Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

MEN HUA, JAG BLIR NÄSTAN NERVÖS

Av Anita - 20 oktober 2009 17:47

  


Av någon outgrundlig anledning har jag blivit nominerad till "Svergies bästa 50plus bloggare." Jag såg det i Östersundsposten idag och blev lite nervös.

Jag är klart medveten om att jag inte skriver världens bästa svenska och inte stavar jag alltid rätt heller.

Inte kollar jag vad jag skriver heller.


Sedan jag lärde mig skriva som barn har jag skrivit, dagböcker barnböcker, brev. ja allt möjligt.


Jag bara vräker på rakt från hjärtat utan krusiduller bara för att jag tycker om att skriva. Det är väl sådan jag är. Det ska vara lätt att leva och enkelt att skriva så då gör jag det.


Nu är det så att förmodligen kommer det nya läsare till min blogg så då blir jag lite skrämd men det är väl bara att fortsätta som jag brukar.


Idag har inte mycket hänt.

Jo jag druttade på ändan när jag skulle gå över på macken och köpa fikabröd.

Varför tittar man sig först omkring och undrar om någon såg en innan man ens känner efter om man slagit sig?

Jag tror att alla gör så.

Nu är det slut att gå på lätta fötter. Nej dags för grova skor och hasande fötter så man inte halkar på snö och is. Jag hatar det!!!


Kom hem strax efter 4 och en  timmes ljus återstår innan det mörknar. Till helgen blir det vintertid och det eviga mörkret lägger sig över paradiset Fisksjön. Den ljus timmen måste utnyttjas och katten Oskar och jag drar på badstrandsrunda. Jag fick för mig att jag skulle gå bort till ån.


Där mötte vi bävern. Oj, Oskar skrek, bävern skrek och hoppad i sjön med ett plask. Blev ett rejält plask eftersom det var tunn is inne vid land. Det har inte varit bäver här på länge men inte mig emot. Titta så fina pinnar dom gnager. Dom tunna använder jag till ramar på mina drömfångare så en ber att få tacka, herr Bäver.


Vi gick stigen hemåt och på kalhygget stod herr Bulälg och vrålade och lät styggt.

Bulälg vad är det kanske du undrar som är från stan. Jo, älgtjurar letar efter älgkor att sätta på den här tiden och både vilda och galna  ungefär som fulla kåta gubbar på krogen.


Risken finns att man ses som en rival eller än värre som en älgko. Nog för att jag ibland kan vara en riktig kossa men i alla fall. Vi satt fart hemåt och nu är en helt vanlig dag slut och troligen händer inte mer. Ju längre hösten lider destom mindre människor hälsar på kvällstid.


Dagens ord får bli ett eget påhittat:

 BÄTTRE EN BULÄLG I SKOGEN ÄN EN FULLGUBBE PÅ KROGEN  


      

 
 
Soldansare

Soldansare

20 oktober 2009 19:21

Grattis till den rättmätiga nomineringen! Det är för att du "vräker på rakt från hjärtat utan krusiduller" som du är så bra. Klart du ska fortsätta så. Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

20 oktober 2009 20:41

Ha-ha! Det var ett bra ordspråk!
Grattis så jättemycket till utmärkelsen! Den är du värd! Det är så skönt att komma till din blogg och lugna ner nerverna efter att ha tampats med datorprogram som saknas eller inte har de funktioner som jag vant mig vid. Dottern har skickat fin toppbild och bakgrund, som jag inte kan få dit och jag har lyckats förstöra min gamla bakgrund under mina fruktlösa försök att få dit en ny. SUCK!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
billan

billan

20 oktober 2009 21:31

Grattis till nomineringen!
Ditt krusidullfria skrivande är en ren fröjd att läsa. Vad gör ett stavfel? Inte ett dugg! Jag ser fram emot att få fortsätta följa dig och ditt liv i paradiset Fisksjön!
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

20 oktober 2009 23:06

Grattis till nomineringen! Jag älskar att läsa din blogg och det är en av de få där jag har högläsning för maken också. Du skriver rakt från hjärtat, det kan vara burleskt ibland och väldigt poetiskt och vackert ibland, men man tröttnar inte.

Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Ingen bild

Susanne

21 oktober 2009 09:09

GRATTIS Anita till nomineringen :) din blogg gör att man somnar med ett leende på läpparna varje kväll. Även om du skriver om riktigt tråkiga saker så får du till det me komik i alla fall. Och som vi säge du slår huvudet mitt på spiken. Håller helt med om ditt utryck om bulälgen för krogen e då ingen höjdare alls :) Kram

 
Jennie

Jennie

21 oktober 2009 12:46

Grattis till nomineringen, vad kul!! Tack för råden om mina rabatter också.

http://jtv.bloggagratis.se

 
Sundinska

Sundinska

21 oktober 2009 16:17

Grattis till nomineringen, vad roligt! Ska man rösta på dig någonstans och vart gör man i så fall det?

http://solagast.blogspot.com

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

22 oktober 2009 07:58

Det är daxbloggen.se som har hand om det Läs där.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

22 oktober 2009 12:17

Grattis till nomineringen. Jag kan tyvärr inte säga att det är jag som har nomninerat dig meh jag önskar verkligen att det hade varit jag. Visste inte att tävligen fanns ens en gång. Nu skall jag försöka söka rätt på den. (daxbloggen.se alltså) Du skrev att även jag var nominerad ??

Jag skall rösta på dig för du är en av mina bästa bloggare. Du skriver om din vardag ibland så att stickor och strån yr omkring, ibland så vackert att man vill gråta och ofta får man sig ett riktigt gott skratt. Du är Världens Bästa Skogsnuvan och 50+-bloggare. Kramar

PS: Jag tror att jag är med i något 50+-sammanhang. Kanske kan det vara där. Myckiet passiv har jag varit där men nyfiken som jag är ... ja, du vet. DS

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

22 oktober 2009 12:22

Nuuu har jag varit inne på daxbloggen och läst nomineringarna. Kul! Men undrar just vem som har nominerat? Jag kommer rösta på dig, helt klart när det är så dags, efter den 22 november eller när det nu var. Bäst att hålla kåll och läsa ofta på den där bloggen nu. Kramar!

http://https://skatanstankar.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

22 oktober 2009 12:24

Nu är jag här igen. Du såg Bävern. Vi har bäver här i Nyköpingsån och jag vet dom som sett den ... menb StinaFina och jag har aldrig haft den turen trots att vi går där så gott som varje morgon. Men en dag så kanske ... En kram till ...

http://https://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

22 oktober 2009 23:17

Vad roligt att du blivit nominerad! Det sköna med bloggar som din är just att de är äkta och inte tillrättalagda för att passa en viss sorts läsare.

Sedan är du en alldeles speciell bloggare för mig. Du var nog bland de första utanför vän- och bekantskapskretsen att hitta min blogg. Du är en fin bloggkompis sedan dess som bjudit på så mycket glädje och berättat om så många intressanta saker. Allt klokt kunnande och vetande behöver inte nödvändigtvis finnas i tjocka böcker - det kan finnas i personligt hållna bloggar också.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
zaq

zaq

24 oktober 2009 09:50

Grattis!
Vad skoj, du är så härlig att följa!

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards