Direktlänk till inlägg 11 november 2009

VANLIGA DAGAR OCH ÄNDÅ INTE

Av Anita - 11 november 2009 17:08

  

På byn där jag jobbar är det lugnt en sån här dag. Mulet och grått ute. Timmerbilarna dundrar förbi på vägen. På radio Jämtlands pratar man om avstängda vägar och svininfluensa.

På macken mitt emo rör det sig lite i alla fall. Från fönstret på övervåningen bolmar det ut rök så där sitter dom väl som vanligt att röker så det osar.


Mackar på småbyar är alltid mötesplatser och där kan man få hjälp med det mesta. Vilken lycka att ha den mitt emot om bilen är trasig eller om man behöver hjälp med något annat. I butiken står det som vanligt en massa gubbar och äter korv, dricker kaffe och pratar skit.

Konstigt att det är lika överallt. I Italien satt gubbarna ute på gator och torg och pratade och spelade kort och rökte.

Var är kvinnorna undrar man? Varför gör inte vi så där??? Kunde väl vara trevligt.


Utanför Ica står bara en enda bil och på hotellet är jag enda lunchgäst den här tiden på dagen. En typisk novemberdag. Ett gammalt sömning samhälle som lite sorgset och vemodigt vilar i halvdiset en trist novemberdag

Hur är det här om 10 år? Tänker jag tillbaka 10 år var det en väldig skillnad.Nu är det tomma hus, tomma affärer, ungdomarna utflyttade. Så sorgset.


Jag har nackspärr efter tunnbrödbaket och sitter och gnider min onda nacke.


Jag tycker så illa om mörkret. Det måste vara mot naturens ordning att leva i mörker. Man är väl för sjutton inget murmeldjur heller.


Jag ville gå och kolla bäverna framfart och kolla om isen på sjön går att gå på. När jag kommer hem är det mörkt. Jag vaknade mitt i natten och kom ihåg att jag skulle ha gjort ett hål för julgranen innan det blir för fruset så nu har jag gjort det.

 Stod i mörkret och mixtrade och hämtade ved. Inte konstigt att man är trött när man aldrig får något ljus och det på så där 6 månader. Galet är vad det är.


Igår kväll var jag på tjejäventyr. Vi satt tillsammans i ett litet mysigt hus med ljus och sprak från spisen och kopplade av och samlade kraft. 


 Vi pratade om att det var så viktigt att skratta. Barn skrattar mycket men vuxna skattar bara 4-5 ggr per dag och ibland ännu mindre. Genom att skratta lurar man hjärnan att må bra och mår vi bra så blir även den dystraste vinterdag mycket lättare att leva. Så fram för roliga filmer och kul historier.Flört


Kanske det är därför man mår så bra på sommaren. Oj vad jag har skrattat den här sommaren, alla våra roliga fester och alla roliga danser och alla roliga människor.


Vilken tur att jag har så många trevliga människor som vänner. Vi pratade lite om ensamhet också och egentligen skulle jag kunna vara världens mest ensamma när jag sitter här långt ute i skogen i mörkret, men jag känner mig aldrig ensam. Jag har ju katten Oskar.


Visst är det vissa kvällar som ingen kommer och jag inte far någonstans men för det mesta är det något på gång. Ikväll väntar jag på min fd svägerska, imorgon är det bugg. Hurra. Hoppas bara nackbännan går över.


Blir det någon gång tråkigt så är det bara att ringa och prata bort en stund med någon kompis och framför allt . Alla ni bloggkompisar som jag njuter av att följa varje dag.

Dagens ord får katten ge er.


  





      

 
 
Skatan

Skatan

11 november 2009 18:12

Skogsnuvan, du kunde verkligen ... och jag säger det nästan i varenda kommentar, det börjar bli tjatigt, men du kan få andra människor att må sååå bra. Och skratta! Häromdan var jag på en fantastisk cirkus och skrattade ända från magen. Det var så längesen och det kändes verkligen härligt! Du är ett ljus i mörkret för oss andra. Och vi får försöka vara ljus för dig ... Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

11 november 2009 19:42

Ha-ha! Den här dagens ord gillar jag verkligen, "...det allra onödigaste!"
Har du sett att du har en Award att hämta hos mig?
Kramen!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

11 november 2009 22:55

Du har alltid så mycket trevligt på gång och så har du ju Oscar, så mysigt han ligger där och gungar.

Du har väl sett att Dax har fått ordning publicerat finalisterna nu och jag hade glädjen att vara en av dem i min kategori.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
billan

billan

11 november 2009 22:58

Visst är det märkligt att man kommer på så mycket på nätterna när man skall sova?
Igår natt for jag rakt upp och hade en superidé på en sång till sonen som fyller 30 snart!
Och vet du va....mörkret är till för att vi ska gå i ide och vila, man kan inte gå på fullt varv i 365 dagar! Nu är tiden kommen när man sitta med en kopp the, klia katten på magen och stirra in i brasan!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Liliann

Liliann

12 november 2009 07:40

Bugga lugnt.....
Ha en bra dag!
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

12 november 2009 08:07

Vilken underbar bild var min första reaktion, och sen som vanligt ahr du en härlig berättande text...
Hoppas nackspärren ger sig och att det blir en rolig buggkväll, ta en tunn halsduk, vira runt halsen och lägg knuten innanför den, mot det mest onda stället!
och massage, på hela det onda stället...
Så fixar det sig nog!
Håller tummarna, kram!

http://zaq.blogg.se

 
Widenskan

Widenskan

12 november 2009 21:51

Du är en klok kvinna och jäkligt härlig!
Lycka till med buggandet , hoppas att nacken blir bättre
Kramar
C

http://widenskan.blogspot.com

 
Ann

Ann

12 november 2009 23:11

Hej Du buggarbruden! Visst hade vi kul ikväll...igen!!!
Å Du!... Karlöverskott...Vår buggkurs ÄR ett undantag....
Jag hoppas att Du "buggade" bort nackspärren!!!
Kram Dansann

http://dansann.blogg.se

 
Tandgnisslur

Tandgnisslur

13 november 2009 09:30

Godmorgon i mörkret
Här kan jag tala om att jag sett en blå himmel och det var först när jag såg den som jag kände att det var väldigt längesedan jag såg den.

Jag är fortsatt glad och förkyld i övrigt. Nu ska jag krypa ner i sängen med en varm kopp te och en bok. Livet är toppen även som lyxsjuk. Snart vänder det.

Vi kanske får dra igång nåt nytt sätt för kvinnor att umgås då, skapa en trend.

http://tandgnisslur.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

13 november 2009 12:33

Ännu en av dina intressanta och fina vardagsberättelser. Precis som du säger är det stor skillnad mellan livet i storstaden och livet i glesbygden, men det är intressant och berikande att läsa om det och man lär sig att inte ta allt för givet. Sedan får jag förstås tillfälle att sura lite över att man tycks tro att Sverige slutar vid Sundsvall och att det är ont om arbetstillfällen uppe i norr så folk måste flytta för att kunna försörja sig.

Jag ser också att du blir allt giftigare med kameran, så vänligen fortsätt att använda den flitigt! Att du har konstnärlig blick och bildseende vet jag ju redan. Om något år eller så får jag förmodligen börja se upp med konkurrensen från dig.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

13 november 2009 16:17

I den lilla toscanska håla Buti satt det faktiskt ett gäng "tanter" uppradade i plaststolar på en trottoar och pratade och hade stenkoll på vilka som for förbi. Men det är nog enda gången jag har sett kvinnor på det sättet. Det är ju, som du säger, vanligen gubbar.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards