Direktlänk till inlägg 26 oktober 2009

SÖNDAGSMORGONMYS OCH ROSA SLOTT

Av Anita - 26 oktober 2009 18:26

Helgmorgon är väl mysmorgon för fler än mig.

Förmodar att många av er ligger och kelar med nån ni lever med och gosar i sängvärmen. Kanske ni till och med får kaffe på säng.

Visst, jag har också haft en sådan tid en gång för länge sedan.

Nu har jag Oskar. Oskar ligger i min säng nästan varje natt. Naturligtvis inte om det finns någon annan kvinna i huset. Då sviker han mig. Annars är han en gentleman och ligger stilla längst ner vid mina fötter och snarkar inte ett dugg. Aldrig vill han ut tidigt heller. Ibland kliver han inte ens upp när jag masar mig ur sängen.


Helgerna är det annorlunda. Jag tänder lampan och sätter på radion och ligger kvar och drar mig. Kanske läser jag lite i någon bok. Då kryper Oskar nära och vi ska kela. klia under hakan och runt öronen. Jag ska massera simhuden han har mellan tårna.


Han i sin tur tar sina mjuka tassar och klappar mig försiktigt på kinderna och ser mig djupt i ögonen.

För ev nya läsare kanske jag ska tala om att Oskar är en katt och inte någon karl och inget ufo heller även om han verkligen är en alldeles speciell katt.


    


Den här regniga söndagen (hurra. snö och is bort bort bort) var det målning av en barnkammare som gällde. Föresten, heter det fortfarande barnkammare? Låter gammaldags på något vis.


Vilken fröjd. Få packa sina färger och stå framför en stor vit vägg och få måla vad man  vill! Blanda färger och få den grå dagen att lysa. Jag bestämmer mig aldrig för vad det ska bli.

Jag bara målar av glädje.


  


Prinsessor, rosa slott, troll, fjärilar och glada grisar och mycket annat som bara forsar ut ur min pensel alldeles av sig själv. Lilla Ronja som egentligen inte kan prata ännu sa bara: Määäää och tittade på sin nya vägg med stora ögon.


  


Så iväg hem genom dimma och dis och iväg till biografen för att se en film som var lite speciell. "Prinsessa" heter den och handlar om en ung tjej som har en väldig skådespelartalang. Hon var överviktig och blev hånad och skrattad åt och den roll hon fick i en tv-serie var rent förnedrande. Där satt man och tyckte så synd om henne. Se den. Den var både tänkvärd och väldigt speciell.


Annars vad nytt under solen. Jo, jag har investerat i en spikmatta. Så många jag pratat med säger att det är så bra. Man sover gott och krämpor försvinner och man får tillbaka sin energi.


Det är väl just det som jag skulle behöva ENERGI. Sova är ju som ni vet inte mitt problem, det är att vakna.  Nu kommer den svarta vintern så jag behöver all ENERGI jag kan få. Vi får väl se. Jag har inte provat ännu. Tills vidare får jag väl leva med mina fyra väckarklockor och med att somna när jag sitter och tar på sockarna.


Det är normaltid nu också och man ska kuta runt och ställa om alla klockor. Jag tycker att det är bara fånigt med det här bytet av tid. 


En fånig sak till när jag ändå håller på att ösa galla. Reklam på tvn igår om en ny deodorant som gjorde att man inte stack sig under armarna när man var nyrakad. Va, inte har då jag kännt att det sticks under armarna. Frågat fler kvinnor men dom är lika frågande som jag. Nu börjar väl all känna efter Sticks det inte lite? Kanske man måste handla? Lurad blir man för jämnan och behov skapas för att vi ska köpa ännu mer.


Så ni som är på väg att handla en massa onödigt

Dagens ord: HÅLL DIG. KÖPLUSTEN GÅR ÖVER. 

 
ANNONS
 
Staffan H

Staffan H

26 oktober 2009 22:01

Vilken fin barnkammarvägg du målade! Du har verkligen talang och handlag med penslar och färg.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

27 oktober 2009 08:23

God morgon till denna tisdag! Hoppas snö och slask fortfarande håller sig på avstånd från Fisksjön med omnejd ...

ÅÅÅh vilken härlig "tapet" lilla Ronja får i sitt rum ... Den sprider glädje ... verkligen ... liksom glädjespriderskan som målat den.
Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

27 oktober 2009 08:36

Finns det någonting som du Inte kan??? Så fint du målar....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

27 oktober 2009 10:57

Vilka underbara målningar!
Du har alla möjligheter att dryga ut pensionen med ditt skapande som extraknäck när du slutar på det vanliga kneget!
Mannen i mitt liv och jag har var sin spikmatta. Jag kan meddela att om det inte snarkats i din kammare tidigare, så kommer det snarkas av betydande mått framledes! Oskar kan ev behöva hörselskydd... *nickar bekräftande*

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
znogge

znogge

27 oktober 2009 12:02

Vilken fantasifull och fin vägg!

http://znogge.wordpress.com

 
Ingen bild

bono6703

27 oktober 2009 12:04

Jag har försökt få min Peter att måla på flickornas väggar i flera år, jag tycker det är så fint och personligt. Nu börjar de bli för stora, vill bestämma själva hur det skall se ut. Dina målningar var fantastiskt fina, man blir lycklig av att se dem. Tänk att frå sova och leka i detta rum. Ronja kommer att trivas förträffligt.
Håller med dig om vädret, ju längre snön dröjer ju bättre!

kram
Lena J

 
Soldansare

Soldansare

27 oktober 2009 13:28

Är allt lite avundsjuk på att du har Oskar, jag. Fast att jag har en gubbe i sängen. :) Jag skulle gärna ha dina målningar på min vägg så gammal jag är, de är så vackra!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
billan

billan

27 oktober 2009 20:28

Visst är det mysigt med en kisse i sängen?....fast jag och kisse trängs med en halvstor hund och en ganska stor husse:) Liiite trångt är det ibland.
Lyllo Ronja som fått så fint i sitt rum, du målar fantastiskt fint. Jag har tittat på målningarna flera gånger, gör mig glad i hjärtat. Idag var det extra fint med dina fina bilder som motvikt till eländet som min hund orsakat, rivit ut en massa sopor i köket:(
Ha det så gott i Fisksjön! ( Låter lite tokigt som du ska bada eller nått...)

http://auroraborealis-1.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se