Direktlänk till inlägg 25 november 2009

FÖRBANNAD IGEN

Av Anita - 25 november 2009 22:02

  


Jag blir så förbannad så jag kokar. De stackars grisarna igen. Storgubbarna tar en Timeout när det visar sig hur man behandlar dom stackars djuren. Så enkelt skulle det vara om man gjort nåt dumt. Ta Taimout. Vissa skitgubbar gör ju så efter vad jag läst. Såna som låter dom stackars grisarna fara illa.


Det ante mig att  vissa svenska grisägare inte är ett dugg bättre än danskarna.

Jag blir så förbannad.

Inte undra på att fläsket är dåligt och ligger och flyter i nån grå gegga när man steker det.

Lessna grisar ger dåligt kött.



Glada grisar vet jag att det finns.

På Öhn i Strömsund finna inte bara "Grannfejden" utan också Turbogrisen. Där är grisar som får gå ute i naturen hela tiden och äta massor av grisvänlig föda.

Det blir att försöka hitta en skinka därifrån om möjligt.


Min dag har varit skit. Jag har letat efter ett organisationsnummer i flera timmar. Ringt massor av samtal och försökt gå in på hemsidor som jag inte kommit in på. Vissa dagar skulle man minsann behöva ta en timeout.


Igår kväll fick jag en påminnelse om bloggfesten i Stockholm. Det visade sig att inbjudan jag fått hade hamnat i skräpposten och nu är det ju för sent så det var väl inte meningen att jag skulle fara. Nästa helg är redan uppbokad och inte har jag råd heller. Lite kul hade det varit i alla fall.


Det är fortfarande plusgrader och regnar. Det har regnat i tre veckor så gott som alla dagar och man kan väl säga att det är tur för hade det varit snö så hade det säkert varit en meter snö nu och det hade ju varit väldigt hemskt.


Annars är kvällarna fulla med trevliga aktiviteter som jag ska berätta om lite pö om pö. Imorgon är det bugg som gäller. Jippi.


Dagens ord får bli följande:

Glada grisar har knorr på svansen och

sura kärringar kanske behöver en kram.


     

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 november 2009 22:45

Hejsan Anita!

Jag bloggar också om griseländet idag. Det är helt förfärligt, vi har ju haft grisar själva, så vi vet att grisar kan ha det bra.

Ha de riktigt trevligt på buggen i morgon!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
billan

billan

25 november 2009 23:29

Jag som valde en extra skitdyr svensk fläskfilé till förra helgen på torpet. Trodde den hade haft ett bättre liv än den danska som låg bredvid och som kostade hälften så mycket, jag känner mig lurad och skitförbannad.....

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ann

Ann

26 november 2009 07:45

Hej anita! Ja, det här med "grisliv" kan gör en upprörd och oerhört ledsen...Jag tänker tillbaka till året vi hade vår tre grisar...De åt ju pizza och bearniaise-sås varenda dag....De hade det så bra...Lite som "kelgrisar" var dom faktiskt...
....Annars är det full fart...Och ikväll syns vi på buggen i Höglunda...Shake och tjo! kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

26 november 2009 08:49

Visst blir man huvudlöst förbannad!
När jag lugnat ner mig lite så tänker jag på mina kompisar som är bönder av olika slag och hur de verkligen månar om sina djur på alla vis. Då känns det mycket bättre igen.
Men de som inte sköter sig ska banne mig klämmas åt!
Rejält!
Här kommer en STOR virtuell kram från mig: K R A A A M!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

26 november 2009 09:18

Håller med tidigare inlägg! Trodde också i min dumma enfald att köper jag svenskt kött så är det iaf bättre än danskt...men tji... nu blir det total bojkott av även svenskt grisskött om jag inte hittar lokaproducerat vill säga...
Vi har det vi förtjänar både i sjukdomar (svininfluensa, fågelinfluensa) men verkar aldrig lära oss....Usch å Fy!!
Kram till Er

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

26 november 2009 10:10

Man blir inte bara förbannad ... jag blir ledsen också och så dj-a besviken. Förstår inte vad det är för människor som kan göra så mot något levande överhuvudtaget. Man säger att "människan inte bättre än ett svin" när hon bär sig illa åt. Hon är inte på samma nivå som ett svin överhuvudtaget ... Grisarna står långt över henne när hon bär sig åt så här ... plågar och torterar för "vinnings skull". Man vill faktiskt gråta och känner sig så maktlös. Det återkommer ju gång på gång på gång på gång ...

Du är inte en " sur kärring" men får en bamsekram av mig ändå ... KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

26 november 2009 10:55

Ja, det är vidrigt hur man tillåts hantera levande varelser. Tycker också att det här med timeout och att avgå så snart man gör ngt tokigt är lite märkligt. Stanna och red upp skiten istället! Tycker jag. Beror kanske lite på vad det handlar om men jag vet inte om det nödvändigtvis är att ta sitt ansvar att avgå.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bittan

Bittan

26 november 2009 20:07

Har bokat en glad gris. Gjorde det omgående igår. Måste ha julskinka och vill ha en pigg sådan.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Bittan

Bittan

26 november 2009 20:07

Glömde fråga, var hittade Du grisbilden. Kostar den något?

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se