Direktlänk till inlägg 25 november 2009

FÖRBANNAD IGEN

Av Anita - 25 november 2009 22:02

  


Jag blir så förbannad så jag kokar. De stackars grisarna igen. Storgubbarna tar en Timeout när det visar sig hur man behandlar dom stackars djuren. Så enkelt skulle det vara om man gjort nåt dumt. Ta Taimout. Vissa skitgubbar gör ju så efter vad jag läst. Såna som låter dom stackars grisarna fara illa.


Det ante mig att  vissa svenska grisägare inte är ett dugg bättre än danskarna.

Jag blir så förbannad.

Inte undra på att fläsket är dåligt och ligger och flyter i nån grå gegga när man steker det.

Lessna grisar ger dåligt kött.Glada grisar vet jag att det finns.

På Öhn i Strömsund finna inte bara "Grannfejden" utan också Turbogrisen. Där är grisar som får gå ute i naturen hela tiden och äta massor av grisvänlig föda.

Det blir att försöka hitta en skinka därifrån om möjligt.


Min dag har varit skit. Jag har letat efter ett organisationsnummer i flera timmar. Ringt massor av samtal och försökt gå in på hemsidor som jag inte kommit in på. Vissa dagar skulle man minsann behöva ta en timeout.


Igår kväll fick jag en påminnelse om bloggfesten i Stockholm. Det visade sig att inbjudan jag fått hade hamnat i skräpposten och nu är det ju för sent så det var väl inte meningen att jag skulle fara. Nästa helg är redan uppbokad och inte har jag råd heller. Lite kul hade det varit i alla fall.


Det är fortfarande plusgrader och regnar. Det har regnat i tre veckor så gott som alla dagar och man kan väl säga att det är tur för hade det varit snö så hade det säkert varit en meter snö nu och det hade ju varit väldigt hemskt.


Annars är kvällarna fulla med trevliga aktiviteter som jag ska berätta om lite pö om pö. Imorgon är det bugg som gäller. Jippi.


Dagens ord får bli följande:

Glada grisar har knorr på svansen och

sura kärringar kanske behöver en kram.


     

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

25 november 2009 22:45

Hejsan Anita!

Jag bloggar också om griseländet idag. Det är helt förfärligt, vi har ju haft grisar själva, så vi vet att grisar kan ha det bra.

Ha de riktigt trevligt på buggen i morgon!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
billan

billan

25 november 2009 23:29

Jag som valde en extra skitdyr svensk fläskfilé till förra helgen på torpet. Trodde den hade haft ett bättre liv än den danska som låg bredvid och som kostade hälften så mycket, jag känner mig lurad och skitförbannad.....

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Ann

Ann

26 november 2009 07:45

Hej anita! Ja, det här med "grisliv" kan gör en upprörd och oerhört ledsen...Jag tänker tillbaka till året vi hade vår tre grisar...De åt ju pizza och bearniaise-sås varenda dag....De hade det så bra...Lite som "kelgrisar" var dom faktiskt...
....Annars är det full fart...Och ikväll syns vi på buggen i Höglunda...Shake och tjo! kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

26 november 2009 08:49

Visst blir man huvudlöst förbannad!
När jag lugnat ner mig lite så tänker jag på mina kompisar som är bönder av olika slag och hur de verkligen månar om sina djur på alla vis. Då känns det mycket bättre igen.
Men de som inte sköter sig ska banne mig klämmas åt!
Rejält!
Här kommer en STOR virtuell kram från mig: K R A A A M!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Liliann

Liliann

26 november 2009 09:18

Håller med tidigare inlägg! Trodde också i min dumma enfald att köper jag svenskt kött så är det iaf bättre än danskt...men tji... nu blir det total bojkott av även svenskt grisskött om jag inte hittar lokaproducerat vill säga...
Vi har det vi förtjänar både i sjukdomar (svininfluensa, fågelinfluensa) men verkar aldrig lära oss....Usch å Fy!!
Kram till Er

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

26 november 2009 10:10

Man blir inte bara förbannad ... jag blir ledsen också och så dj-a besviken. Förstår inte vad det är för människor som kan göra så mot något levande överhuvudtaget. Man säger att "människan inte bättre än ett svin" när hon bär sig illa åt. Hon är inte på samma nivå som ett svin överhuvudtaget ... Grisarna står långt över henne när hon bär sig åt så här ... plågar och torterar för "vinnings skull". Man vill faktiskt gråta och känner sig så maktlös. Det återkommer ju gång på gång på gång på gång ...

Du är inte en " sur kärring" men får en bamsekram av mig ändå ... KRAM!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

26 november 2009 10:55

Ja, det är vidrigt hur man tillåts hantera levande varelser. Tycker också att det här med timeout och att avgå så snart man gör ngt tokigt är lite märkligt. Stanna och red upp skiten istället! Tycker jag. Beror kanske lite på vad det handlar om men jag vet inte om det nödvändigtvis är att ta sitt ansvar att avgå.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bittan

Bittan

26 november 2009 20:07

Har bokat en glad gris. Gjorde det omgående igår. Måste ha julskinka och vill ha en pigg sådan.

http://www.hertabloggen.blogg.se

 
Bittan

Bittan

26 november 2009 20:07

Glömde fråga, var hittade Du grisbilden. Kostar den något?

http://www.hertabloggen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se