop lite mat och sitta nere vid sjön. Avslutade med äppelkaka och vaniljvisp i mitt kök.  


Nu är det söndags eftermiddag som sagt och som vanligt funderar man över att helgerna går så fort och är så trevliga jämfört med veckorna.


Känner på lukten ute att snön snart kommer. Det finns en särskilt tystnad och lukt innan snön och dessutom har domherrarna kommit till fågelbordet och det brukar vara ett säkert tecken.


Dagens ord får bli: I mitt det grå kommer ibland en varm solstråle så ge aldrig upp hoppet.

  

 
 
Skatan

Skatan

18 oktober 2009 19:09

Ja det är ett paradis hos dig där vid Fisksjön (åtminstone när solen skiner och du har alla omkring dig och du slipper skotta och hugga ved) ... och ett annat, förstås, i somras på stranden i solen på Sardinen. Det är tur att det finns flera ... Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

18 oktober 2009 19:33

Hejsan!
Du ser ut att alltid ha en massa människor omkring dig, härligt!
Verkar varit en härlig dag.....
KRAM

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

18 oktober 2009 22:06

Vilken härlig helg ni verkar ha haft, men jag kan tänka mig att det är gott att tänka tillbaka på veckan på Sardinien. Den där SF-kanalen måste jag leta fram. Jag har sett reklam för den, men antar att jag måste göra en ny kanalsökning för att få in den.
Ha det gott! KramIngrid

http://stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards