Direktlänk till inlägg 2 december 2009

FULLMÅNENATT IGEN

Av Anita - 2 december 2009 21:02

 


Katten Oskar och jag kan inte sova. Vi vrider och vänder på oss i sängen. Min data-axel värker som faan. Till slut stiger vi upp och han sätter sig på min axel.

Vi ställer oss och tittar ut genom balkongfönstret. Ser ut över sagolandet. Snön skimrar i blått med månens skimmer forsande ner över landskapet.

Granarna kastar svarta skuggor och nere mot sjön vandrar räven sakta omkring.


Rätt som det är landar ugglan på balkongräcket och vi står där, jag naken med katten på axeln och ugglan på andra sidan glaset.

Vi ser varnadra i ögonen ugglan och jag men sedan började jag skratta.

Tänker på hur det ska se ut. En sån bild skulle säkert ta första pris i någon tävling.


Oskar vet att min nakna axel är bar och ömtålig så han drar in klorna och försiktigt lyfter jag ner honom  och vi kryper ner i sängvärmen som känns varm och mjuk. Vi somnar medan månstrimman smeker oss till ro.


Imorse är det 10 grader kallt och motorvärmaren har inte slagit igång, så det var is-skrapning som gällde. Med ett häftigt ryck är man tillbaka i verkligenheten.


Efter dagens vedermödor hem och elda och dra iväg ner till Håsjögården för en mysig stund. Allsång av alla julmelodier. Gamla bitar som "Jul på Hawaii", Hälsa dom där hemma, Sjömannen och stjärnan och naturligtvis alla julsånger och till och med luciasången.


En sak med den förstår jag inte. Vad i fridens namn är stuva för något? Kring gård och stuga skulle jag väl förstå men stuva.??????


Trevligt var det i alla fall. Jag älskar att sjunga körsång. Ingen hör om man inte sjunger så bra heller. Roligt är det.

Inte blev det sämre att att det var lotterier och gott fika. En riktigt lagom liten tillställning.  Dessutom med byborna som man känner allihop. Vissa saker är bra med glesbygd. Fast det är glest känner man alla och det är trevligt.


Nu har jag tagit fram mina tjocka stövlar och dragit på mig den varmaste ylletröjan. Det är trots allt 15 grader kallt ute. Nu är det tur att jag har en katt som värmer mig i min kalla säng.


                                     


Så nu står jag och tittar på stjärnhimlen och ger er en liten snutt ur våra sånger som dagens ord.


Binder du en önskekrans får du allt vad vackrast fanns när du möter aftonstjärnans klara glans.  

 
 
billan

billan

2 december 2009 23:13

Jissus, som vanligt skriver du ord som jag själv önskat skriva!
Allt är så bekant, värken, fullmånen, katten, elda, lucia....:)
Åhhh vad jag känner mig hemma här hos dig:)
Må så gott, du fina skogsnuva!!!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

3 december 2009 03:36

Månsken är väldigt vackert och ibland undrar jag om det inte är meningen att vi ska uppleva mer av det, precis som du och katten gjorde: titta och njuta. Axelvärk är förstås en mindre trevlig anledning till att vara uppe om natten. Jag hoppas att värken går över.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
zaq

zaq

3 december 2009 07:48

Och i detta månens vackra sken körde jag hem igårkväll, behagligt, -tankarna gick till tiden då vi hade som mest med hästarna. Både de och vi (min dotter Beffa o jag) älskade att rida ut i skogen, med snön som mjukt inramade oss och månskenet som vägledde oss, inte behövde vi tända någon strålkastare heller om det stod arbetspass på banan på schemat för dagen... Det var tankar med saknad...

Kanske kommer lite av det att få återupplevas nu iom. Ravve, en ny häst, en ny plats mm. Mycket nytt i livet mitt...

Hoppas du får hjälp med din axel, men inget är så gott som att ha en Oskar (smärtbärare är de, det vet du va?) de är så förstående katterna...

Kram från mig och Margit!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

anette

3 december 2009 07:52

SÅÅÅÅÅ VACKERT!

Nu har vi åtminstånde fått lite minusgrader. Bättre än regn o storm. Önskar dig en bra dag. Kram Anette

 
kokosnoet

kokosnoet

3 december 2009 11:50

Har också svårt att sova då det är fullmåne, man vänder å vrider utan resultat..
Äntligen börjar det bli lite kallt ute, men dock inte lika kallt här som 15 grader.. Det är tur att du kan elda så du får varmt å skönt, men mindre roligt med din axel..hoppas du får hjälp med veden om den börjar ta slut...och att värken försvinner....

http://kokosnoet.blogdog.se

 
Soldansare

Soldansare

3 december 2009 13:22

Vilka vackra bilder! Jag som bor i stan och slipper skotta och köra på oplogade vägar vill gärna ha snön. Regn och gråväder tär på sinnet.
Och vilket magiskt ögonblick mellan dig och ugglan. Du skriver som vanligt så att det känns som om man är med.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mimio

mimio

3 december 2009 15:15

Vilket förtrollande landskap du bor i Anita!
Makalöst...
Ha ha ja du o Oskar måste varit en skön syn för Ugglan. Omtänksamt av katten att dra in "sylarna" måste jag säga.
När kommer du till konsert? Du är Välkommen till oss såklart ((o: kram m

http://mimio.blogg.se

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

3 december 2009 18:42

Oavsett den snön, mörkret och kylan som du omges av, så visar du ändå oss läsare bara det vackraste! Och med dina vardagsberättelser så känns det alltid som jag är med!
Stuva är förresten ett gammalt ord för stuga, tror jag.
Ha det gott nu till 2:a advent!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

 
storabh

storabh

3 december 2009 19:03

Vad vackert, trots att det verkar kallt ute i alla fall.

http://storabh.wordpress.com

 
Gitte

Gitte

5 december 2009 23:38

Åh, jisses människa! Låt mig få ta alla mina knappar under armen och få flytta in i din farstu där jag kan titta ut på den vyn flera månader varje år! Snälla snälla snälla?? Säg inte att du har midnattsol med för då beställer jag biljett direkt, vare sig du tillåter att jag flyttar in eller ej! Gud, jag har en sådan norrlängtan just nu!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards