Direktlänk till inlägg 5 november 2009

NU ÄR DET JÄKLAR INGEN LEK

Av Anita - 5 november 2009 17:09

                            


Nu stundar hårda och halkiga tider.

Det finns en del som försöker få mig att gilla snö. Det blir ljusare påstår dom, men det har då jag inte märkt. Visst. snön reflekterar ljus men något ljus att reflektera finns för närvarande inte i paradiset Fisksjön.


Så vaknar man då en torsdag i November. Katten Oskar tittar ut genom dörren, ger mig en förorättad blick som om jag kunde hjälpa att snön har vräkt ner. 


Bilen är vit av snö. Har man motorvärmarn på så förvandlas bilen till ett ispansar och dörrarna går inte att öppna.

Som tur är har jag inte gjort det, satt i motorvärmarn alltså. Men, men när jag öppnar bildörren för att hämta borsten rasar snön in på förarsätet och ner i skorna.

Vantarna blir blöta när jag sopar och när jag väl kommer igång immar rutorna igen. Vindrutetorkarna har frusit fast.


Inte ser man halkfläckarna under snön heller. Som grädde på moset (jag känner mig som moset) så händer det.....

en älgko med kalv kommer utrusande framför bilen i halaste backen av alla. Jag bromsar, kon bromsar. Jag glider mot kon och är så nära när jag får stopp så jag möter hennes skräckslagna blick. Ja, ska jag vara ärlig så är nog min blick lika skräckslagen. Så står vi då där i några ögonblick och glor på varandra med dunkande hjärtan. Att vi skulle mötas på dette viset. Puuu


En väg är avstängd så det är ännu fler lastbilar på landsvägen som drar upp snö och skrämmer skiten ur mig som redan lider av lastbilsfobi.


Snö i skorna, dags att ta fram stövlarna tydligen.

När jag ska hämta ved är det bara pannlampa som gäller. Inte går det att köra med skottkärra och sparkföre är det inte ännu så det blir att bära och bära och bära. Under snön i backen ner mot vedboden är det bitvis glashalt och risken att ramla på ändan är stor.


Så kom inte och prata med mig om att snö är härligt!!! Ett förbannat svinkallt helvete är det och inte alls något romantiskt waltdisney...julfilms..och julkortsskrimrade gliller tjosan.

Har aldrig förstått varför snö framställs som härligt i filmer och på bilder. Vet dom inte att det är kallt och blött.?Jag bara undrar.


Jävla gnällkärring och negativa människa tänker ni nog. Då ska jag bara tala om att jag säger som det är. Att gilla läget kommer jag inte att göra. Jag fåååååår vara hur förbannad jag vill på snön. Det är väl ett fritt land (man påstår ju så ibland) fast faaan trot.

Visst kan jag väl få skylla mig själv som bor här kan man ju tycka, men jag får banne mig hata snön i alla fall precis lika mycket som jag älskar sommaren.


Dagens tanke och fundering kan bli den här.

Snöflingor är som människor. En enda kan vara både intressant och vacker att upptäcka och titta närmare på men när det ramlar miljotal över en blir man lätt en aning irriterad.


                                             

  


 
 
Bittan

Bittan

5 november 2009 20:40

Nu vågar jag inte skriva att jag gillar snön...Men det är lätt för mig att säga det, jag bor i stan och behöver inte kämpa med mer än vanlig villa/husskottning och inte släpa hem nå´n ved heller.
Men det är kul att läsa Din blogg och få veta att snön har kommit till Håsjö. Min svägerska i Östersund ringde förut. Där har de fått 3-4 cm. Här nere har vi bara fått snöslask ett tag som försvann.
Så kan det va i livet.
Ps. Jag kollade hemsidan. Vilket jobb han har lagt ned. Jag skrev en rad till honom och sa det också, att sidan var jättebra och med en massa innehåll.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Skatan

Skatan

6 november 2009 06:09

Nej nu är det jäklar ingen lek! Jag förstååår dig. Trots att jag inte behöver köra bil i ottan, halka runt efter tunga lass med ved och akta sig för isfläckar. Vakna till mörker ... inget ljus som kan reflekteras i snön. Jag förstååår dig.

Men vilka vackra bilder ... av den förhatliga snön. Och så vackert --- fastän ilsket förstås ... du skriver om den.

