Direktlänk till inlägg 28 november 2009

KÄLARNELÅNGFREDAG

Av Anita - 28 november 2009 09:44

                                


Just den här dagen blev det kallgrader och månsken och lagomt kall. Dock ingen snö. Vaktisarna på byn tände hundratals mascaller och på Bosses kulle lyste julgranen för första gången iår. kÄLARNELÅNGFREDAG mitt i adventstider.


Man måste säga att det har inte bara nackdelar att bo på en liten plats. Fredagkväll den här dagen är alla affärer öppna till sent. Det är ordnat tipsrundor, lotterier och till och med slädturen med häst gick att fixa. Man lyfter resolut upp släden på en vagn och så är det fixat. Draghundsfärden blev kanske inställd. Jag vet inte.

Överallt bjuds det på glögg och pepparkakor.


Så är skolbarnen där och säljer bröd till sin skolresa och jag köper två brickor med småkakor. Jitterbuggare och mandelmusslor och såna där kakor som jag aldrig i livet skulle klara av att få till. Så nu kommer jag att imponera på mina julgäster (fast eftersom dom känner mig så tror dom nog inte jag gjort dom)


Så kan man gå in och köpa hemägg, hemgjort tunnbröd och marmelader ostar och hemgjord glögg. Rosenholm står där och säljer goda köttprodukter. Jag köper en jättegod kalvsylta och går till nästa stånd och köper lite kalkonröra.


Pappersbeda med familj och jag går och äter god rödspätta på hotellet och sedan går vi och tittar på en kille som jonglerar med eld.

Vi går på SCA och får smaka årets godaste glögg. Hjortronglögg Prova den om ni stöter på den.


Avslut är ett godisregn från taket på ICA.

Allt tar sin tid för man ska stanna och prata med alla människor (här känner alla varandra) och det är en väldig gemytlig stämning och som sagt lagomt kallt.


                                        


Dags att åka hem och elda för nu börjar det bli kallt  och katten Oskar är ute och förmodar jag både fryser och är hungrig.


När jag kommer hem möts jag av en märklig och magisk syn. Bredvid min Italienska uggla (den vi grävde fram i sanden) sitter min vanliga levande uggla.

Då ser jag att dom är precis lika stora och har alldeles lika ansikte även om den levande ugglan inte är lika ljus i färgerna.


Jag hejar på henne och hon hoar tillbaka men flyger inte iväg. Har hon också blivit kär i min italienska uggla? Längtar hon efter sällskap i vinternatten?  


Katten Oskar glor surt på både mig och ugglan och ikväll blir det ingen bastu. Det får bli lördag kväll istället.


Men som sagt: En småtrevlig kväll  och dagens ord får bli:


LAGOM ÄR BÄST    



 
 
kokosnoet

kokosnoet

29 november 2009 08:24

Låter verkligen trevligt! Har varit i Kälarne vid några tillfällen som liten då vi hade bekanta som bodde/bor där(?) och det verkar vara en liten mysig by.. : )
Mysig start på advent med glögg, pepparkakor julgran å hembakt tunnbröd.... : )
Själv har jag redan hunnit trycka i mig säkert fem pepparkakor till morgonen, för mig årets första pepparkakor å det är ju bara så gott = )
Ha en bra dag och
Trevlig förstaadventskram till dig!

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Skatan

Skatan

29 november 2009 17:34

Åh vad det låter härligt och trots att det inte finns snö (det gillar ju du, eller hur, att den inte har kommit än) framkallar dina ord julstämning eller adventstämning får man kanske säga. Och ... vad magiskt med ugglorna!

En fin första adventskväll önskar jag dig och hoppas hoppas arbetsveckan inte blir alltför jobbig och att snön kanske dröjer någon vecka till ...

Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

30 november 2009 13:38

Vad trevligt det låter med alla arrangemangen. Det behövs lite sådant som sätter liten guldkant på tillvaron i mörkret. Extra roligt var det att läsa om din livs levande uggla som kommit tillbaka.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards