Direktlänk till inlägg 22 november 2009

FARBROR FROST

Av Anita - 22 november 2009 18:25


Förr eller senare (i mitt fall senare) måsta man städa.

Massor av kvinnor jag känner städar helt i onödan men jag städar när det är skitigt och det är det nu.


Jag har aldrig förstått mig på dom som måste städa varje fredag eller varje vecka vare sig det är skitigt eller inte. Min mamma städade varje fredag och det blev inte ens smutsigt vatten i hinken.

Jag och DataFia städade Håsjögården och där var det väldigt rent. Bortkastad kvinnomöda.


Jag slet ner gardinerna ur alla rum igår kväll för då är det för sent att ångra sig. Man måste ta till en massa trick för att klara av det tråkigaste man vet.


Egentligen skulle jag ha haft en talskiva med något riktigt spännande. Nu fick jag nöja mig med att spela musik.


Jag brukar ta till min fantasi när jag måste göra något jag inte vill.  Jag kan låtsas vara askungen i sagan. Jag kan låtsat vara städkonsult som får jättebra betalt för städningen. Mycket kan man hitta på för att få det lite uthärdligare.


Nu är det så att jag gjort en sak jag inte gjort på 30 år. Kom på att det var 30 år sedan jag köpte nya gardiner.

Vi har en jättebra affär med stort utbud av gardiner och tyger och massor av andra prylar i vår lilla by. Det kommer billaster med köpsugna kvinnor dagligen och ibland går jag dit och kollar.


Blev förälskad i gardiner som hette Farbror Frost så nu köpte jag nya  för tre fönster. Onödigt men som sagt har man haft samma vintergardiner i 30 år så må det väl vara hög tid.


Så blev det att putsa fönster och torka kring och flytta blommor och så skulle jag fålla gardinerna. Asch man kan ju faktiskt använda häftapparaten också. Hann inte mer än tänka tanken så ringde PappersBeda.


Ängel på jorden. Hon hade fått en ny symaskin av sin man och nu frågade hon om hon skulle komma och hjälpa till. Inte tackar man nej till sånt. Plötsligt blev allt mycket roligare. Så kom hon med sin nya maskin och en påse bullar.


Det blev fållning av gardiner och det blev tre julkuddar för nu ska mitt hus bli rött. Trevligt med sällskap. Vi tog oss en liten promenad också i fulvädret.


Än är jag inte klar med städningen men innan jag hoppar i säng ska mitt hus ha blivit lite bättre. Det ska ha blivit ombonat och varmt och rent. Jajajmän.

Dagens ord får handla om vänskap:


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

22 november 2009 21:10

Anita du är bara bäst och klokast och den mest vågade och tuffa människan jag känner. Finns det på recept att få tro :)

 
billan

billan

22 november 2009 23:39

Måste säga att jag känner mig väldigt hemma här hos dig.....det utförs alldeles för mycket bortkastad kvinnomöda i våra dagar!
Känner igen gardinen din, finns hos mig med som panelgardin. Jag köpte den förra året, Gubben Frost är väldigt lik en av mina favoritgubbar....Gandalf! Jag är helt såld på Tolkien och hans sagovärld:)

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ingen bild

anette

23 november 2009 06:05

Jätte fina gardiner!!
Igår tittade Tina o Magnus in på en fika o det vi pratade om var förstås Fisksjön o Valla. Magnus är nog lite avundsjuk för han ska ju bara vara uppe en vecka o vi två, ( också lite om vår nya stora fina platt tv). Önskar dig en bra dag Kram Anette

 
mimio

mimio

23 november 2009 07:47

Det var riktigt fiiiiina gardiner, vilket kap!
Rött,
är varmt o inbjudande, du får säkert ombonat o varmt i huset när du är klar med allt ståhej.
Tänk, vá en liten gumma kan gnooooouuuoooo ((o;
kram på dig
Maria

http://mimio.blogg.se

 
Liliann

Liliann

23 november 2009 09:17

Vilka fina gardiner...och du vi har samma inställning till städandet varför städa i onödan....
Ha det gott
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

23 november 2009 10:00

Städar inte heller om det inte är skitigt. Vad är vitsen. Håller med: förspilld kvinnokraft. Men i morgon är det adventsstädningen som gäller

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

23 november 2009 15:41

Här är en till som inte städar om det inte är skitigt. Och det är aldirg skitigt för Mannen håller ibland nästan på att städa mig ur huset. Men man skall inte klaga.

Vilka härliga jättefina gardiner!

Jag är så glad att jag fått dig som vän, Skogsnuvan, så det kan du aldrig tro. "Sanna" vänner växer inte på trä´n ... men sanna vänner drar till sig riktiga vänner och det är ju det som är ... livet. Vad skulle det vara utan vänner?

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

24 november 2009 08:52

Vilka häftiga gardiner! Nu får du riktigt julligt och fint till advent.
Förr var jag nog som din mamma, fast med jordbruk och tre ungar så behövdes det nog städas både på fredagarna och mer än det, men nu gör jag som du, städar när det behövs. Och så har jag blivit duktig på att "dammsuga av", det klarar man sig länge på när hushållet bara består av två pensionärer och två katter.

Ha det så gott!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Staffan H

Staffan H

24 november 2009 22:02

Delar helt din uppfattning om städning och tycker att den är mycket klok! Att göra saker i onödan är det väl ingen vits med? Snygga gardiner du skaffade och visst måste du få unna dig något ibland.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morg...

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

  Jag förstod det genast jag vaknade. Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp. Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se