Direktlänk till inlägg 15 november 2009

REGNET VANN ÖVER SNÖN HURRA

Av Anita - 15 november 2009 18:26

I morse var jag så trött så jag vaknade inte färrän efter klockan 9. Såg att snön som kom igår hade smält bort. Hurra. Jag struntar i att det regnar bara det inte snöar.


Jag skulle till lekkamraten och hans Leila idag och vi bestämde oss för att ta en promenad även om det regnade.

  


Indalsälven låg stilla i diset och det var tyst och på sitt vis ganska fint. Vi gick ner till älven och upp igenom skogen. Leila som knappt hade sett skog i hela sitt liv tyckte att det var vackert. Då är det ändå den fulaste tiden just nu så jag undrar vad hon tycker när våren kommer med sin skira grönska efter älvdalen.


    


Imorgon börjar hon sin svenskutbildning och jag tror att det kommer att gå bra för hon verkar framåt.

Hon  har bestämt att lekkamraten ska börja banta. Hemmet sken så hon har nog haft en riktig storstädning sedan hon kom.


Så var det dags för lite mat och jag fick Kalam Polo. Det är alltså ris med kål och en massa örter som dragon, dill och en massa annat. I det blandas då små små köttbullar med väldigt god smak. Dom var ungefär som spelkulor så dom måste ha varit ett väldigt besvär att rulla.


  


Det var väldigt gott och riset var speciellt med långa korn. Jättegott och spännande.

Sedan satt vi oss och drack kaffe och åt små små kakor från Iran som var små som tumnaglar med nötter och sylt på.


Vi tittade på en film lekkamraten köpt när han var hemma sist som handlade om det gamla gamla landet och alla ruiner av det stora riket det var långt före kristus. Egentligen vet jag inte ett dugg om hur det ser ut i Iran för det är inte att land man åker på sällskapsresor till fast dom har så väldigt gammal och intressant kultur.


Visst är det väl underligt hur lite man vet om andra länder och hur mycket man lär sig om man vågar ta steget att lära känna människor från andra kulturer.


De är så genomgoda och rara människor båda två. Jag vet att lekkamraten har lärt sig mycket om det här landet av mig. Växter, svamp, mat. Åka spark och fiska och framför allt en väldig massa matlagning. Dessutom har han kommit in i min släkt och få vara med om alla våra högtider. 


Han har verkligen visat sig vara en omtänksam och snäll vän som dessutom är av naturen en artig och hjälpsam person. En riktig pärla.


Hans fru är från samma stad som han och jag skulle tro att man på så vis har ett visst gemensamt intresse och i ett främmande land är det nog viktigt. Jag önskar dom all lycka.


     


Nu är det söndagskväll och jag har stökat och plockat lite grann. Det har varit smått om tid till det den här helgen. Under tiden lyssnar jag på ett gammalt band som jag samlat mina favoritlåtar från 60-70 talet på. Varje bit har ett minne och jag spelar det så sällan för det gör lite ont med fina minnen när nu allt man minns är borta och försvunnit.


Så ska vi fundera över gårdagens underliga ring på isen. Det finns så mycket underligt att se. Ett hål i mitten. Kan det vara så att bävern sticker upp sitt huvud där, eller är det så enkelt som att det är en sten under där. Precis på den där fläcken hittade vi den stora ugglan.

  


Här kommer flera hål men det kan jag tala om att det är hackspetten som har varit framme och letat efter larver.

Så dagens ord får bli:


Det händer mycket på landet om man har en öppen blick.

 
ANNONS
 
billan

billan

15 november 2009 21:14

Visst är det spännande och lärorikt att möta andra kulturer, språket, maten, musiken, dofter.......mångfald berikar!
Jag träffar dagligdax en liten man på 10 år som försöker lära mig malaysiska:)
Visst är det så att musik kan framkalla minnen, både glada och tråkiga. Jag undrar lite vilka låtar du lyssnade på där på 60-70-talet? Var skogsnuvan en proggtjej eller.....?????
Dagens ord kan nog funka överallt, ALLT blir mycket trevligare om man har en öppen blick!
Må så gott!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ann

Ann

16 november 2009 07:22

HejA Vad spännande med iransk mat...Lät gott!!Jag förstår att det var en toppenkväll i fredags!!! Hörru, hon, damen med de stora fötterna...? Jag har mina aningar!!!
Ha en bra vecka...Det ska vara varmt hela veckan...Alltså ingen snö i sikte...

http://dansann.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

16 november 2009 19:35

Vacker bild över Indalsälven : )
Spännande med nya maträtter..

Ha det så bra å va rädd om dig!
Kram

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Staffan H

Staffan H

19 november 2009 00:16

Även jag har iranska vänner, så jag vet vilken god mat du får där. Riset var förmodligen basmatiris - det finns att köpa i de flesta livsmedelsaffärer numera. Det är lite av ett lyxris och väldigt gott.

Fina bilder har du också tagit. Den första bilden är otroligt vacker!

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se