Direktlänk till inlägg 1 december 2009

20 ÅR

Av Anita - 1 december 2009 08:57

  


Just idag har jag jobbat 20 år på det här jobbet. Vi firar det (eller tröstar oss) med smörgåstårta och jag tänker tillbaka.


Så många vi var då och så roligt vi hade. Det var på den tiden då arbete utfördes av människor. Nu är det datamaskinerna som är det viktiga och vi är bara obetydliga bihang.


Det var då arbetet var omväxlande och rörligt och man hade många kontakter med människor.


Det är bara jag som har hankat mig kvar. Alla andra har slutat eller blivit pensionerade. Nu är vi bara 3 st som sitter här och glor in i våra datamaskiner.

Med den utvecklingen som skett på 20 år undrar man vad som ska ha hänt om 20 år.

Finns det något kvar här uppe eller lever alla i städer?

Det pratas så stort om att datan skulle göra att man kunde jobba var som helst och det skulle vara fördel för bonnlandet och glesbygden. Inte blev det så och inte blev det mindre papper heller.


                                                  
        

Fast,varför ska jag bry mig. Om 20 år finns jag inte på den här jorden utan kan flyga över och kolla lite lätt och ruska på huvudet.

Undrar om jag kan flyga ner och nypa nån kaxig karljävel i häcken? Det hade varit kul. Hoppas att nästa liv blir lite roligare och framför allt lite mindre tråkigt jobb.



DansAnn skrev idag om hur vackert det var imorse och jag kan hålla med henne. I gryningen är snön blå, månen är stor och gul och det är så tyst och fint. Tomtarna tassar omkring och kikar fram bakom knuten. och det ser ut som en tecknad film men.............snö på bron, snö och is på bilen som det tar tid att få bort. Vägen är som att köra på en snorloska så dagens ord får bli detta:


VINTER GÖR SIG BÄST PÅ FILM OCH JULKORT                                           
    

 
 
Ann

Ann

1 december 2009 11:22

....OCH I VIKBÄCKEN....!!!!

http://dansann.blogg.se

 
kokosnoet

kokosnoet

1 december 2009 13:24

20år det var inte dåligt... gott med smörgåstårta. Jo nog var det lite annorlunda förr i tiden då datan inte helt var i fokus..

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Ingen bild

bobo6703

1 december 2009 15:35

Jag är glad att du jobbat så länge inom samma jobb så jag hann lära känna dig! Hoppas du kommer att göra allt det du egentligen passar för, det som verkligen gör dig glad även på veckodagarna när du nu bestämt dig för att sluta till våren.
Även jag måste erkänna att det blev lite ljusare och vackrare när snön kom. Men det tar emot.
Många kramar och förhoppning om mer sol!
Lena J

 
Soldansare

Soldansare

1 december 2009 17:06

Nej, datorerna är överreklamerade på många sätt. Men jag är ändå glad att de finns så att jag kan läsa din blogg.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

1 december 2009 19:28

Grattis på 20-årsdagen!

En av mina farbröder sa alltid, att när han gick bort skulle vi passa oss, för han skulle minsann gå igen och nypa oss både här och där när vi minst anade. Han har varitdöd nu i snart 15 år och ännu har jag inte sett av honom. Kan han ha glömt mig kanske?

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

1 december 2009 20:05

Så gott med smörgåstårta! (är jag alltid hungrig, kan man undra)
Datorerna är nog bra när de fungerar. När de inte fungerar tycker man det var bättre förr.
20 år kan låta länge, men håll i dig nu: jag har tillbringat 28 år under det kommunala oket. Visserligen har jag haft förmånen att få byta arbetsställen och flytta runt ganska mycket, men är det klokt egentligen att vara "trotjänare"?
Särskilt högavlönat är det i varje fall minsann inte!
Fast, vad tusan... jag trivs ju ändå rätt så gott!
Grattis till dina 20 år och många kramar från barrskogen!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
Skatan

Skatan

1 december 2009 20:57

Bara så du vet. Min pappa är 97 år och han flyger inte ännu och ruskar på huvudet åt alla dumheter här nere på jorden utan han får ruska på huvudet härnere på jorden ... så lite längre än 20 år får du nog vänta ... kan vi hoppas. Tänk ...om några månader kan du sitta i Fisksjön och ruska på huvudet åt datorerna, karlarna och alla pappershögar och behöver inte bry dig ett endaste dugg om det längre. Skönt va! Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Liliann

Liliann

2 december 2009 10:59

20 år....I dag tittar de yngre på en som om man är en idiot som jobbar/jobbat så länge för samma arbetsgivare- Själv har jag 25 år i Försvarsmaktens tjänst bakom mig. Inte många arbetsgivare som kan erbjuda den kompetensutveckling som jag fick där...från mattant via växel, resebyrå, redovisning till budgetarbete på staben bl.a och sist men inte minst(men jobbigast) avvecklingsarbete vid nedläggningoch jag ångrar inte en dag...Trivs fantastiskt bra med mitt arbete idag oxå skall tilläggas.
Grattis (eller) till de 20 åren! Vi ses på fredag!
Liliann

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

3 december 2009 03:42

20 år på samma jobb är något att fira och snart får du vara hemma och gå in i nästa fas här i livet. Det ska bli så spännande att se vad du hittar på då. Känner jag dig rätt kommer det att vara full rulle ändå, om än på ett annat sätt.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards