Direktlänk till inlägg 17 november 2009

HÅR

Av Anita - 17 november 2009 17:51

  

Kanske ska vi börja med katthår då.

Det är en mörk regnig kväll när jag kommer hem till Paradiset Fisksjön.

katten Oskar har som vanligt hört ljudet på bilen och vi kör vår vanliga lilla procedur. Han kommer och hoppar upp på min axel och jag famlar mig fram till postlådan i mörkret. Det är lite jobbigt med en skitig katt på axeln eftersom det är rena leråkern på vägen men vad gör man. Han är ju bossen.


Så går vi in och han äter sin mat. Sedan ska han ut igen medan jag eldar i kaminen. När jag sedan släpper in honom ska han ligga framför brasan och njuta. Har jag inte tänt blir han väldigt sur och gör allt för att jäklas. Hår har han i alla fall för att återgå till det. Mjukt silverfärgat tjockt fint hår eller ska man säga päls när det är en katt.


Att jag började tänka på hår beror på att jag tvättat håret ikväll. Det gör man inte varje dag om man har så långt hår som jag. Mycket champo går det åt och mycket vatten och lång tid tar det att torka men sedan är det klart. Ingen föning, inget spray. Sommartid är det bara att gå ut och ställa sig och snurra på gräsmattan så torkar det fort.


Jag har många minnen av hår. Mitt första är när jag var 16 år och kär för första gång. Då skulle man ha vågor i håret och jag satt i klämmor och band på en knallgrön chiffonghalsduk och cyklade iväg ner till byn.


Stannade i karlssonsbacken och tog bort klämmor och halsduk och fräste iväg ner för backen med mitt då svarta hår fläktande i fartvinden.


Soliga blåsiga dagar tillsammans med min kära ute på en flotte med hårt blåsande i vinden.


Jag älskar när håret blåser i vinden.

 En gång många år sedan ser jag mig själv sitta i en italiensk öppen sportbil åkande uppe bland bergen i Italien med solglasögon och håret fläktande i den ljumma doftande brisen från havet.


En annan gång ute på en klippa i havet.

 En gång sittande framför brasan med en man som sakta borstar mitt hår.


Det finns några sämre minnen med håret också. Två gånger har jag permanentat mig och båda gånger har jag ångrat mig bittert.

Ena gången var det som att ha en förskräcklig lurvig björnmössa på huvudet och andra gången gick det inte ens att kamma. Det är sällan jag faller för modet och för vad andra tycker så aldrig mer.


Flätor tycker jag om att ha. Känns lite som om lite av en indiansjäl finns i mig och jag har fina minnen av flätor också men det får vara lite mer privat.


  


Nu är mitt hår vitt men som sagt blondiner har mer roligt och jag kan fortfarande njuta av mitt långa hår.

 Jag kan bugga så håret står rakt ut.


Jag kan ligga i sjön och låta håret flyta som sjögräs uppe på vattnet och jag skiter totalt i att en del (kvinnor) tycker att jag ska klippa mig.


 Långt hår passar inte på äldre kvinnor. Skiter jag väl i.


Så kvinnor av detta får man två lärdomar;

Lita på ert eget omdöme.

Känn vinden blåsa i håret och njut av det.

  

   

 
ANNONS
 
zaq

zaq

17 november 2009 22:12

Du är så härlig och har ett underbart hår, kan man tänka att det en gång varit svart?!! nä! -läckert!
Häls te en Oskar från a Margit!

http://zaq.blogg.se

 
mimio

mimio

17 november 2009 22:51

Du har väldans vackert hår Anita,
Varför i hela friden skulle du klippa av det? Skulle en viss ålder avgöra? Lika fånig "regel" som den att man inte fick bada före midsommar förr...
gränslöst är härligt (:
Nä, hår är grannt tycker jag, men det verkar vara på modet med rakade skallar ,,, urr
Natti natt!
m

http://mimio.blogg.se

 
Liliann

Liliann

18 november 2009 07:35

Kan det vara den berömda avundsjukan hos dem som tycker att du skall klippa dig?? Nä som du själv säger skit i det och njut. Själv har jag aldrig haft riktigt långt hår det vill som aldrig bli längre än till axeln, men vad jag önskat .....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

18 november 2009 07:41

Ja, Du Anita! Om Du visste vad jag känner igen mej....Allt katt -OCH hundhår som samsas med ens eget runt om i huset...Jag vill ju inte heller klippa mej..... och kan definitivt INTE permanenta...Har provat...EN gång...det räckte, blev verkligen avskräckt!!!!Vilket burr det blev...det blir väl så när det är fall och lockar i sej sej själv...Ha det bra så hörs vi ! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

anette

18 november 2009 08:03

Visst har du fint hår o att du skulle klippa dig kort känns ju inte riktigt som DU!
Kram Anette

 
Soldansare

Soldansare

18 november 2009 10:34

Du passar väl alldeles utmärkt i långt hår! Vad har det med åldern att göra. Själv har jag gett upp mitt långa hår och har numera ett kort spret, men kunde jag skulle jag gärna ha långt hår för det är så vacker. Jag kämpade länge med midjelångt hår som bara tovade ihop sig till ett bo uppe nacken. Gick inte att ha utsläppt och flaxande alls så nu får det vara så här.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Mita

Mita

18 november 2009 16:58

Men den kärleksförklaringen så kommer du alltid att bära ditt långa hår

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

18 november 2009 22:17

Hejsan Anita!
Du har ju så jättevackert hår, du ska absolut inte klippa dig. Förr var jag alltid permanentad, men nu är det inte modernt längre och känns väldigt tantigt på något sätt. Dyrt så in i bomben är det också. Det kostar väl snart en tusenlapp för att få lite krull.
Ha det gott!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

18 november 2009 22:29

Folk har alltid så mycket åsikter om varandra och om varandras utseende. Jag tycker att var och en faktiskt kan få bestämma själv hur den vill se ut!
Jag har haft både långt och kort hår i mitt liv. Har dock trivts bäst i lite halvlångt rufs. De flesta färgnyanser har det också haft. Utom svart. Det har jag varit för feg för. Eller rättare sagt, så har jag väl känt att jag inte skulle passa så bra i svart.Det ska ju stämma med hudfärg och så med.
Håret är i alla fall just nu på utväxt, vi får väl se vart det stannar.
Jag hoppas mitt hår blir lika vitt och fint som ditt så småningom!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

19 november 2009 00:19

Fortsätt du lugnt med att vara dig själv och ha håret som du vill, det är det enda rätta.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Skatan

Skatan

19 november 2009 16:07

Va? Har inte min hår-kommentar kommit in. Mysko? Eller så ligger den under ett annat inlägg. Nåväl.
Själv har jag alltid avundats kvinnor med lååångt hår vare sig de är 50+ eller 12 år, den ålder då jag hade långt hår, den enda perioden i mitt liv. Annars har jag kommit en bit på väg, tyckt det sett förskräckligt ut och klippt mig. Så kort hår har jag egentligen alltid haft.
Ditt vita hår är fantastiskt och du skall skita i vad andra kvinnor kan tycka och säga ... De är nog bara avundsjuka. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingen bild

Karin

21 november 2009 12:46

Du har mycket vackert hår!
Dessutom håller jag med dig, man ska ha den frisyr man trivs med, oavsett ålder!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se