Direktlänk till inlägg 4 november 2009

VINNARSKALLE

Av Anita - 4 november 2009 18:01

  


Igår kväll åkte DataFia och jag till Bräcke för att lyssna på föredrag av Tomas Fogdö. Att förvandla motgång till framgång var hans motto. Så pratade han om att vissa människor hade vinnarskalle och var målinriktade. Det var meningen att det skulle vara ett föredrag som skulle få en att känna sig positiv och framåt men det ska nog mer till för att få en tjurig, negativ person som jag att känna mig positiv i den mörka hösten. Beundrandsvärd är han naturligtvis som klarar att leva sitt liv i rullstol och fara runt Sverige och föreläsa.


Idag har det varit mörkt hela dagen så gott som och molnen ligger som en smutsig disktrasa långt ner mot marken. Snö har vi i alla fall sluppit idag. Man får vara tacksam för det lilla.


Huvudvärk fick jag på eftermiddagen när jag suttit framför den där jävla datorn och spännt ögonen i en massa skitpapper och knappat och knappat.


Nu är jag inte på så väldigt bra humör men jag har fått en utmaning av Ingrid som handlar om att skriva 10 saker om sig själv. Svårt Svårt


     

1.  Jag hatar snö och kyla och älskar värme sol och bad.

2.  Gillar att läsa. Läser oftast minst 2 böcker i veckan och har gjort det sedan jag lärde mig läsa.

 Älskar att drömma mig in i böckernas värld.

3.  Jag har ormfobi.

4.  Jag har förmågan att se det vackra och magiska i naturen.

5.  Frihet är väldigt viktigt för mig.

6.  Älskar djur, blommor och att fixa i min trädgård.

7.  Jag är rätt feg och inte nog med det jag är tjurig och envis också.

8.  Dans är väldigt viktigt för mig och gör mig lycklig.

9.  Vänner har jag många och det gör mitt liv rikt.

10. Måla. skriva och syssla med olika hantverk är jag rätt bra på. Det går liksom av sig själv, inte som jobbet som   kräver tanke och kraft och som gör mig alldeles slut.


Ja det var det det.

 Jag fryser! Eldar i kaminen och slötittar på tv och orkar inte skriva något fyndigt alls idag. Jag ska se på "bonde söker fru" och sitta i fotöljen med katten Oskar i knät och slötitta och dricka lite te kanske.

Hoppas bara huvudvärken släpper. Jag är absolut ingen vinnarskalle och idag är jag mest en värkskalle.


Dagens ord: När du är 60 år har du lärt dig allting. Det gäller bara att komma ihåg det!

     


 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

4 november 2009 20:00

I gnällbältets huvudstad kom den första snön idag. Jag fryser!! eftersom P älskar att vädra. Vad allt i galenskapsväg kommer de inte på karlarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

4 november 2009 22:46

Hejsan!
Jaså minsann gillar du inte heller ormar? Och du Anita, det var inte bara en utmaning, det var en award också.

Jag har också suttit och sett på Bonde söker fru och sedan blev det Morden på SVT1. Nu väntar sängen!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Darkangel och Mumma

Darkangel och Mumma

5 november 2009 01:56

Jag köpte hans bok för några år sedan. Och den var så positiv att jag nästan blev... irriterad?
Jag har nog ingen vinnarskalle heller.

http://aselli.se

 
Skatan

Skatan

5 november 2009 06:02


Om det är någon du skall tacka för att du är som du är ...så är det Dig själv förstås. Som "förvandlar" ditt seende och humör när du kommer hem och stååår ut ... med jobbet, timmerbilar, snöskottning osv . Det är ju du som ääär och kan se och njuta av "det lilla", "vinnarskalle" eller inte ... Och ett jävlar-anamma har du i alla fall, Skogsnuvan, du som kan njuta av vad andra människor många gånger inte ens ser: fjärilen (som t o m sätter sig på din hand), din trädgård trots att den måste skottas från all tung snö ... vintertid. Att dansa. Det är ju inte konstigt heller att du har många vänner. Du är ju en Vän. Det man ger får man tillbaka (sju gånger eller tusenfalt eller vad man säger).
Du får bara ... och det är inte "så bara" ... tacka Livet som gett dig förmågan att leva det ... och njuta av det (trots allt) (fast vi ju också måste förbanna det då och då. Vi är ju inte mer än människor, eller hur? Inte jag i alla fall ... kanske du? Du magiska Skogsnuvan! Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
mimio

mimio

5 november 2009 12:23

Anita är du negativ??
(o;
Du,
som ser det sköna i marken bland mossa, barr o löv...
du,
som målar så fina stenar, tavlor o väggar till ungar...
du,
som omtänksamt ger Oskar öl i bastun... (:
du,
som är vän med svalan Iris...
du,
som simmar i månskenets ljusstrimma...
...som har massor av inspiration, reser, dansar, skuttar o hoppar i vattenpölar, för det gör du väl?
är du verkligen det?
Kram m

http://mimio.blogg.se

 
Ann

Ann

5 november 2009 12:48

Det såg ut som det var lätt att hita 10 saker om Dej!!1

Jag har aldrig fått förmånen att lyssna på Tomas Fogdö men jag beundrar honom som använder sitt liv till att ut och "sporra"! Han har verkligen fått lärt sej att livet kan förändras på en sekund och att det gäller att ha valet sen...Leva livet eller bli bitter...Han har tagit tillvara sitt liv ändå....Det är beundransvärt....
Kram Ann (NäsANN)

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

5 november 2009 15:43

Visst Mimio hoppar jag i vattenpussar både jag och Oskar och inte skäms jag för det heller.
Jag blev riktigt rörd av din fina beskrivning och när du säger det så här så är jag kanske inte så hemskt negativ i alla fall inte i alla fall jämt. Tack o Kram

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

6 november 2009 06:25

Sista bilden i inlägget är väldigt snygg och de där stenarna du målat gillar jag. Stenar som får egna personligheter och karaktärer - det ska vara du till att komma på något som är så enkelt och snyggt på samma gång.

Negativ - du? Man kan väl inte vara uppåt värre för jämnan heller. Heja dig!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
sofie

sofie

8 november 2009 15:39

då är de inte bara jag som är tjurig och envis i familj brelin. är nog rätt många som har dom egenskaperna i familjen brelin jag vet i alla fall att du och jag och pappa har dom egenskaperna

http://zebmacahan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se