Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

50+ MEN HJÄLP ÄR DET MORMOR I SPEGELN?

Av Anita - 22 oktober 2009 16:35

    


Ibland ser jag bland alla bloggare unga flickor i 30-årsåldern klaga på att dom är gamla och ser att dom fått rynkor!

Jag för min del tror aldrig jag funderat så mycket över åldern eller rynkor eller hur man ska klä sig.


Eftersom jag är frihetsälskare har jag gjort som jag vill och sett ut som jag vill i alla tider. Trots brist på stringtrosor, makeup och högklackade skor har jag inte direkt haft problem med att få tag i män.......

det vill säga innan 50+.


Då kvinnor händer det märkliga. Nästan över en natt blev man osynlig för männen. Man började svettas och kunde inte sova skönt på nätterna. Slut med polotröjor och långärmat. Röd i ansiktet som tomat från och till.

Andra kvinnor började kommentera ens hår och att man skulle bli mer damig.


Dam! Jag. Kalla mig skogsmulle, häxa eller trollkärring men nån dam blir jag aldrig. Det kan man ju vara säker på.


Man blir viktig bara som arbetskraft. Gudarna ska veta att det är vi kvinnor 50+ som får världen att snurra. Titta er omkring. Vilka är det som fixar och donar, vaktar barnbarn, jobbar heltIid. sköter hem och trädgårdar, ser till att precenter inhandlas och att gamla föräldrar får vård.

Jo just det. Trots vallningar och slitna kroppar är det vi Kvinnorna 50+


Många av mina jämnåriga har slutat dansa när man inser att helt plötsligt dansar de män som man haft som kavaljerer med unga flickor istället.

Männen har ju också åldrats  (eller) men dom märker det inte.


Ni som liksom jag tittar er i spegeln en grå höstmorgon och undrar varför mormor tittar tillbaka på er (för inte är det väl ni). Skit i det.

Det blir bättre jag lovar.


Efter ett tag har man vant sig och efter 60 kan man börja se fram mot pensiontidens gyllene dagar med billga PRO-resor och danser.


Även om det är insidan som är vackrare än utsidan nu för tiden så klä dig som du vill även om döttrarna förfasar sig.

Dansa runt på gräsmattan med barnbarnen, bygg kojor i skogen, nyp nån snygging i häcken.


Fast jag kan känna det lite sorgset ibland när man ser de vackra unga flickorna som klagar över nån liten bagatell i utseendet som ingen annan ser.


Tänk er att man kunde se ut som då men med den livserfarenhet man har nu. Då du världen.


Männen 50+ beundrar jag för att dom för det mesta för att dom tror att dom är snygga och charmiga hur dom än ser ut.

 Ett bra exempel fick jag idag när en man i min närhet stolt berättade att han vägde lika mycket som när han var ung. Att vikten ramlat ner från bröstet och ner på magen verkade han inte ha en aning om. Härligt.


Jag beundrar männen för att dom inte grottar ner sig i detaljer utan låter livet vara enkelt. Att dom tar sig rättigheter att utnyttja sina pengar och sin tid som dom vill.

Inte har dom dåligt samvete för att fönstren inte blir putsade och att barnen inte får helt näringsriktig mat.


Så ni män: Se er omkring på 50+kvinnorna och tänk till hur tillvaron skulle vara utan dom. Lite besvärligare kanske!!!


Så 50+kvinnor.

Sträck på er. Ni är fantastiska.

 Skit i vad andra tycker. Tillåt er att vara den unga glada flickan som finns inne i hjärtat.


Och kom ihåg:

HJÄRTAT FÅR INGA RYNKOR och NATURLIGA TING ÅLDRAS VACKRAST

Se bara på min gamla mormor. Är hon inte vacker med rynkor och allt.


                                                     scorts  

 
ANNONS
 
Liliann

Liliann

22 oktober 2009 18:44

Hej! Vilket underbart inlägg....passerar själv det magiska strecket nästa år och känner mig inte en dag över 30, utom när de som ÄR runt 30, sitter och pratar...Ofta får jag höra att jag är negativ när det istället handlar om livserfarenhet....och vad gäller kläder så tar jag på mig vad fan jag vill (läs trivs i) damig finns inte i min ordlista heller!
KRAM till dig du vackra 50+ are...

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Jennie

Jennie

22 oktober 2009 19:57

Precis! Jag skriver under på varje ord!

http://jtv.bloggagratis.se

 
billan

billan

22 oktober 2009 21:22

Härligt inlägg! Visst studsar jag till ibland när jag råkar passera en spegel och där syns en gråhårig, rynkig gammal gumma .....konstigt att det kan bo en pigg 30-åring inuti den halvfeta, skrynkliga kroppen! Jag blev föresten supergråhårig nått år efter jag fyllt 30, nu är jag 53 och har vant mig:)

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 oktober 2009 21:54

Väl talat Anita!! Jag tänker på Lill Lindfors och hennes monolog om att "karlar som åldras de blir stiliga äldre herrar, medan kvinnorna blir gamla kärringar" och visst är det lite så. Med det här inlägget tar du nog en hel del poäng i bloggtävlingen, hoppas att många läser det.
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skatan

Skatan

23 oktober 2009 12:04

Så sant så ... och så bra skrivet. Förstås. Egendomligt nog hade jag precis de här tankarna inatt: Hur kan det komma sig att man är som man ääär och alltid har varit sen man blev kvinna så där i 12-13-årsåldern inuti ... med lite mer erfarenheter förstås. Men ändå. Just det tänkte jag i natt. Och så kom jag att läsa ditt inlägg. Slump? Nej, meningen är det förstås ... Det måste finnas en "ren kärna" av ens jag inne i en ... ens själv ... på nåt vis. Kramar får du förstås, varma bamsekramar! Vi m å s t e bara ses igen IRL. Nästa sommar kommer du till mig ...

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

23 oktober 2009 17:43

Ni är vackra både du och mormor. Och du är dessutom klok också (säkert också som mormor). Ett brandtal, detta inlägg! Hälsar en 30 + - tjej som försöker låta bli att ha komplex för bilringarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

23 oktober 2009 23:30

Funderar ibland på hur man egentligen såg sig själv som ung. Minns att jag ibland hakade upp mig på detaljer som näsan, hakan, örsnibbarna. Men på det stora hela har jag känt mig nöjd som jag är. Snyggare än jag var då, blev jag inte och snyggare än jag är nu blir jag inte heller!
Förstår så väl att du aldrig haft svårt att få kavaljerer, för du har en sund livsinställning! Sån´t gillar karlar! Också!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Dansann

Dansann

24 oktober 2009 09:43

"Dansen har ingen ålder"!!!
Tack för en superkul danskväll i torsdags...Så hejigt , så glatt!!!
"Från en glad femtiåring"!!!!

http://dansann.blogg.se

 
Gitte

Gitte

24 oktober 2009 12:28

Alla åldrar har en egen skönhet, så länge den får fortgå intakt. Jag skräms av unga flickor som mäter bodyfatmass och 40-åringar som fortfarande kämpar för att kunna tävla med sina döttrar i ungdom, och som har hänt upp hela sitt liv på detta; som blir förfärade när man -med vilje förstås- kallar dem meddelålders och påtalar "men hallå, åren har gått, vi blir liksom aldrig mer yngre än vad vi är idag!". Jag har tyvärr väldigt lite respekt för åldersnoja, och inbillar mig istadigt att även män åldras och faktiskt önskar sig en likvärdig livsparter istället för en ung flicka med intakt skal? Att leva i relation handlar ju om så mycket annat än att titta på varandra, det viktigare är ju att rästen stämmer och att man tillför varandra något varje dag.

Jag tror inte alls på att kvinnor blir osynliga för mannen över en natt. Jag tror att det är kvinnan själv som slår blicken ner i backen när svallningarna tar över, för nu är man väl ändå färdigförbrukad och ointressant för alla män. Och så glömmer man att lyfta upp blicken, höja på ögonbrynet, blinka och leka lite lätt med blicken när den möter hans. Jag undrar om inte det är kvinnan själv som tar en flirtpaus. Men testa får du se, det måste finnas många grånande herrar där du finns ett prova på? =)!

Frågar du mig, så blir även herrar vackrare med åldern i takt med stigande antal rynkor och inre mognad! Det har vi kvinnor inte monopol på! Och det är lika patetiskt -i min värld- med män som inte accepterar sitt eget åldrande än det är med kvinnor som inte gör det. Att man sedan vägrar att inordna sig eller ge avkall på sina drömmar och vill hålla sig i god form, det är något HELT annat!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
mimio

mimio

24 oktober 2009 16:06

Vilket inlägg Anita!
Mycket klokt minsann...
Säger bara det att:
ALTERNATIVET till att inte bli gammal med allt det innebär inte är något att föredra...
Kom precis hem från brukshundklubben, lycklig o fri (o: tänkte faktiskt på att jag kände mig precis som ett barn när jag for runt o lekte med vovven.
Men, inte ser man ut så i spegeln längre, det är bara att konstatera hahaha Nä numera är man mest till sin fördel vid skymning eller i skarpt motljus...
Ikväll,
ska vi till din goe Broder B o ha trevligt. Rolf o Gunilla kommer också (du har väl träffat dem?) o en vännina till Anette som lär ha en pytteliten hund vid namn Rocky(!) hi hi lite kul... så hundarna får träffas de också.
Ha det så bra i helgen!
Du är grann i ditt fina hår tycker jag! har jag sagt det?
kram
Maria

http://mimio.blogg.se

 
Hannele

Hannele

26 oktober 2009 16:28

Världen skulle stanna utan kvinnokraft.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

3 november 2009 19:42

Jag är själv 50 + och får ofta höra att jag ser så ung ut. Jag mår bättre än någonsin, klimakteriebesvär vet jag inte ens vad det är för något trots en svår sjukdom som jag börjar bli frisk från. Jag har barnasinnet kvar. Det handlar ju bara om en siffra, detta med åldern. Känner folk som är äldre än jag, mitten 40-tal som är snygga som bara den. Åldersfixerad är jag då INTE!!!

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se