Jättevarma bamsekramar" får du i alla fall av din vän Skatan!

*och då menar jag stora kramar ... inte en björnkram eller är det en björntjänst som är så att säga negativ?

http://skatanstankar.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

6 november 2009 08:02

Vackra bilder : )
Låter i alla fall mysigt att elda i kaminen.. : )

Trevlig helg!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ann

Ann

6 november 2009 08:47

Ja, visst får Du vara hur förbannad Du vill på snön...Som Du säjer vi bor i ett fritt land....Men hjälper det verkligen?
Jag gillar ju snön jag och visst tycker då jag att det blir ljusare ute av snön...
Det gäller att hitta de små knepen, för att göra det lite lättare...Är helt övertygad om att Du skulle må lite bättre av det!
Jag önskar Dej en mysig helg min vän Skogsnuvan, med bastu, ölkorv och vänner omkring dej...För visst blir det så....

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

6 november 2009 08:53

Jo då det hjälper visst. Instängda ilskor är inte alls bra att gå omkring med. Dom kommer bara ut vid olämpliga tillfällen när man minst vill. Så bättre att förbanna snön när man nu tycker så än att låtsas gilla den när man hatar den. Klart det hjälper.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

6 november 2009 10:18

Hej Du!
Sådana här dagar håller jag med dig fullt och fast! Men en vinterdag med -5 grader och strålande sol då är det vackert.
Jag har ju varken snöskottning eller vedbärning att tänka på men har haft, så jag förstår dig!
Kram och ha en trevlig helg!

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

6 november 2009 12:42

Det finns ingen som kan vara så underbart, härligt, ärligt arg som du Anita. Jag älskar dina utgjutelser över livets motgångar och vedermödor. Nu måste jag ropa på Åke så att han får läsa vad du skriver om snön och kylan.

Värmande kramar! /Ingrid

http://stenstugu.com

 
Ingen bild

bono6703

6 november 2009 14:24

Vilken tur att du hann få stopp och inte krockade med Älgkon. Jag håller med dig om snön. Nu skall man frysa ända fram till att vårsolen kommer och värmer upp en. Och det spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig jag är frusen innifrån på något vis. Men frågan är om dagens gråslaskiga sörja inte är värre ändå. Hoppas du får en riktigt härlig helg!
Kramar
Lena J

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

6 november 2009 17:30

Nädå, den snön du har är minsann ingen barnlek!
Å fy farao, för när snön yrar in i bilen när man öppnar dörren för att plocka ut borsten. Och fastfrusna torkarblad och pansaris som knappt inte går att skrapa... Då är det lätt att hålla sig för skratt, om man säger så!
Men vissa saker underlättar, t.ex en pulka (så´n som barnen åker på i backarna) att dra in veden på samt en gammal matta som täcke på natten över vindrutan på bilen,
Blir det för jäkligt får du väl komma hit och hälsa på nå´n liten vecka eller två!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
billan

billan

6 november 2009 19:11

Håller med om att vädret är skit just nu. Men riktig vinter det gillar jag, ligga på rygg i snön, titta på stjärnorna och göra snöänglar.....Skotta snö, fast inte på morgonen innan man skall till jobbet..det hatar jag. Elda ute och laga mat ute:) De är fin fint.
Trevlig helg,

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
mimio

mimio

7 november 2009 13:06

Da, dai di daj, daj...
Ja se det snöar,
ja se det snöar,
det var ju ...... Hu(B)rr...@!
Trallalalallaaaaa...
trallalalalleejjj...
Trevlig Helg Anita!
Nu ska jag ut o räfsa löv. Sedan ska jag ta in pelargonerna o fuchsiorna (kan inte stava till det?) för säsongen (o:
Vet du hur man övervintrar fuchsior? Man kanske ska gräva ner dem under löven...?
Hmm..

http://mimio.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

7 november 2009 18:04

Till Mimio Jag ställer mina fuchsior i jordkällaren men du kanske inte har något sån. Gräva ner dom går nog också eftersom du bor där du bor

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

8 november 2009 11:06

Hahaha, jag som skrivit ett inlägg enbart om en snöflinga. Sorry!

http://htt://tandgnisslur.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards