Alla inlägg under november 2009

Av Anita - 5 november 2009 17:09

                            


Nu stundar hårda och halkiga tider.

Det finns en del som försöker få mig att gilla snö. Det blir ljusare påstår dom, men det har då jag inte märkt. Visst. snön reflekterar ljus men något ljus att reflektera finns för närvarande inte i paradiset Fisksjön.


Så vaknar man då en torsdag i November. Katten Oskar tittar ut genom dörren, ger mig en förorättad blick som om jag kunde hjälpa att snön har vräkt ner. 


Bilen är vit av snö. Har man motorvärmarn på så förvandlas bilen till ett ispansar och dörrarna går inte att öppna.

Som tur är har jag inte gjort det, satt i motorvärmarn alltså. Men, men när jag öppnar bildörren för att hämta borsten rasar snön in på förarsätet och ner i skorna.

Vantarna blir blöta när jag sopar och när jag väl kommer igång immar rutorna igen. Vindrutetorkarna har frusit fast.


Inte ser man halkfläckarna under snön heller. Som grädde på moset (jag känner mig som moset) så händer det.....

en älgko med kalv kommer utrusande framför bilen i halaste backen av alla. Jag bromsar, kon bromsar. Jag glider mot kon och är så nära när jag får stopp så jag möter hennes skräckslagna blick. Ja, ska jag vara ärlig så är nog min blick lika skräckslagen. Så står vi då där i några ögonblick och glor på varandra med dunkande hjärtan. Att vi skulle mötas på dette viset. Puuu


En väg är avstängd så det är ännu fler lastbilar på landsvägen som drar upp snö och skrämmer skiten ur mig som redan lider av lastbilsfobi.


Snö i skorna, dags att ta fram stövlarna tydligen.

När jag ska hämta ved är det bara pannlampa som gäller. Inte går det att köra med skottkärra och sparkföre är det inte ännu så det blir att bära och bära och bära. Under snön i backen ner mot vedboden är det bitvis glashalt och risken att ramla på ändan är stor.


Så kom inte och prata med mig om att snö är härligt!!! Ett förbannat svinkallt helvete är det och inte alls något romantiskt waltdisney...julfilms..och julkortsskrimrade gliller tjosan.

Har aldrig förstått varför snö framställs som härligt i filmer och på bilder. Vet dom inte att det är kallt och blött.?Jag bara undrar.


Jävla gnällkärring och negativa människa tänker ni nog. Då ska jag bara tala om att jag säger som det är. Att gilla läget kommer jag inte att göra. Jag fåååååår vara hur förbannad jag vill på snön. Det är väl ett fritt land (man påstår ju så ibland) fast faaan trot.

Visst kan jag väl få skylla mig själv som bor här kan man ju tycka, men jag får banne mig hata snön i alla fall precis lika mycket som jag älskar sommaren.


Dagens tanke och fundering kan bli den här.

Snöflingor är som människor. En enda kan vara både intressant och vacker att upptäcka och titta närmare på men när det ramlar miljotal över en blir man lätt en aning irriterad.


                                             

  


ANNONS
Av Anita - 4 november 2009 18:01

  


Igår kväll åkte DataFia och jag till Bräcke för att lyssna på föredrag av Tomas Fogdö. Att förvandla motgång till framgång var hans motto. Så pratade han om att vissa människor hade vinnarskalle och var målinriktade. Det var meningen att det skulle vara ett föredrag som skulle få en att känna sig positiv och framåt men det ska nog mer till för att få en tjurig, negativ person som jag att känna mig positiv i den mörka hösten. Beundrandsvärd är han naturligtvis som klarar att leva sitt liv i rullstol och fara runt Sverige och föreläsa.


Idag har det varit mörkt hela dagen så gott som och molnen ligger som en smutsig disktrasa långt ner mot marken. Snö har vi i alla fall sluppit idag. Man får vara tacksam för det lilla.


Huvudvärk fick jag på eftermiddagen när jag suttit framför den där jävla datorn och spännt ögonen i en massa skitpapper och knappat och knappat.


Nu är jag inte på så väldigt bra humör men jag har fått en utmaning av Ingrid som handlar om att skriva 10 saker om sig själv. Svårt Svårt


     

1.  Jag hatar snö och kyla och älskar värme sol och bad.

2.  Gillar att läsa. Läser oftast minst 2 böcker i veckan och har gjort det sedan jag lärde mig läsa.

 Älskar att drömma mig in i böckernas värld.

3.  Jag har ormfobi.

4.  Jag har förmågan att se det vackra och magiska i naturen.

5.  Frihet är väldigt viktigt för mig.

6.  Älskar djur, blommor och att fixa i min trädgård.

7.  Jag är rätt feg och inte nog med det jag är tjurig och envis också.

8.  Dans är väldigt viktigt för mig och gör mig lycklig.

9.  Vänner har jag många och det gör mitt liv rikt.

10. Måla. skriva och syssla med olika hantverk är jag rätt bra på. Det går liksom av sig själv, inte som jobbet som   kräver tanke och kraft och som gör mig alldeles slut.


Ja det var det det.

 Jag fryser! Eldar i kaminen och slötittar på tv och orkar inte skriva något fyndigt alls idag. Jag ska se på "bonde söker fru" och sitta i fotöljen med katten Oskar i knät och slötitta och dricka lite te kanske.

Hoppas bara huvudvärken släpper. Jag är absolut ingen vinnarskalle och idag är jag mest en värkskalle.


Dagens ord: När du är 60 år har du lärt dig allting. Det gäller bara att komma ihåg det!

     


ANNONS
Av Anita - 2 november 2009 17:51

  

Sy är jag dålig på och jag har aldrig ägt en elektrisk symaskin. Jag nöjer mig med farmors gamla trampmaskin.

Nu börjar det dra ihop sig till gardinbyte inför vintern. Nu ska det bli varmt och ombonat. Med röda gardiner kan man ge intrycket av att det är varmt.


I mitt kalla hus så gäller det att lura kroppen. Jag kan alla trick. Röda gardiner och mattor. De rosa möblerna blir varma med filtar över.

Ljus i varma färger ger också en känsla av värme. Tjocka yllesockar på fötterna.


Så är det bara en sak. Sy. Huaaaa. Det ska vikas och nålas och sys. Helst ska alla gardinerlängder vara lika långa. Med  fem fönster blir det ett helt företag.

Symaskinen står i brakskitarnas dal (det rummet heter så) och är numera fullt med loppislådor och grejor från golv till tak.


Jag tittar på den gamla symaskinen och minns. Den trampades flitigt av både farmor och faster. Minns alla fina kläder jag fick när jag var liten. Min gula klänning med blommor på, Alla söta rutiga förkläden.


Se så sliten symaskinen är.

Vet att den gör fina sömmar och går jättebra.

Minns att jag lossade remmen och kröp in och låtsades köra båt med det stora hjulet under som ratt.

För det mesta var man sjörövare.


Hade man tur kunde man få spetspannkakor av farmor. Vi kallade dom så för dom var tunna och smörstekta och kanterna var ojämna och knapriga och såg ut som om dom hade spetskant. Världens godaste pannkakor serverade med hemgjord hallonsylt och nyseparera grädde ur separatorn.

Förlåt, nu hamnade jag i nostalgins brunn.


Tillbaka till verkligheten.

Symaskinen måste ut för det är för mörkt att sy där den står. Då måste jag flytta alla lådor.


  


Allra först måste jag in i spökskrubben, öppna gamla gnällskåpet och leta efter gamla gardiner och se om några går att göra om till något fint.

Sen ska man ta ner de gamla gardinerna. flytta blommor och putsa fönster.

Sy och stryka dom nya gardinerna och hänga upp dom. Hejedamej vilket företag.


Finns det någon som har lite kvinnoenergi att sälja? Jag vet ju att det finns dom som tycker om att pyssla med något sånt här. (Föresten varför heter det pyssla när kvinnor arbetar. Aldrig hör man att män pysslar. Skitord.)

Möblera om och flytta omkring grejor stup i ett. Inget för mig.


Nog om det här. Strängt taget är det här inget att skriva om över huvud taget. Vem fasen är intresserad av mina våndor med en symaskin.


Söndagen har varit fin. Britt och jag letade svamp men hittade ingen, men det var ändå väldigt skönt att komma ut i skogen nu när snön är borta och solen faktiskt tittade fram ibland.

Vi rensade bäcken från en massa grenar så den flöt så fint. Jag gillar att rensa diken och bäckar. Det är betydligt roligare än att sy gardiner ska ni veta.


När jag nu har haft besök av tre av mina bästa vänner i helgen så kan det väl bli ett lämpligt ord.


Dagens ord:GÅ HEM TILL DINA VÄNNER FÖR EN OANVÄND STIG VÄXER SNART IGEN.

  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se