Direktlänk till inlägg 21 november 2009

FARBROR BÄVER JOBBAR IDOGT VIDARE

Av Anita - 21 november 2009 14:19


   


Äntligen sol och jag börjar dagen med en badstrandsrunda.

Som ni ser har farbror Bäver jobbat hårt under veckan. Lyckats gnaga av alla grenar och det mesta av barken på björken han fällt över ån.


Jag har pratat med en bäverjägare som vet mer om bävrar än jag och han säger att jag kan släppa tanken på att foto för bävrar jobbar mest på natten och tidigt på morgone och då är det mörkt.

Därför får jag väl visa en bild av bävern sedan förut. Ser kanske mest ut som en jätteråtta men en stekpanna till svans istället.

  


Gick och funderade på att vi människor forfarande har lite instinkter kvar i den här tekniska världen.

 Alla blir glada då solen skiner (VÄRME O ELD).

Vi dras till VATTEN till stränder och floder.

Vi gillar att gå på mjukt underlag istället för asfalt och sten (jord)

och visst känner vi när LUFTEN är klar och skön att andas.


De fyra elementen.

 I den här data och prylvärlden glömmer man ibland att vi fortfarande har en gnutta av stenåldersmänniska i oss. Jag har nog ovanligt mycket som bara längtar ut ut ut hela tiden jag är inomhus.


Badstrandrundan bjuder alltid på överraskningar fast den är kort. Idag i form av ett märkligt sjögräs som sköljts upp från sjön.


   

En stor jämthund på jakt slog följe med mig nästan hela rundan. Som tur var så var katten Oskar ute på råttjakt.


Så var det dags för den vanliga julmarknaden i Ammer och jag slog följe med lekkamraten och hans Leijla. Som vanligt gick vi på Lilla loppan först och där på farstukvisten satt Kurt och bjöd på glögg och pepparkakor.


   

Jag har svårt att låta bli att köpa gamla julgransaker så det slank ju med några gamla fina kulor.


Som vanligt hur mycket fina och välgjorda saker som helst inne på marknaden och naturligtvis köpte jag med mig lite typiska julkakor, struvor och rån. En ostbit slank med också. Dom har alltid någon form av utställning. Ett år var det julbonader, ifjol var det hattar och iår var det kaffekoppar.


   


En hel massa känner man igen från tiden kring 50-60-talet och man blir lite nostalgisk när man tittar på dom. Roligt att gå där och titta är det alltid och jag hoppas att jag kan vara med och sälja grejor nästa år när jag har tid. Hemgjorda kransar i lingonris och granris att hänga på dörren fanns inte där så det kunde jag kanske göra. Fler ideer har jag också.


Ok ikväll blir det att titta på "Robinsson" enbart därför att en tjej (Eva) härifrån trakten är med och då blir det ju spännande för hon är en högst speciell kvinna.


Nu ska jag åka ner till DataFia för vi ska ut och ta en promenad i finvädret.

Int kan jag komma på något bra dagens ord.


Det enda som kom för mig är : Bävrar är väl också människor.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

21 november 2009 17:51

Jag har som jag tidigare sagt också bäverfamljer på min Morgonrunda efter ån med StinaFina. Hittills har jag bara sett spåren i form av trädfällningen. Men att de är uppe sent på kvällarna och tidigt tidigt på morgnarna förklarar ju en del.
Jag har hört talas om den där marknaden. Den skall visst vara något alldeles särskilt med riktig "hemslöjd" och inte så mycket "bjäfs". Kul om du kan vara med nästa år och sälja egna grejer. Är dom verkligen det bävrarna? Människor alltså :-) Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

21 november 2009 18:07

Det är trevligt med julmarknader! Glögg och pepparkakor också!
Röda kaffekoppar med vita prickar som på bilden, har en kompis till mig. Hon tar fram dem bara på Jularna. Det känns så extra mysigt när man får dricka kaffe i dem!

Dagens ord låter som det kommer direkt från "Fablernas värld"!
Ha en trevlig lördagsafton!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

21 november 2009 22:08

Hejsan Anita!
Vad den håller på den där bävern, det är verkligen flitiga djur.
Nu är det snart julmarknad här i Klintehamn vid Robbjens och där tror jag att jag kommer att hitta den rätta julstämningen.
Vi har sett på dansbandskampen ikväll så det får bli Robinsson i morgon på reprisen.

Jo du, nu är det spännanden med den där tävlingen. Vi ska nog försöka ta oss till storstan, bara maken orkar, men det ska nog gå. Sånt vill man ju inte missa.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
mimio

mimio

23 november 2009 07:43

Kaffekoppar är jag helt galen i! o visst blir man nostalgisk...
Farmor hade de där med blå plommon.
Julmarknad är trevligt o inspirerande.
Vad härligt
Maria

http://mimio.blogg.se

 
Ingen bild

Klas

11 december 2009 19:10

Tjenare Anita
Det var min jämte som var med dig, undrade vad han gjorde hos dig (har gps-pejl). Fick sedan tag i älg vid vallbodarna, sköt en kalv nere i ån på eftermiddagen.

Kul blogg du har. Det är jag som då och då bor nedanför din bror borti fisksjön.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.   Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se